Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru șomajul tehnic al angajaților din România afectați de sancțiunile împotriva Rusiei

Publicat

someri

Sancțiunile împotriva Rusiei afectează și România – Guvernul va analiza săptămâna aceasta proiectul unei ordonanțe de urgență care să stabilească modul în care vor fi sprijiniți salariații din companiile vizate de sancțiunile economice împotriva Rusiei.

Este vorba de prevederi care vizează în special acordarea șomajului tehnic pentru acești angajați, transmite Radio România Actualități.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, alături de partenerii sociali, elaborează acest proiect de ordonanță de urgență. Ministrul  Marius Budăi a precizat că se va urmări punerea la punct a unui mecanism care a funcționat și în perioada stării de urgență instituită din cauza pandemiei de COVID-19.

Este vorba de acordarea șomajului tehnic pentru acele companii care sunt afectate din cauza sancțiunilor europene impuse Rusiei.

„Pregătim o ordonanță de urgență care va avea prevederi pentru șomajul tehnic. Am convocat deja la Ministerul Muncii o comisie de dialog social, exact strict pentru această problemă.

Se pare că sunt soluții și, cu siguranță, eu, pentru șomajul tehnic, am prins un articol în ordonanța de urgență, cu o anumită derogare.

Cum am identificat pentru plata șomajului, cu siguranță vor fi și pentru salarii. Există soluții, oamenii să nu se panicheze”, a declarat Budăi.

Marius Budăi a mai precizat că proiectul acestei ordonanțe de urgență trebuie mai întâi să fie aprobat de coaliția de guvernare și abia apoi va fi trimis executivului spre adoptare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax