Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Orban anunță că are voturile pentru a trece Guvernul. ”Am depășit cifra de 233 de parlamentari”

Publicat

orban

Ludovic Orban susține că a depășit cifra de 233 de parlamentari, adică voturi minim necesare pentru învestirea Guvernului. Potrivit acestuia, a negociat susținerea a 234 de parlamentari.

Majoritatea voturilor, 225, provin de la PNL, USR, ALDE, UDMR, PMP și de la minorități. Premierul desemnat susține că mai are angajamente de vot de la alți 9 parlamentari, potrivit digi24.ro.

În aceste condiții, Ludovic Orban este obligat să continue negocierile individuale cu parlamentarii Pro România și PSD, iar să vină cu o strategie pentru a contracara boicotul pregătit de PSD.

„ Am angajat discuții cu foarte mulți parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu parlamentari Pro România pentru a participa efectiv, ca să nu participe la boicotul PSD”, a spus Ludovic Orban.

Luni, PMP și USR au anunțat că vor vota guvernul Orban.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban va avea loc marți și miercuri, urmând ca votul în plenul reunit al Parlamentului să aibă loc luni, 4 noiembrie, de la ora 14.00. PSD a anunțat că va boicota ședința de plen la votul de învestitură.

surse: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax