Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ordonanța plafonării și compensării se amână. Liderii PNL și PSD nu se înțeleg pe termenul de aplicare

Publicat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat marți că proiectul ordonanței de urgență pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale nu va fi discutat în ședința de guvern programată marți, la ora 16:00.

PSD își dorește ca această ordonanță de urgență să cuprindă și facturile cu consumul din luna ianuarie. Pe de altă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că OUG nu se poate aplica retroactiv, adică de la 1 ianuarie. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu și președintele PNL, Florin Cîțu s-au întâlnit marți după-amiază la Parlament pentru a discuta despre problema compensării facturilor la energie electrică și gaze naturale.

Întâlnirea dintre cei doi s-a încheiat brusc. Florin Cîțu a explicat că e

„O să luăm decizia mâine”, a spus Ciolacu când a fost întrebat de ziariști despre ordonanța anunțată de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Florin Cîțu: Nu văd sensul ca pentru 1 aprilie când intrăm în vară să reglementăm piaţa

„Am tot auzit în spaţiul public, că se încearcă după 1 aprilie o reglementare. Aş putea să spun că eu am venit cu soluţia de a spune că reglementăm piaţa, era pentru momentul de acum.

Nu văd sensul ca pentru 1 aprilie când intrăm în vară să reglementăm piaţa, până în octombrie, când vine iarăşi iarna. Cineva nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluţie. Dacă vrem să facem ceva, să ne gândim pentru iarna viitoare”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat o parte din modificările propuse în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, prin ordonanța anunțată.

„Practic, pentru februarie şi martie mărim plafonul de la 300 kWh la 500 kWh la energie electrică, iar la gaze naturale de la 200 mc la 300 mc. Scădem plafonul pentru persoane fizice de la 1 leu cu toate taxele incluse, la 80 de bani pentru cei care consumă mai mul de 500 kWh.

Acordăm o compensare, practic pentru cei care consumă până în 500 kWh, undeva la 68 de bani. Cei care consumă până în 300 mc, îl ducem undeva la 22 de bani/kWh la gazul natural. Practic reaşezăm pentru ultimele 2 luni din această iarnă întreaga ordonanţă, având condiţii mult mai bune pentru cetăţeni”, a spus Virgil Popescu.

sursa: digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax