Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanța de urgență privind interceptările, adoptată tacit de Senat. Va intra în dezbateri la Camera Deputaţilor

Publicat

senat Ordonanța de urgență privind interceptările a fost adoptată tacit de Senat, având în vedere că termenul limită de dezbatere și vot s-a împlinit în 5 mai, a anunțat, luni, în plen, președintele forului legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu. Ordonanța de Urgență privind interceptările urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

Săptămâna trecută, ședința Senatului care avea pe ordinea de zi și dezbaterea ordonanței de urgență privind interceptările a fost suspendată din lipsa cvorumului. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a fost prezentă atunci în plen.

Vineri, a doua zi după împlinirea termenului de adoptare tacită, ministrul Prună s-a aratat nemulţumită de această situație, însă a spus că la Camera Deputaților, care este for decizional, va avea loc o dezbatere pe tema OUG privind interceptările, la care vor putea participa Guvernul, societatea civilă și toți cei interesați.

„Ordonanța adoptată de Guvern a fost pusă pe masa Senatului. Este adevărat ca a primit un raport negativ de la Comisia juridică, a primit însă unanimitatea votului în Comisia pentru drepturile omului din același Senat și a trecut de Senat, e adevarat, printr-o procedura discutabilă, pentru că nu a fost cvorum. Nu a fost cvorum și a trecut tacit, asta este vestea proastă, vestea buna este că la Camera Deputaților – camera decizională – eu sunt convinsă că acolo va avea loc o dezbatere la care și Guvernul și societatea civilă și toată lumea interesată vor putea participa și mai sper ca, într-o țară în care controlul asupra serviciilor de informații, oricare ar fi el, că nu avem numai SRI, avem și SIE, se face la Parlament, eu sper că aceste comisii de control să funcționeze cu adevărat”, a transmis Raluca Prună la Forumul Eurosfat.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax