Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Ordin MAI în dezbatere publică: Testele medicale, obligatorii pentru şoferii care doresc să-şi înnoiască permisul auto înainte să expire

Publicat

Potrivit unui ordin al ministrului Afacerilor de Interne, pus în dezbatere publică luni, şoferii care îşi înnoiesc permisele de conducere înainte ca perioada lor de valabilitate să expire sunt obligaţi să îşi facă testele medicale care să ateste că sunt apţi să conducă. Până acum, conducătorul auto nu era obligat să efectueze testele privind aptitudinea conducerii autovehiculelor.

Totuşi, dacă şoferul solicită eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, declarându-l furat, pierdut sau deteriorat, actul privind testele medicale nu mai este necesar. Însă duplicatul permisului nu îi prelungeşte valabilitatea.

Ordinul ministrului stabileşte condiţiile în care vor fi eliberate permisele de conducere. Printre actele necesare se află şi „documentul din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere”.

Actul trebuie prezentat indiferent dacă preschimbarea permisului de conducere are loc înainte sau după expirarea valabilităţii acestuia.

În prezent, un şofer care doreşte să îşi reînnoiască permisul de conducere înainte de expirarea actului nu este nevoit să facă testele medicale privind aptitudinea de a conduce autovehicule.

O altă condiţie a ordinului de ministru mai stabileşte că actele pentru reînnoirea permiselor de conducere emise după 1 ianuarie 2009 pot fi trimise şi prin poştă, la serviciile comunitare de eliberare a permiselor.

Sursa: gandul.info

AICI puteţi vedea textul integral al ordinului ministrului MAI pus în dezbatere publică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cocolino

    luni, 15.07.2013 at 22:09

    Mare scofala ! De abia asteapta doctorii la cotitura noua lege. Bagai spaga frate !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax