Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ovidiu Tition, fost administrator “Miacarn” şi “Oliver Invest”, condamnat la patru ani închisoare cu executare pentru şantaj

Publicat

Omul de afaceri Ovidiu Tition, fost administrator al firmelor din Alba “Miacarn” şi “Oliver Invest” a fost condamnat, luni, la patru ani de închisoare cu executare, de magistraţii Curţii de Apel Mureş, în dosarul “Romexterra”. Acesta a fost acuzat, alături de Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor şi încă o inculpată, de şantaj asupra unor oameni de afaceri din Braşov. Decizia instanţei este definitivă.

În 4 martie, Judecătoria Târgu Mureş l-a condamnat pe Tition la cinci ani de închisoare cu executare, pe Maior la şapte ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei şi pe Florina Aprofirei la patru ani de închisoare cu executare.

Aceştia au făcut recurs la decizia Judecătoriei, iar Curtea de Apel Mureş a menţinut sentinţa doar pentru Dorin Lazăr Maior, în timp ce în cazul celorlalţi doi a casat-o, la rejudecare, reducând pedepsele.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofirei au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust”, se preciza într-un comunicat al DNA Braşov.

În acest dosar, Tition şi Maior au stat în arest preventiv pentru o perioadă, în urmă cu patru ani. Cei doi au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia de şantaj la finele lunii decembrie 2006 şi până în mai 2007.

Ovidiu Tition se află în arest într-un alt dosar. El a fost reţinut de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 şi a fost apoi prezentat Tribunalului Braşov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înşelăciuni bancare, după ce, în perioada 2011 – 2012, a achiziţionat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fără a avea disponibil în cont, şi pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.

Reamintim că Ovidiu Tition a fost condamnat şi de Curtea de Apel Alba Iulia, în iunie 2013, la pedeapsa de 3 ani de închisoare în regim de detenţie. Afaceristul din Braşov a înşelat o firmă din Craiova, comandând produse şi neplătind contravaloarea acestora. Ovidiu Tition a administrat în 2009 două societăţi din Alba: Miacarn SRL Mirăslău şi Oliver Invest SA Oiejdea. După plecarea acestuia din structurile de conducere ale firmelor Miacarn SRL Mirăslău şi Oliver Invest SA Oiejdea, societăţile au ajuns în insolvenţă, iar, ulterior, în faliment.

sursa: mediafax

Citiţi mai multe detalii, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Ovidiu Tition, fost administrator ?Miacarn” si ?Oliver Invest”, condamnat la patru ani inchisoare cu executare pentru santaj | Piata bursiera

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax