Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an în școli și licee este interzisă. Precizări de la Ministerul Educației

Publicat

Organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an în școli și licee cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă.

Ministerul Educației și Cercetării a transmis un punct de vedere în care explică motivele pentru care anunță că singura variantă de organizare a festivităților este cea online.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Ministerul a transmis la solicitarea G4Media precizări cu privire la motivele pentru care interzice  desfășurarea festivităților:

”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

Vezi și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție.

În aceste condiții, singura variantă de organizare a festivităților, la care au apelat deja unele școli din țară, sunt platformele online precum Zoon.

În alte cazuri, cum a fost Colegiul Național Horea Cloșca și Crișan din Alba Iulia a avut loc o festivitate cu participarea a doar câtorva persoane, scopul fiind premierea șefilor de promoție. Manifestări asemănătoare la care au participat doar câteva persoane, cadre didactice și elevi , transmise online, au avut loc la mai multe unități școlare din Alba.

sursa: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax