Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO /Orban: Masca va fi obligatorie în toate spațiile deschise, în județele cu rata de infectare peste 1,5 la mia de locuitori

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că propunerea ca masca de protecție să fie obligatorie în toate spațiile deschise în județele cu rata de infectare de 1,5 la mie va fi discutată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Guvernul va lua o decizie în acest sens, joi.

„Portul măștii reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție împotriva virusului”, a precizat Orban.

Întrebat de ce nu s-a luat această măsură mai devreme, Ludovic Orban a replicat: „Este o măsură care până acum nu ni s-a părut suficient de bine justificată. Acum ni s-a părut că este utilă coborârea pragului până la 1,5”.

Premierul a participat la o videoconferință cu prefecții și comitetele județene pentru situații de urgență.

Ludovic Orban a spus că a discutat cu aceștia despre instituirea carantinei în „localitățile cu depășirea semnificativă a indicelui de 3 la mie”, punerea accentului pe telemuncă și a muncii de la domiciliu pentru reducerea aglomerației din transportul public, declarea programului de lucru la marii angajatori, intensificarea controalelor în special pe transportul inter și intrajudețean.

Premierul a menționat că a solicitat prefecților să comunice cu primarii pentru impunerea unor decizii legate de autorizațiile de funcționare pentru agenții economici unde nu se respectă măsurile de protecție sanitară.

Orban a mai spus există posibilitatea interzicerii circulației pe timp de noapte acolo unde există un număr mare de infectări.

„În cadrul deciziei de carantinare, există posibilitatea interzicerii circulației pe timp de noapte. Sunt discuții și propuneri, inclusiv cu parcurile.

În localitățile cu nivel ridicat de infectare se poate lua și măsura limitării deplasării pe timp de noapte.

Cu privire la restaurante, avem deja stabilit: până la 1,5 la mie, 50 la sută din capacitate, între 1,5 și 3 la mie, 30 la sută din capacitate, iar peste 3 la mie, închiderea locației”, a spus Ludovic Orban.

surse: g4media.ro, stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax