Connect with us
Publicitate

AIUD

Ororile comise de o mamă din Alba pentru care a primit peste 8 ani de închisoare cu executare. Cum și-a tratat copiii, ani la rând

Publicat

O femeie din Aiud a fost condamnată la ani grei de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorilor. Mai exact, femeia în cauză, Melinda B., timp de aproape patru ani și-a neglijat copiii.

Aceasta pleca de acasă mai multe zile, fără a le lăsa mâncare sau căldură în locuință. De asemenea, ar fi vândut toate ajutoarele pe care le primea pentru creșterea copiilor. 

Șocant este faptul că, la acel moment, unul dintre copii avea în jur de 1 an, altul 2 ani, iar cel mai mare avea abia 5 ani. Faptele s-au petrecut între anii 2013 – 2017, dar cazul a ajuns la ”urechile” celor de la DGASPC abia când femeia a fost închisă într-un penitenciar, pentru o altă faptă.

Timp de patru ani, autoritățile cu atribuții în protecția copilului, din câte se pare, nu au știut de caz și de condițiile în care erau crescuți cei mici.

Copiii au ajuns într-un centru de plasament abia în 2017, când femeia a ajuns după gratii.

În 26 iulie 2022, femeia a fost condamnată la închisoare cu executare de magistrații Judecătoriei Aiud.

Potrivit reprezentanților Judecătoriei Aiud, femeia pleca de acasă pentru mai multe zile, fără a le asigura mâncarea copiilor sau fără a se interesa de aceștia. De asemenea, minorii erau lasați singuri în casă.

CITEȘTE ȘI: Trei copii din Alba, lăsați fără mâncare și căldură zile întregi, timp de patru ani. Mama trimisă în judecată pentru neglijență

Mai mult de atât, în cei patru ani, femeia nu s-a ocupat de îngrijirea lor, nu le-a procurat haine, nu se ocupa de igiena acestora și, pe timp de iarnă, nici de asigurarea unei surse de căldură, au precizat reprezentanții Judecătoriei Aiud pentru alba24.ro.

De asemenea, nici de educația copiilor nu s-a ocupat în cei patru ani, iar rechizitele primite le-ar fi vândut. Nici agresiunea verbală sau fizică nu a lipsit din creșterea celor trei copii, în perioada 2013 – 2017, mai precizează reprezentanții instituției.

După ce femeia a fost încarcerată, cazul a ajuns în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Potrivit directorului instituției, Valentin Frăcea, cei trei copii sunt, din 2017, într-un centru de plasament.

Pedeapsa

În 26 iulie 2022, magistrații Judecătoriei Aiud au condamnat-o pe femeie la câte patru ani de închisoare pentru fiecare copil în parte, pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorilor.

Deoarece mai avea și alte condamnări, prin calcul judecătoresc, femeia a primit în total o pedeapsă de 8 ani și zece zile de închisoare cu executare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Minciunica tacita

    miercuri, 10.08.2022 at 15:34

    Dar toti aia Iresponsabili sa cunosca situatia copiilor au avu doar munca de birou ? Pe ei nu ii condamna amarita de instanta pentru neglijenta in serviciu ? Halal dreptate. In tara asta va fi dreptate doar cind iese poporul in strada ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax