Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordin de la Dragnea: PSD Alba are termen săptămâna viitoare să prezinte listele cu candidaţi pentru primării. Doar două nume făcute publice, până acum

Publicat

dragnea

dragnea Organizaţiile PSD din ţară, inclusiv cea din Alba, au termen limită pentru transmiterea listelor cu candidaţi la primării, pentru alegerile de anul viitor. Liderul partidului, Liviu Dragnea, a declarat că, în cel mult o săptămână, listele trebuie să ajungă la conducerea PSD. Reamintim că, deocamdată, organizaţia din Alba a anunţat oficial abia la sfârşitul lunii noiembrie, doar două nume de candidaţi pentru primării.

În timp ce PNL Alba și-a anunțat, încă de la sfârşitul verii, candidați pentru majoritatea localităților din județ, PSD a preferat să aştepte până pe ultima sută de metri.

Citeşte şi PSD Alba rupe tăcerea. A anunțat primii candidați pentru alegerile de anul viitor. Vasile Mutu la Cut și Cristinel Metea la Unirea

Acum, Liviu Dragnea a anunţat că organizaţiile din teritoriu trebuie să transmită listele cu candidaţi cel târziu săptămâna viitoare. Pe lângă propunerile pentru funcţiile de primari şi oraşe, vor mai trebui ataşate CV-urile acestora şi date din care să fie evidenţiată respectarea codului de integritate adoptat de PSD.

Social-democrații au aprobat, miercuri, Codul de etică și conduită al membrilor PSD, document care stabilește situațiile în care candidaților la ocuparea unor funcții politice sau administrative alese sau numite li se poate retrage susținerea politică.

În Codul de etică se stipulează că nu vor avea susținerea PSD persoanele împotriva cărora s-a început urmărirea penală, au fost trimise în judecată sau s-a pronunțat împotriva lor o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență.

O altă situație de retragere a sprijinului politic se referă la persoanele care se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracțiune.

Același tratament se aplică și celor care: au deținut funcții în organele de conducere la nivel central și județean ale PCR, UTC sau UASCR; au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat față de cetățeni; au avut atitudini și declarații extremiste sau discriminatorii, de gen, religie sau naționalitate; au fost membri sau colaboratori ai fostei Securități, ca poliție politică sau au fost dovediți ofițeri acoperiți.

Nici cei care înregistrează datorii, ca persoană fizică, la bugetul local al comunității în care candidează sau au relații comerciale cu instituția pentru care candidează sau cu instituțiile din subordinea acesteia nu vor mai beneficia de sprijinul politic al partidului.

O altă situație în care PSD nu va asigura sprijin politic unui posibil candidat la o funcție publică aleasă sau numită se referă la persoanele care „au obținut lucrări, diplome sau alte titluri științifice prin plagiat sau furt intelectual dovedit prin hotărâre judecătorească”.

Totodată, celor care „se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive privind incompatibilități sau conflict de interese” sau „au completat în fals sau cu omisiuni declarațiile de avere sau de interese, în cazul în care aceste nereguli au fost constatate printr-o decizie definitivă a instanței” li se va retrage sprijinul politic al PSD.

Liviu Dragnea a explicat, anterior, că în Codul de etică și conduită al membrilor PSD nu a fost inclus și criteriul traseismului politic fiindcă este „o prostie”, întrucât partidul nu intenționează să propună „niciun candidat de genul ăsta”.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax