Connect with us
Publicitate

Uncategorized

OUG 50, aprobată în varianta majoritară doar pentru creditele noi

Publicat

Ordonanţa de Urgenţă 50, privind creditarea, a fost aprobată, miercuri, de deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci, pentru a fi aplicată doar pentru creditele contractate după intrarea în vigoare a acesteia, cu câteva excepţii.

În textul amendamentului aprobat se arată că: „Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică contractelor în curs de derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cu excepţia dispoziţiilor art. 66-69 şi, în ceea ce priveşte contractele de credit pe durata nedeterminată existente la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, a dispoziţiilor art. 37 (1), art. 50-55, art 56 alin (2), art 57 alin (1) şi (2), art. 66-69 şi art. 70-71 din prezenta ordonanţă de urgenţă”.

Articolele la care se face referire sub formă de excepţie conţin prevederi cum sunt cele privind modalitatea de calcul a dobânzii variabile (art. 37, alin. 1), informarea consumatorului privind rata dobânzii aferente creditului (art. 50 – 55), sau privind descoperitul de cont (art. 57, alin. 1 şi 2), condiţii de rambursare anticipată în cazul creditelor cu dobândă fixă (art. 66 – 69) şi condiţii privind cesiunea contractului de credit (art. 70 şi 71).

Au votat în acest sens 15 parlamentari, cinci au fost împotrivă şi trei s-au abţinut.

Rămân în vigoare actele adiţionale la contractele de credit deja semnate între bănci şi clienţi sau cele nesemnate şi acceptate tacit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax