Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Organizaţia Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba: Opinia tinerilor referitor la organizarea unui referendum în Republica Moldova

Publicat

Reprezentanţii Organizaţiei Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba (OSLB) îşi susţin, într-un comunicat, opinia referitor la organizarea unui referendum în Republica Moldova “după modelul Găgăuziei”, în contextul deciziei oficialilor de a semna acordul cu UE.

“OSLB Alba susţine vectorul pro european al Republicii Moldova”, se arată în comunicat, cu precizarea că “OSLB, în calitate de organizație non-guvernamentală ce reprezintă interesele studenților și liceenilor basarabeni aflați la studii în România, nu poate trece cu vederea faptul că recent a apărut în presa din R. Moldova faptul că anumite forțe politice vor să organizeze un referendum după modelul Găgăuziei”.

Potrivit sursei citate, “scopul acestuia este să fie puse pe <cântarul democrației> cele două <greutăți> care atârnă asupra țării noastre: Vectorul pro European al RM sau Uniunea Vamală”.

Reprezentanţii OSLB susţin că “acest fapt intră în contradicție cu decizia oficialilor politicieni de a semna Acordul de Parafare a R. Moldova la Uniunea Europeană. Această decizie a fost adoptată ca una având o direcție sigură și neclintită de actiune a politicilor R. Moldova vizavi de vectorul pro European, răspunzând cu acordul integrării Vestice”.

În opinia acestora, “evenimentele recente din Kiev au oferit oportunitatea unor oameni politici să pună sub semnul întrebării dorința cetățenilor Republicii Moldova de aderare la UE în contextul aprobării de către Parlamentul R. Moldova a actului de asociere cu Europa”.

Susţin că “este un gest lipsit de tact și plin de nesiguranță în perspectiva luării deciziei de Parafare a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană. La summitul de la Vilnius R. Moldova a demonstrat clar în ce direcție dorește să se îndrepte așa încât clasa politică trebuie să continue traseul inițiat în noiembrie 2013.

Fiind o țară care vrea să adopte și să respecte valorile europene, ar trebui ca R. Moldova să urmeze exemplul unui alt stat care tinde să devină membru UE – Bosnia și Herțegovina”.

În încheiere, reprezentanţii OSLB precizează că, în calitate de cetăţeni ai R. Moldova, “ne dorim un viitor sigur și realizabil, trebuie sa stăm ferm pe picioare în ceea ce privește deciziile politicii externe astfel putem demonstra unitatea în diversitate și coerență socială și culturală”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax