Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Orele remediale pot fi organizate de școală fără a fi necesar acordul inspectoratelor. Orarul cursurilor, stabilit de profesor

Publicat

Inspectoratele școlare nu mai au nici un cuvânt în decizia școlilor de a organiza ore remediale.

Noul ordin de ministru, nr. 3.460/6 martie 2021, care modifică regulile de aplicare a programului “Școala după școală” prevede că “sunt considerate, din oficiu, unități organizatoare, unitățile de învățământ în care se poate organiza cel puțin o grupă de elevi, în înțelesul prezentului ordin, fără a necesita aprobarea inspectoratului școlar”

Inspectoratele școlare au fost eliminate din acest proces după ce, potrivit surselor Edupedu.ro, au fost cazuri în care le-ar fi interzis anumitor școli să organizeze aceste ore cu elevii lor.

„Inspectoratele școlare sunt informate cu privire la numărul de elevi eligibili și a grupelor constituite la nivelul unităților de învățământ care fac parte din lista celor care au optat pentru organizarea activităților remediale în cadrul Programului pilot de tip „Școala după școală”. Sunt considerate, din oficiu, unități organizatoare, unitățile de învățământ în care se poate organiza cel puțin o grupă de elevi, în înțelesul prezentului ordin, fără a necesita aprobarea inspectoratului școlar”, prevede ordinul.

Pentru aceste ore, profesorii sunt remunerați cu suma de 100 lei brut/oră inclusiv contribuțiile angajatorului.

Potrivit ministerului, sunt organizate în medie 20 de ore de activități remediale/lună/elev, cu prezență fizică în clasă.

Documentul poate fi accesat aici: ordin de ministru, nr. 3.460/6 martie 2021.

Mai multe detalii pe: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax