Connect with us
Publicitate

CUGIR

Orașul Cugir va avea autobuze hibrid pentru transportul în comun. Contractul a fost semnat

Publicat

Orașul Cugir va avea autobuze hibrid ce vor incluse pe traseele de transport în comun. Străzile pe care vor circula acestea vor fi modernizate.

Primăria a achiziționat 6 autobuze hibrid, iar contractul semnat cu Mercedes-Benz Trucks&Buses România include și sistemul de e-ticketing și echipamente staționare.

Valoarea contractului este de 12.197.500 lei.

Primarul Adrian Teban spune că autobuzele vor circula în oraș începând cu anul 2023.

”Vorbim de autobuze «Citaro-k», un model economic și ecologic, prietenos cu mediul și sigur pentru călători. Avem convingerea că transportul în comun va deveni principala opțiune a oamenilor din localitate, mai cu seamă că toate străzile pe care vor circula aceste autobuze vor fi modernizate.

Deocamdată se lucrează la nivelul a 8 străzi din cele 13 incluse în rețeaua de transport public de călători care va fi modernizată până la finalul anului viitor, în baza proiectului european pe care-l avem în implementare” a declarat Teban.

Cele 6 autobuze hibrid sunt parte componentă a celui mai complex proiect al localității-„Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir bazată pe planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. Acesta prevede și modernizarea infrastructurii traseelor mijoacelor de transport în comun, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliștilor și a pietonilor, precum și introducerea de sisteme moderne de management al traficului.

sursă foto: Facebook (Orașul Cugir)

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax