Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Organizare şi ordine în viaţa de zi cu zi: cum poţi lucra la acest aspect (P)

Publicat

blender vertical

O viaţă organizată şi ordonată nu se construieşte peste noapte, însă poţi face mici schimbări cu impact mare fără să aştepţi prea mult. Este important să lucrezi la modul în care îţi gestionezi timpul şi resursele, deoarece acestea sunt esenţiale pentru a duce o viaţă echilibrată.

Nu contează cât de ordonat/ă eşti sau nu, deoarece obieciurile bune se construiesc în timp, pas cu pas.

Iată câteva sfaturi pentru a-ţi pune ordine în gânduri, în rutină şi în viaţă:

Ai grijă de alimentaţia ta

Organizarea nu este numai despre task-urile de job sau modul în care te ocupi de casă, ci este şi despre felul în care ai grijă de tine. De aceea, primul pas pentru a introduce disciplina în viaţa ta este să faci ordine în alimentaţie. Nu este niciodată o idee bună să mănânci pe fugă, să sari peste mese sau să consumi exclusiv semi-preparate.

Dacă ai un regim dezorganizat, poţi începe prin a-ţi seta că target să ai cel puţin 3 mese pe zi. Acestea ar trebui să fie cât mai bogate în alimente nutritive, precum carnea slabă sau peştele, cerealele integrale, legumele şi fructele.

Este o super idee să îţi prepari mesele acasă. În prezent, tehnologia face gătitul mult mai uşor. Poţi folosi aparate diverse care să îţi uşureze muncă, cum ar fi blenderul vertical. Cu ajutorul unui blender vertical poţi prepara terciuri, supă cremă, spread-uri precum hummusul, dar şi sosuri de paşte. Un blender vertical nu va ocupa mult spaţiu şi este gata de folosit oricând ai nevoie.

În afară de blender vertical, mai poţi opta şi pentru mixer cu bol, air-fryer, multicooker sau robot de bucătărie.

Odihneşte-te suficient

Ca să ai energie să îţi organizezi task-urile şi să te ocupi de ele cum se cuvine, ai nevoie de odihnă. Somnul este esenţial pentru sănătate, de aceea nu este bine să îl neglijezi. Dacă suferi de probleme cu somnul, apelează la un medic specialist, care să îţi ofere cele mai bune recomandări.

În general, ca să te bucuri de odihnă de calitate, este bine să respecţi normele de bază ce ţin de igiena somnului. Acestea includ renunţarea la folosirea ecranelor înainte de culcare, programarea a minim 7-8 ore de somn pe noapte şi păstrarea unei rutine. Mai exact, este important să te culci şi să te trezeşti cam la aceleaşi ore în mod frecvent.

Foloseşte un TO DO list

Abilitatea de memorare este esenţială în viaţa de zi cu zi, însă asta nu înseamnă că trebuie să laşi totul în baza memoriei. Ca să îţi organizezi viaţa de zi cu zi mai uşor, foloseşte liste TO DO care să te ajute să îţi ordonezi şi prioritizezi activităţile şi task-urile. Poţi utiliza un planner, o agendă, o coală de hârtie pe care să listezi ce ai de făcut sau aplicaţia de Notiţe din telefon.

Învaţă să spui “NU”

O viaţă mai organizată nu înseamnă să faci loc în programului tău tuturor activităţilor. Dimpotrivă, este foarte important să selectezi ce anume vrei să faci sau este necesar să faci, iar mai apoi să înveţi să refuzi. Nu ai de ce să accepţi invitaţii pe care nu doreşti să le onorezi sau să te ocupi de task-uri ce nu ţin de atribuţiile tale şi nu îţi aduc niciun beneficiu. Învaţă să refuzi politicos, fără temeri şi fără să regreţi.

De-a lungul vieţii, nu vei putea să accepţi toate ofertele, invitaţiile sau rugăminţile şi nici nu trebuie să faci asta. Poate te gândeşti că cei din jur se vor supăra dacă începi să spui mai des “nu”, însă vei observa că de multe ori că aceştia îţi vor accepta refuzurile fără să se simtă ofensaţi.

Gestionarea mai bună a timpului începe cu grijă faţă de tine.

Odihneşte-te suficient, hrăneşte-ţi corpul şi abia apoi ocupă-te de task-urile esenţiale. Învaţă să refuzi propunerile care nu îţi aduc nimic bun şi foloseşte-te de listele TO DO pentru a-ţi organiza treburile simplu şi cu mai puţin efort.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax