Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ordonanța de Guvern care prevede plata TVA la încasare nu are efect dacă nu ți-ai încasat facturile în termen de 90 zile

Publicat

finante lista

Ordonanţa de Guvern care prevede plata TVA la încasare a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Doar că reglementarea care va modifica textul Codului Fiscal nu conţine ceea ce oamenii de afaceri aşteptau.
Pe scurt, potrivit noii Ordonanţe, Taxa pe Valoarea Adăugată devine exigibilă în momentul încasării facturii, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii ei, după cum a precizat Liviu Voinea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pentru ziarul Bursa.
Astfel, termenul maxim până la care o firmă poa­te plăti TVA către stat a fost doar prelungit, nu amânat până la încasare, în cazul în care contravaloarea facturii nu este încasată o perioadă mai lungă de timp.
Textul noii reglementări nu mai prevede ceea ce Liviu Voinea afirma, în urmă cu circa două săptămâni și anume că, dacă în alte 30 de zile după cele 90 de la facturare firma plătitoare de TVA nu şi-a încasat banii, contravaloarea Taxei pe Valoarea Adăugată plătită la stat în cea de-a 90-a zi poate fi compensată cu alte obligaţii de plată către buget, textul noii reglementări nu mai prevede acest lucru.

sursa: Ziarul Bursa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax