Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Orice produs cumpărat poate fi returnat în 14 zile! Din 13 iunie, legea protejează şi consumatorii din România

Publicat

Ziua de 13 nu este una tocmai cu ghinion. Începând din 13 iunie, clienţii pot returna în 14 zile orice produs cumpărat. Directiva Uniunii Europene privind drepturile consumatorilor a intrat în vigoare începând cu această dată, iar actele legislative naţionale care transpun această directivă se aplică şi în România.

Printre avantajele aplicării noii directive se numără eliminarea tarifelor şi costurilor ascunse la servicii de Internet, eliminarea suprataxelor pentru utilizarea cărţilor de credit, o mai mare transparenţă a preţurilor, interzicerea opţiunilor predefinite pe site-urile Internet şi termenul de 14 zile în care se poate renunţa la un contract de vânzare-cumpărare şi la bunul achiziţionat.

Consumatorii au drepturi consolidate în ceea ce priveşte rambursarea produsului cumpărat, introducerea unui model de formular UE de renunţare la contract, eliminarea suprataxelor pentru utilizarea cărţilor de credit şi a liniilor directe de asistenţă, informaţii mai clare cu privire la responsabilitatea plăţii aferente returnării bunurilor, o mai mare protecţie a consumatorilor în ceea ce priveşte produsele digitale şi normele comune pentru întreprinderi, care vor facilita schimburile comerciale ale acestora în întreaga Europă.

sursa: realitatea.net

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax