Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Organizaţia asistenţilor medicali și DSP Alba se alătură campaniei “De la fermă până în farfurie, mâncarea sigură să fie”, de Ziua Mondială a Sănătății

Publicat

siguranta alimentatiei Filiala Alba a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Direcția de Sănătate Publică a Județului Alba, în colaborare cu Instituția Prefectului Alba, având ca invitați Consiliul Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Județeană Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor se alătură în campania de informare generată de Ziua Mondială a Sănătății.

Campania din acest an are sloganul “De la fermă până în farfurie, mâncarea sigură să fie”, fiind iniţiată pentru a stimula guvernul să îmbunătățească siguranța alimentației precum și încurajarea consumatorilor pentru a se asigura că alimentele din farfuria lor sunt sigure. Mesajele-cheie ale campaniei, pentru care asistenții medicali sunt pregătiți să ofere informații întregii populații sunt:

– păstrarea curățeniei;

– separarea alimentelor gătite de cele crude;

– gătirea cât mai bine a alimentelor;

– păstrarea alimentelor la temperature sigure;

– folosirea surselor de apă și materii prime sigure

Toți cei implicați în lanțul alimentar, de la fermieri, producători și până la vânzători sau consumatori, au responsabilități majore în domeniul siguranței alimentației. Ziua Mondială a Sănătății din acest an este considerată o oportunitate pentru sensibilizarea persoanelor care lucrează în diferite sectoare (guvernamentale, fermieri, producători, comercianți, personal medical dar și consumatori), cu privire la importanța siguranței alimentației, la rolul pe care fiecare să-l adopte.

Atât reprezentanții celor menționați anterior, cât și cei ai instituțiilor publice vor participa la o dezbatere publică pe data de 17 aprilie, de la ora 10.00, pe tema “Siguranței alimentației – factor decisiv pentru sănătatea populației”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Neinformat

    joi, 16.04.2015 at 13:30

    Foarte frumos. Dar informatii despre utilizarea E-urilor in alimente nu putem primi? Sau despre evitarea acestora (personal nu cred ca unele sunt bune, altele rele)? O statistica despre cresterea afectiunilor canceroase odata cu utilizarea E-urilor exista?
    Trebuie invitat si IPJ Alba. Parerea mea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax