Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Organizația PNL Aiud cere demisia de onoare a consilierului local Ionela Danciu, după înscrierea pe listele PRO România

Publicat

primaria aiud

Organizația PNL Aiud cere public demisia de onoare a consilierului local Ionela Danciu, după înscrierea acesteia pe listele partidului PRO România. Consilierul independent a fost validat la alegerile din iunie 2016, însă recent aceasta și-a schimbat statutul, prin înscrierea într-un partid politic.

Luând act de declarația publică a doamnei Danciu Ionela Mariana prin care anunță că, începând de astăzi, activează în cadrul Consiliului Local Aiud în calitate de <consilier independent pe listele Partidului PRO România>, facem următoarele precizări:

  1. Partidul PRO România nu a participat la alegerile locale din anul 2016 pentru că nu exista.
  2. Adeziunea scrisă la Partidul PRO România este publică și nu poate fi contestată. Așadar, doamna este membru de partid și pierde statutul de independent.
  3. Consilierul independent a fost validat ca atare după alegerile din iunie 2016, în acest moment nemaiîndeplinind rigorile impuse în materie de legislație și deciziile Curții Constituționale. Votul cetățenilor pentru un consilier independent a fost deturnat prin înscrierea acesteia, în mod conștient, într-un partid politic.
  4. Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituțional, pentru consilierii locali, să schimbe statutul în care au fost aleși și validați.
  5. Migrația politică a consilierilor a fost declarată neconstituțională, astfel: ”în condițiile actualului sistem electoral ce prevede scrutinul de listă pentru alegerea consilierilor locali și județeni, această ipoteză nu poate fi acceptată, deoarece mandatul în exercițiu, astfel continuat, nu mai corespunde voinței inițiale a electoratului, care a acordat votul său unui candidat în considerarea partidului pe care, la acel moment, acesta îl reprezenta”.

În concluzie, Partidul Național Liberal Filiala Aiud cere public demisia de onoare consilierei care a nesocotit mandatul pentru care a fost validat în această calitate, dacă are onoare, dacă înțelege că este înafara legii și îți asumă consecințele propriei decizii de a se înscrie într-un partid politic. De asemenea, cerem public instituțiilor abilitate să constate încetarea, de drept, a mandatului de consilier independent”, se precizează în comunicatul transmis de organizația PNL Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax