Connect with us
Publicitate

SPORT

Orientare sportivă: Rezultate bune pentru CS Unirea, în Bulgaria şi Serbia

Publicat

Ultimele două weekend-uri au reprezentat, pentru sportivii secţiei de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia, participarea la două competiţii importante desfăşurate în Bulgaria şi Serbia, ambele având clasificare de WRE (World Ranking Event), care punctează în clasamentul mondial.

La prima competiţie desfăşurată în perioada 22-25 aprilie, Cupa Velikden, sportivul albaiulian Tamas Bogya (foto) a reuşit să urce pe a treia treaptă a podiumului de premiere, în competiţia seniorilor, care a fost adjudecată de bulgarul Ivan Sirakov. Cu punctele câştigate la această competiţie, sportivul albaiulian se situează pe locul 159 în clasamentul mondial, cu un total de 4.410 puncte. Tot în competiţia seniorilor au mai concurat Radu Milea şi Florin Ţuncu, deţinătorii locurilor 17, respectiv 26.

În perioada 30 aprilie -2 mai, în apropiere de Belgrad (Serbia), s-a desfăşurat ediţia cu numărul 30 a Memorialului „Cika Duska Jovanovic”. La această competiţie, acelaşi Tamas Bogya a reuşit să se claseze pe a doua treaptă a podiumului de premiere, în întrecerea seniorilor, care a fost câştigată de slovenul Andraz Hribar. La această competiţie a fost prezentă în întrecerea senioarelor şi Irina Maiorescu, clasată pe poziţia a patra a clasamentului final.

„Sunt mulţumit de forma arătată în ultimul timp de Tamas, în fapt rezultatul muncii asidue din antrenamente. De altfel, ca urmare a acestor rezultate foarte bune, sportivul unirist Bogya Tamas este incontestabil sportivul nr. 2 al ţării, astfel că participarea acestuia la Campionatele Mondiale din luna august, din Franţa este aproape asigurată, doar un eventual eveniment nefericit ar mai putea influenţa neconvocarea acestuia la lotul de seniori”, a declarat Marius Anghel, antrenorul acestuia.

El va participa joi, 5 mai, şi la un Grand Prix de alergare montană, la Caransebeş, care va constitui criteriu de selecţie pentru Campionatul European de Alergare Montană.

Următoarea „bătălie” pentru sportivii secţiei de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia se va da în 27-29 mai, la Cluj Napoca, unde vor avea loc Finalele Campionatelor Naţionale de Noapte şi pe Echipe şi de la care aşteptăm obţinerea a patru medalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax