Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Orban: Înghețarea salariilor demnitarilor, prin legea bugetului sau prin OUG. Structurile care au scheme umflate, reorganizate

Publicat

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări, duminică, despre modalitatea în care ar urma să fie înghețate salariile demnitarilor, ca măsură de reducere a cheltuielilor. Se va face fie prin legea bugetului, fie prin ordonanță de urgență, toate structurile care au scheme ”umflate” urmând să fie reorganizate.

”Știți foarte bine că veniturile, indemnizațiile celor care ocupă funcții de demnitate publică sunt plătite în raport cu salariul minim pe economie. Și ce decizie am luat: se va majora salariul minim pe economie, să nu crească și salariile celor care dețin funcții de demnitate publică (…) Avem două variante: fie în cuprinsul legii bugetului de stat sau mai avem varianta emiterii unei ordonanțe de urgență, cum se zice în administrație de câțiva ani de zile – ordonanță de urgență trenuleț, care cuprinde diferite măsuri ce sunt luate în perspectiva anului bugetar următor”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta s-a referit și la optimizarea structurilor organizatorice ale ministerelor.

„Să ne aducem aminte că circula o glumă prin Parlament – Ministerul Dezvoltării a depopulat Teleormanul. Toate structurile care au scheme umflate vor fi reorganizate, vor fi remodelate şi lucrul acesta poate să ducă şi la plecarea unor angajaţi din sistem, dar este normal. Gândiţi-vă că de la 1 ianuarie 2017 au fost angajaţi în sistemul public peste 60.000 de angajaţi noi, mă refer la guvernările PSD, dintre care foarte mulţi nu au parcurs etapele normale ale ocupării unei funcţii publice, ci pur şi simplu au fost băgaţi pe uşa din dos, probabil cei mai mulţi pe bază de relaţii de rubedenie, pe bază de carnet de partid la PSD sau pe baza altor tipuri de relaţii mai degrabă personale decât pe baza unor criterii serioase de angajare în sectorul public”, a afirmat acesta.

Premierul a mai afirmat că este studiată foarte atent şi politica detaşărilor, dând ca exemplu Ministerul de Interne, unde susţine că sunt peste 1.000 de angajaţi detaşaţi în alte instituţii.

sursă: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax