Connect with us
Publicitate

SPORT

Orientare sportivă: Rezultate mulțumitoare pentru CS Unirea

Publicat

 

Sportivii secţiei de orientare a CS Unirea Alba Iulia au fost angrenaţi, recent, în două competiţii importante de alergare montană. Acestea au reprezentat un bun test pentru verificarea pregătirii fizice, în vederea Campionatelor Naţionale de Orientare care se vor desfăşura la finele acestei săptămâni.

La startul celei de-a doua ediţii a „Ecomarathon”, desfăşurat la Moeciu de Sus, s-a aliniat un număr record de participanţi, pentru cele două probe ale competiţiei: maraton – pe distanţa de 42 km şi o diferenţă de nivel de de 2.300 de metri şi cros – pe distanţa de 14 km, cu o diferenţă de nivel de 600 de metri.

În proba de maraton, sportivul unirist Radu Milea (foto) s-a autodepăşit pe sine, terminând proba după 4 ore şi 34 minute de la start şi a reuşit să cucerească medalia de argint la categoria de vârstă 18-22 ani. În clasamentul general al probei de maraton, acesta s-a clasat pe locul 12, din totalul de 272 de sportivi care au terminat cursa.

În proba de cros, Marius Anghel a terminat cursa după 1 oră şi 24 minute de la start şi a încheiat pe poziţia 34 în clasamentul general, din totalul de 369 de sportivi finalişti.

La finele săptămânii trecute s-a desfăşurat, în Munţii Cernei, prima ediţie a „Hercules Marathon”, competiţie la startul căreia s-a aflat şi uniristul Tamas Bogya (foto). Acesta a luat startul în proba de semimaraton (21 km), unde a  făcut o cursă foarte bună, pe care, cu timpul de 1 oră şi 39 minute, a încheiat-o pe poziţia a doua a clasamentului general.

De altfel, Tamas Bogya a reuşit să se impună şi în două competiţii de orientare. Acesta a câştigat Cupa Valea Gurghiului, desfăşurată în apropiere de Reghin şi Cupa Bihorului, desfăşurată la Băile Felix.

Aceste rezultate sunt dătătoare de speranţe, în obţinerea de medalii la Campionatele Naţionale de Noapte şi pe Echipe la Orientare, care se vor desfăşura la Cluj Napoca, în perioada 27-29 mai.

CS Unirea Alba Iulia va alinia în lupta pentru medalii un număr de 6 sportivi. Aceştia sunt: Irina Maiorescu, Andreea Dănilă (la senioare), Tamas Bogya, Radu Milea, Florin Tuncu, Marius Anghel (la seniori).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax