Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

OUG prin care salariile profesorilor se măresc, aprobată pe 1 iunie. Reacția guvernului la refuzul sindicatelor din Educație

Publicat

Textul Ordonanței de Urgență care a fost prezentat sindicaliștilor din Educație a fost deja publicat în transparență pe site-urile oficiale ale ministerelor Educației și Muncii. Guvernul a transmis, miercuri, după ce sindicaliștii au respins creșterile salariale propuse miercuri că Executivul va ”adopta ordonanța de urgență mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în mandatele de negociere prezentate public”:

Ce conține OUG prin care Guvernul a încercat să oprească greva profesorilor

Documentul poate fi consultat AICI: OUG modificare/completare lege 153 2017 salarizare invatamant

Sindicaliştii au decis, miercuri seara să respingă propunerile, iar o hotărâre finală va fi luată joi.

Comunicatul Guvernului după negocierile cu sindicatele

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, au prezentat liderilor sindicatelor din Educație ordonanța de urgență pe care Guvernul o va adopta în ședința de mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în baza mandatelor de negociere prezentate public:

-Creșterea salariului începând cu luna iunie a.c., cu 1.000 de lei brut lunar pentru personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, respectiv cu 400 lei brut pe lună pentru personalul nedidactic din sistemul educațional.

– În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.

Textul actului normativ a fost deja publicat în transparență pe site-urile oficiale ale ministerelor Educației și Muncii (Detalii aici: )

Coaliția de guvernare face un nou apel la responsabilitate către toate cadrele didactice și întreg personalul care contribuie la buna funcționare a sistemului educațional, pentru a înceta greva și a permite reluarea accesului la educație pentru cei peste 3.000.000 de elevi din România, dintre care aproape 300.000 se pregătesc pentru evaluarea națională și bacalaureat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 31.05.2023 at 23:03

    Foarte bine, până nu ajungeţi măcar la salariul mecanicului şau fochistului de la Cotroceni, nu cedaţi.Când ajung proştii la conducere, totu-i de râpă.

  2. vasi

    joi, 01.06.2023 at 09:21

    si stii ce o sa se intample pe viitor, doua variante una sa reduca nr de profesori prin scoaterea de materii tip avioane, sau vei vedea in maxim 5 luni euro la 5.5 lei, ca sa poata lua inprumut euro si sa dea salariile care acum sunt , exemplu 600 euro x 4.96 =2976 si pe viitor 600 x 5.5=3300 si astfel s-au marit salarile

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax