Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor va fi asigurată de jandarmii din Alba la „Zilele Cetăţii-Festivalul Roman Apulum”

Publicat

Jandarmii vor asigura ordinea publică şi siguranţa participanţilor la manifestările cultural artistice care vor avea loc în perioada 25 – 27 aprilie, pe timpul festivalului „ Zilele Cetăţii – Festivalul Roman Apulum”.

Evenimentul va avea loc în municipiul Alba Iulia, iar echipajele de jandarmerie vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia violenţelor sau faptelor antisociale precum cerşetoria sau consumul de băuturi alcoolice în spaţii neautorizate. De asemenea, echipajele de jandarmerie vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor stări tensionate şi vor fi în măsură să intervină în cel mai scurt timp în cazul în care aceste situaţii vor fi semnalate.

În scopul preîntâmpinării apariţiei unor incidente nedorite, supunem atenţiei tuturor celor care vor participa la festival să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandăm să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. În plus, reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod penal, “ fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun: a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ion

    vineri, 25.04.2014 at 16:54

    Numai sa nu uite sa se dea jos din duba ca ii fura somnul!

  2. nervosu

    sâmbătă, 26.04.2014 at 08:30

    unde ca nu se vad deloc decit cind este un concert si atunci vin si pleaca numai de la politia locala sunt nu mai dezimformati cetatenii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax