Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanţa de urgenţă ce prevede revenirea clasei a IX-a la liceu a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Publicat

deputati

Deputaţii au aprobat, marţi, ordonanţa de urgenţă privind revenirea clasei a IX-a la liceu şi păstrarea studiilor medii obligatorii pentru învăţători şi educatori. Actul normativ a trecut de plenul camerei cu 223 voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă” şi 5 abtineri. Senatul va avea decizia finală asupra acestei iniţiative.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în plen amendamente la OUG 92/2012 formulate de comisia de învăţământ, printre care principii pentru stabilirea numărului de ore din planurile- cadru pentru învăţământul preuniversitar şi ponderea disciplinelor obligatorii şi optionale sau măsuri privind plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de cadrele didactice. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie s-a pronunţat în faţa deputaţilor împotriva acestor amendamente.

De asemenea, reprezentanţii PDL şi UDMR nu sunt de acord cu prevederea potrivit căreia a fost redusă ponderea membrilor administraţiei publice locale şi a părinţilor în Consiliile de administraţie ale şcolilor. De asemenea, UDMR a mai criticat modalitatea de atribuire exclusivă primăriilor, privind cheltuielile de întreţinere a unităţilor şcolare.

Sursa: hotnews.ro

Citeşte aici mai multe detalii despre această ordonanţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax