Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanţă pentru îngheţarea pensiilor şi salariilor din sectorul public, adoptată de Camera Deputaţilor

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, Ordonanţa 80/2010 prin care salariile din sectorul public şi pensiile vor fi îngheţate pentru anul 2012, la nivelul lunii decembrie 2011, fiind iniţial vizată adoptarea unor măsuri de reducere a arieratelor şi de asigurare a finanţării împrumuturilor făcute de administraţiile locale.

Aprobarea proiectului s-a realizat în urma a 146 de voturi pentru, 104 împotrivă şi patru abţineri.

Proiectul de lege prevede, prin amendamentele adoptate, faptul că salariile nu se vor majora în 2012, ci se vor menţine la nivelul celor din decembrie anul acesta, valoarea de referinţă menţinându-se şi în anul 2012, la 600 de lei. De asemenea, proiectul prevede că şi indexarea pensiilor se amână până la data de 1 ianuarie 2013. În plus, nu vor mai fi acordate tichete de masă, de vacanţă sau tichete cadou pentru bugetari.

Modificarea OUG va fi atacată la Curtea Constituţională, de PSD. Social-democraţii au susţinut anterior ca aceste majorări să fie cuprinse în Legea bugetului, pentru a exista o garanţie că se vor produce.

Foto: arhivă

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nervosu

    miercuri, 09.11.2011 at 11:34

    nesimtitii sa traiasca ei cu un salar de 600 ron pe luna sa vada cum este si toate produsele le scumpesc firar al dracului sa fie de deputati si parlamentari toate

    prostiile lor le tragem noi poporul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax