Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ouăle, legumele și conservele s-au scumpit în luna decembrie. Care sunt produsele pentru care românii au plătit mai puţin

Publicat

oua magazin Potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică, ouăle, legumele și conservele de legume s-au scumpit cel mai mult în decembrie față de luna anterioară, cu 5,52%, respectiv cu 5,73%, iar față de luna similară din 2013 cea mai mare creștere a fost înregistrată de mierea de albine, 8,18%.

La categoria produse alimentare, o scădere importantă de preț s-a observat la citrice și alte fructe meridionale (-7,56%), în decembrie 2014, comparativ cu luna anterioară, iar față de aceeași lună a anului anterior cartofii au cunoscut cea mai mare scădere a prețului, de 35,82%.

Potrivit datelor INS, dintre produsele nealimentare, combustibilii s-a ieftinit cel mai mult, cu 2,97 % în decembrie față de noiembrie, și cu 1,85% față de aceeași lună din 2013.

Prețul la energia electrică a stagnat în decembrie 2014 față de luna anterioară, dar s-a ieftinit cu 2,29% comparativ cu decembrie 2013.

La categoria servicii, convorbirile telefonice s-au ieftinit cu 0,08% în decembrie 2014 față de aceeași lună a anului anterior.

Sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax