Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Organizația Meteorologică Mondială: Emisiile de CO2 au atins un nou record în 2014, pentru al 30-lea an la rând

Publicat

esapament poluare Emisiile de gaze cu efect de seră au atins un nivel record în 2014, o creștere care alimentează modificarea climatică și face planeta mai periculoasă pentru generațiile viitoare, a anunțat, luni Organizația Meteorologică Mondială (OMM), o agenție ONU, informează Reuters.

OMM subliniază că emisiile de CO2 au atins un nivel record în fiecare an de la debutul publicării de date statistice fiabile în 1984. ‘În fiecare an spunem că nu mai avem timp. Trebuie să acționăm acum pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră dacă vrem să avem o șansă pentru a ține sub control creșterea temperaturilor’, a declarat secretarul general al OMM, Michel Jarraud.

Graficele publicate de OMM arată că anul trecut concentrația de CO2 în atmosfera a ajuns la o medie de 397,7 părți per milion (ppm) și la începutul lui 2014 în emisfera nordică a trecut, pentru scurt timp, peste pragul de 400 ppm și din nou, la nivel global, la începutul lui 2015. „În scurt timp vom trăi în permanență într-o atmosferă unde concentrația de CO2 va fi superioară mediei de 400 părți per milion (ppm)”, a subliniat Jarraud.

Metanul, al doilea cel mai important gaz cu efect de seră, a atins și el un record de concentrație în 2014 ajungând la 1.833 părți per miliard în 2014. În condițiile în care aproximativ 60% din emisiile de metan în atmosfera sunt de origine umană (între altele, creșterea animalelor, cultivarea orezului, exploatarea combustibililor fosili, combustia biomasei), concentrația de metan era anul trecut cu 254% mai mare în comparație cu nivelul înregistrat în epoca preindustrială (1750).

În cea ce privește concentrația protoxidul de azot a ajuns anul trecut la 327,1 părți per miliard, cu 121% mai mare în comparație cu nivelul înregistrat în epoca preindustrială.

Raportul OMM a fost dat publicității cu trei săptămâni înaintea summitului COP21 de la  Paris, unde se intenționează să se ia unele măsuri semnificative pentru a limita fenomenul încălzirii climatice.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax