Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanţa privind înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, adoptată de Camera Deputaţilor

Publicat

deputati

Actul normativ privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a trecut de votul deputaţilor, fiind adoptat cu 286 de voturi „pentru”, 5 voturi „împotrivă” şi 20 de abţineri. Ordonanţa de urgenţă 93/2012 urmează să intre în atenţia Senatului.

Potrivit Ordonanţei, Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată, care îşi exercită activitatea prin preluarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Are atribuţii de autorizare, reglementare, supraveghere şi control asupra activitaţii intermediarilor de operaţiuni cu instrumente financiare, societăţilor de servicii de investiţii financiare, organismelor de plasament colectiv, societăţilor de administrare a investiţiilor, consultanţilor de investiţii financiare, pieţelor de instrumente financiare, operatorilor de piaţă şi de sistem şi depozitarilor centrali şi caselor de compensare-decontare şi contrapărţilor centrale, asupra operaţiunilor de piaţă şi emitenţilor de valori mobiliare, fondului de compensare a investitorilor, societăţilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, a societăţilor mutuale, se arată în actul normativ.

Sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax