Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Orban sau Cîțu: Pe cine va susține PNL Alba și cum se va decide. Alegerile din partid reactivează taberele lui Hava și Dumitrel

Publicat

Alegerile pentru conducerea PNL redeschid discuții mai vechi și la nivelul organizației județene din Alba.

Momentul poate fi un prilej pentru reglarea unor conturi în partid între gruparea Hava și gruparea Dumitrel – Hațegan – Roman.

Înainte ca Florin Cîțu să își anunțe și el candidatura pentru funcția de președinte al partidului, Mircea Hava și-a exprimat deschis susținerea pentru Ludovic Orban.

O parte importantă din interiorul filialei este însă pentru ”schimbare”, mai precis pentru Cîțu.

Cui îi va acorda organizația județeană susținerea, se va decide în cadrul Colegiului Director al partidului, pe baza opțiunii tuturor președinților de organizații locale din județ.

Surse din partid au declarat pentru Alba24 că Mircea Hava este dispus să accepte decizia care se va lua în acest for. La fel și Florin Roman.

Senatorul Sorin Bumb și secretarul de stat Claudiu Răcuci au fost însă mai direcți și și-au explicat clar opțiunea pentru Orban, spre nemulțumirea unor colegi din organizație.

Susținerea organizației din Alba este foarte importantă în economia alegerilor, în condițiile în care liberalii din Alba vor avea la congres, alături de Sibiu, cea mai numeroasă delegație.

Momentul adevărului va veni însă cu adevărat la Conferința Județeană de alegeri, a cărei dată se va stabili miercuri, în cadrul Biroului Permanent Județean.

Conferința va decide conducerea filialei din Alba și va precede congresul de alegeri de la nivel național.

Surse din partid au declarat pentru Alba24 că la șefia organizației va fi un singur candidat și că lucrurile se vor dezbate înainte.

Altfel spus, dacă Mircea Hava va candida, Ion Dumitrel se va abține. De fapt, niciodată liberalii din Alba nu au lăsat neînțelegerile din interior să ajungă publice și au fost întotdeauna mai reținuți în declarațiile publice decât au fost la ședințele interne.

Chiar și așa, falia dintre Hava și Dumitrel a devenit mai puternică după pierderea alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia. Organizația i-a reproșat (tot în interior) lui Hava impunerea lui Voicu Paul drept candidat al partidului.

De asemenea, Mircea Hava s-ar fi implicat și în alcătuirea listelor de candidați pentru Parlament. Unele dintre aceste nume (și ordinea lor) au stârnit din nou nemulțumire.

Mircea Hava, declarații pentru Orban, înainte de candidatura lui Cîțu

Fostul primar din Alba Iulia și-a exprimat clar opțiunea pentru Orban, lăsând să creadă că vorbește în numele filialei.

”Relația cu Hava cu ceilalți e complicată acum… sunt multe de discutat aici. Candidatura lui Paul Voicu și pierderea primăriei, listele pentru Camera Deputaților și Senat, unde a decis singur, mai sunt și altele care țin de bucătăria noastră internă. Dar dincolo de asta, Mircea Hava este al nostru și nu cred că cineva își dorește sau poate să șteargă tot ce reprezintă el” a declarat o sursă din interiorul partidului, pentru Alba24.

„Lucrurile se reglează în interiorul partidului. Dacă vă spun că îl susțin (n.r – pe Ludovic Orban) este ok. Dacă vă spun că nu îl susțin o să fie câțiva puțini care se bucură.

Cei care mă cunosc pe mine știu că sunt un om care nu prea schimb caii în timpul mersului.

Niciodată nu am fi putut să facem ceea ce s-a făcut la Alba, dacă nu eram o echipă în care aveam lideri, oameni, fiecare își știa culoarul pe care se duce. Eu am făcut campanie la primele alegeri ale lui Ludovic Orban. Vă dați seama că nu pot să mă întorc acum. Pentru ce? Că îmi spune cineva ceva?

Eu știu aceste lucruri pentru că le-am trăit, sunt în interior și știu ce înseamnă. Restul sunt foarte multe povești. Îmi pare rău că și pe domnul Cîțu îl iau și îl bagă acolo (candidatura acestuia încă nu era oficială – n.red.).

Mâine poate, cine știe, o să apară că vreau și eu. Eu o să văd cine va candida, dar dacă Ludovic Orban își dorește, eu o să merg în continuare cu el. Nu am făcut lucruri rele până acum și sper să putem face lucruri bune în continuare.

Echipa se clădește, se întărește. Da, îl susțin pe Ludovic Orban pentru un nou mandat”, a declarat Mircea Hava la PS News.

Declarațiile acestuia sunt însă anterioare anunțului privind candidatura lui Florin Cîțu, iar sursele Alba24 spun că acesta a spus că va urma decizia organizației județene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax