Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanța de Urgență privind anticipatele a fost RESPINSĂ de Senat. PSD, UDMR, ALDE și PMP au votat cot la cot ”împotrivă”

Publicat

Senat

Plenul Senatului a respins miercuri, cu 86 de voturi ”pentru” (PSD, UDMR, ALDE, PMP) și 34 de voturi ”împotrivă” (PNL, USR), ordonanța de urgență privind alegerile anticipate, ale cărei principale prevederi vizează că românii vor putea vota la orice secție din țară sau din străinătate la parlamentare, că numărul senatorilor și deputaților de Diaspora se dublează, iar românii din afara granițelor vor putea vota timp de trei zile, la fel ca la alegerile prezidențiale.

De asemenea, scrie G4Media, o altă prevedere a ordonanței vizează reducerea de la 90 la 50 de zile a termenului în care se anunță data alegerilor parlamentare.

 OUG-ul fusese respins ieri în Comisia juridică a Senatului, la propunerea UDMR și cu voturile PSD și ALDE. Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz, urmând ca actul normativ să fie trimis Camerei Deputaților, care este forul deciziona.

Ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Orban în ultima ședință de dinaintea demiterii a fost publicată vineri pe site-ul Senatului și, ulterior, în Monitorul Oficial, actul normativ prevăzând că cetățenii vor putea vota la alegerile parlamentare la orice secție din țară sau străinătate, iar românii din afara granițelor vor avea la dispoziție trei zile pentru a merge la urne.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax