Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) 12 întrebări frecvente despre lemnul compozit (WPC). De ce este utilizat din ce în ce mai mult pentru amenajări exterioare

Publicat

Un produs relativ tânăr pe piața românească, panoul din lemn compozit sau WPC (wood plastic composite) are o utilizare din ce în ce mai apreciată în ultimii ani. 

Tot mai mulți proprietari de case, dezvoltatori imobiliari, proprietari de hoteluri, restaurante, terase, baruri, piscine aleg să utilizeze pentru amenajările lor exterioare lemnul compozit WPC.

Mobilier urban (bănci, mese, scaune, coșuri gunoi), garduri, pergole, chioșcuri, căsuțe de grădină, terase, piscine, pontoane, toate acestea sunt realizate cu succes din WPC.

  • Lemnul compozit – lemnul plastifiat – a fost inventat în Japonia în anul 1976. În compoziția acestuia intră făina de lemn (peste 50%) și granule din deșeuri de mase plastice, amestecul fiind stabilizat împotriva radiațiilor UV, a mucegaiurilor și insectelor.
  • În cele ce urmează, veți afla care sunt cele mai frecvente întrebări pe care le au clienții noștri și, bineînțeles, răspunsurile la acestea.

1. De ce să folosesc lemn compozit (WPC) pentru amenajările exterioare?

Lemnul compozit WPC are aspect natural de lemn, dar nu se fisurează, nu se așchiază, nu putrezește, este antiderapant (chiar și umed), hidrofob și prietenos cu mediul. Lemnul compozit surclasează lemnul natural, în ce privește rezistenta mecanică la îndoire, rezistența la umiditate, radiații ultraviolete, temperaturi joase sau ridicate, mucegaiuri, insecte. Acest material nu emite gaze toxice, nu eliberează substanțe periculoase pentru mediu, provine din materiale reciclate și este reciclabil 100% după folosire, prin urmare vorbim despre un produs ecologic.

Este recomandat să utilizăm WPC și pentru că, spre deosebire de lemn, lemnul compozit nu necesită întreținere. Iar când vorbim despre profilele WPC produse în fabrica Bencomp trebuie să punctăm ca acestea sunt mult mai rezistente decât profilele similare importate, mai ieftine.

Un alt punct forte ale lemnului compozit Bencomp este faptul că acesta nu conține carbonat de calciu, un material de umplutură ieftin, larg folosit în produsele de calitate inferioară. În absența carbonatului de calciu tăierea și frezarea profilelor cu scule pentru lemn este deosebit de ușoară, fără a uza prematur sculele folosite la debitare sau decupări. Totodată dispar atât pericolul pătării profilelor, la ploaie, cu culoarea albă dată de dizolvarea carbonatului de calciu, cât și aspectul prăfuit ce apare după câteva luni de la montaj.

Lemnul compozit Bencomp se obține din faină de lemn de conifer sau foioase, spre deosebire de produsele ieftine din import în care se folosesc deșeuri agricole (paie, ciocani de porumb, pleavă de orez).

2. Care este garanția produselor din lemn compozit WPC produs de Bencomp?

Profilele din lemn compozit furnizate de SC Bencomp SRL sunt garantate 5 ani de la data facturării, în condițiile respectării integrale a instrucțiunilor de montaj și exploatare.

Aceste produse au durata medie de viață de 10 ani, cu excepția celor aditivate suplimentar, a căror garanție se prelungește corespunzător. Ele îndeplinesc condițiile din fișa tehnică a produselor ce însoțește livrarea.

Garanția produselor se referă la faptul că pe durata acesteia, profilele de lemn compozit nu vor prezenta defecte în ceea ce privește calitatea execuției și a materialului (rupere, fisurare, crăpare). De asemenea, profilele nu vor suferi modificări structurale la acțiunea factorilor climatici (radiații UV, umiditate atmosferică, diferențe de temperatură mai mici de 40 de grade față de temperatura de montaj).

În cazul apariției unei defecțiuni în perioada de garanție, garanția producătorului se referă exclusiv la înlocuirea profilelor defecte, fără alte obligații referitoare la transport, montaj sau altele de aceeași natură. Scândura de WPC este un material de finisare și nu poate fi folosit ca structură de rezistență.

Sarcina maximă uniform distribuită la care scândurile rezistă este de 200 kg/mp, pentru o distantă maximă de sprijin intre șinele de susținere de 30 cm.

Orice intervenție sau utilizare în afara condițiilor normale de exploatare (îndoire, lovire, forțare, punere în operă defectuoasă sau necorespunzătoare instrucțiunilor de montaj, drenaj insuficient, depășirea sarcinii maxime indicate în fișa tehnică a produsului și altele ca acestea, fără a se limita la cele enumerate) a profilelor de lemn plastifiat, duce automat la pierderea garanției.

Orice reclamație se va face în scris în perioada de garanție și va fi expediată însoțită de factura originală și prezentul certificat la adresa producătorului.

3. Care este durata de viață a produselor din lemn compozit WPC produs la fabrica Bencomp de la Buzău?

În funcție de respectarea normelor de montaj, exploatare și întreținere, durata de viață a produselor din lemn compozit este de 10-25 ani.

4. Lucrarea trebuie executată doar de către firme agreate de producător? Este inclus montajul în preț?

Pentru executarea lucrării puteți contacta orice firmă de montaj. Dacă sunteți un pasionat al „meșteritului în jurul casei”, puteți realiza montajul chiar Dvs. Important este să fie respectate instrucțiunile de montaj pe care le primiți odată cu produsele. Prelucrarea profilelor se poate face și cu scule „hobby”, pentru că nu sunt necesare forțe mari de tăiere sau frezare. Montajul nu este inclus în preț.

Pentru a vedea cele mai frecvente greșeli la montarea pardoselilor WPC click aici.

5. Oferiți și accesorii pentru montaj?

Bineînțeles că oferim și accesoriile pentru montaj. De exemplu, pentru montarea deck-ului (pardoselilor sau dușumelelor) vă oferim sisteme care conțin accesoriile necesare: șine de susținere, profile de închidere (colțare), cleme și șuruburi inox.

Pentru a vedea profilele WPC si accesoriile pentru împrejmuiri (garduri) vă rugăm să accesați link-ul următor:

https://www.wpcromania.ro/produse/elemente-pentru-garduri.html

6. Vindeți doar către firme sau și către persoane fizice?

Societatea Bencomp utilizează toate canalele de vânzare pentru a ajunge la clienții săi, astfel că livrările din fabrică se fac către clienți, fie ca sunt persoane fizice, fie că sunt firme de construcții, revânzători sau firme care vor sa își amenajeze gardul din fața sediului, terasa etc.

7. La ce fel de amenajări exterioare se pot folosi profilele din lemn compozit?

Profilele din lemn compozit se pot folosi la orice fel de amenajări exterioare ușoare, cu excepția structurilor de rezistență. Exemplele cele mai uzuale sunt: terase, piscine, pontoane, mobilier urban (bănci, mese, scaune, coșuri gunoi), garduri, pergole, chioșcuri, căsuțe de grădină.

Pentru a vedea diverse utilizări ale lemnului compozit: https://www.wpcromania.ro/galerie-foto.html

8. Pe dușumelele din WPC se alunecă după ploaie? Este vreo problemă dacă terasa unde se montează deck-ul nu este acoperită?

Deck-ul compozit umed are proprietăți antiderapante chiar mai bune decât cel uscat, riscul alunecării pe deck umed fiind mult mai mic decât de pe gresia umedă, de exemplu.

9. Transportul profilelor la cumpărător este inclus în preț?

Nu, transportul nu este inclus în preț. Ca ordin de mărime, transportul prin curier rapid costă 10 lei + TVA primul kg, iar apoi se adaugă 0.7 lei + TVA/ kg pentru fiecare kg, iar un transport de la fabrica Buzău la București costă 350 lei + TVA pentru o dubiţă cu capacitatea utilă de 1000 kg.

10. Dimensiunile profilelor pot fi modificate?

Lățimea și grosimea profilelor nu pot fi modificate, iar lungimea standard la care livrăm profilele este de 4000 mm sau 2400 mm. Pentru unele dintre profile există și lungimea standard de 3000 mm. Pentru comenzi speciale de câteva sute de mp, se pot realiza orice alte lungimi, beneficiarul economisind astfel o mare parte din pierderile de croire.

11. Există vreo diferență între lemnul compozit românesc produs de Bencomp și lemnul compozit adus din import?

Lemnul compozit nu este obținut după o rețetă unică, astfel încât producători diferiți folosesc rețete diferite. De aceea, nu poți atribui lemnului compozit al unui producător calitățile sau punctele slabe ale lemnului compozit produs în altă fabrică.

Rețeta folosită de Bencomp se bazează pe polietilena de înaltă densitate, polimer care conferă profilelor cea mai bună rezistență mecanică, ca și o excelentă rezistență la radiațiile ultraviolete, spre deosebire de produsele pe bază de polipropilenă sau PVC, polimeri mai duri și mai casanți în timp. Aspectul profilelor Bencomp e asemănător cu cel al lemnului, o deficiență minoră fiind rezistența la zgâriere, mai scăzută decât cea a produselor pe bază de PVC sau PP.

Față de lemnul compozit european de aceeași calitate produs în Belgia, Germania, Austria, lemnul compozit Bencomp este la aproape jumătate de preț, dar există și importuri din Asia via UE ale unor distribuitori români, prezentate drept produse europene, la preturi comparabile cu cele ale Bencomp. Apariția fisurilor în grosimea plăcilor de deck în maxim doi ani de la montaj este o dovadă a calității inferioare a deck-ului ieftin achiziționat.

12. Cum recunoaștem un deck WPC (dușumea) de calitate?

La prima vedere, un deck de calitate nu diferă esențial de un deck inferior, care rezistă maxim doi ani până la apariția fisurilor.

Nu aspectul este cel care determină calitatea (cu excepția asimetriilor de extrudare, ușor observabile), ci producătorul și materialele folosite. De aceea, pentru că o terasă placată cu WPC sau o împrejmuire realizată din WPC e gândită să reziste de la 10 ani în sus, e foarte important să vă interesați de firma producătoare a profilelor și să obțineți referințe de la clienții care au folosit deja aceste profile.

Pentru că rezistența la intemperii presupune analize de laborator care pot dura și 6 luni, e bine să cereți fișa tehnică a produsului și să verificați cu atenție durata și la ce anume se referă garanția (culoare, rezistență mecanică, rezistență la mucegai și insecte, etc).

Ca și indiciu empiric, un sistem de deck WPC (șină de susținere, profilele de dușumea și clemele de prindere) care costă mai puțin decât lemnul exotic folosit la placări nu are cum să conțină ingrediente de calitate și deci rezistența lui în timp este îndoielnică.

O metodă de verificare ușoară este cea a absorbției de apă: cântăriți o placă de lemn compozit după ce a fost scufundată în apă 48 de ore și dacă apa absorbită depășește 5% din greutatea inițială a mostrei, înseamnă că trebuie să vă orientați spre alt producător.

Un alt test este absorbția de grăsimi: picurând benzină sau motorină pe o placă de lemn compozit, solventul organic trebuie să pătrundă în interiorul plăcii cât mai lent, o absorbție rapidă fiind o dovadă a porozității materialului și deci a calității discutabile a acestuia.

O ultimă probă care se poate face este dilatarea la căldură prin introducerea plăcii de lemn compozit la o temperatură uniformă (circa 60 grade Celsius) și urmărirea dilatării ei uniforme. O dilatare asimetrică (urmată de deformare la răcire) este o dovadă a unui polimer inferior calitativ și un motiv suficient pentru a refuza achiziția unui astfel de produs.

Concluzie:

Sperăm că am reușit să răspundem celor mai frecvente întrebări pe care le au clienții noștri și cei care își doresc să devină clienți.

Mai mult decât atât, sperăm că am reușit să explicăm avantajele pe care le aduce lemnul compozit WPC, acest material care este tot mai utilizat în ultimii ani, atât în România, cât și în celelalte țări de pe mapamond.

Pentru alte informații, vizitați www.wpcromania.ro, iar dacă aveți întrebări vă așteptăm aici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până la începutul lunii septembrie: perioadele mai calde și zilele cu ploi sau furtuni. Condiții meteo pe patru săptămâni

Publicat

Vremea se răcorește în această săptămână în Transilvania. Ziua de luni va fi caldă, apoi maximele vor fi sub 30 de grade Celsius. În sudul țării va continua să fie cald, cu maxime de 32-34 de grade Celsius.

În perioada 16-20 august vor mai fi maxime peste 30 grade doar în sud și vest. În aceste zone, până la finalul lunii august, maximele vor fi de 27-30 de grade Celsius.

În Transilvania, după 21 august, temperaturile maxime vor oscila între 23 și 27 de grade.

Sunt anunțate precipitații în 8-10 august (furtuni), apoi din nou ploi sau furtuni după 15 august și până în 21 august.

Luna septembrie începe cu maxime de 24-28 grade în Transilvania și nord-est și până la 29 de grade în sud și vest.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, până în 5 septembrie.

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 8-14 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

Temperaturi: maxime între 20 și 34 de grade (mai cald în sud-vest)

Precipitații: furtuni în 8-10 august

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 15-21 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi: maxime între 24 și 32 de grade (mai cald în sud și vest)

Precipitații: ploi în 19-21 august în Transilvania, furtuni – 16 august în nord, ploi în 15-16 august în sud-vest și vest

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 22-28 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Temperaturi: maxime între 24 și 30 de grade (mai cald în sud)

Precipitații: ploi în 22 august în sudul Transilvaniei

Prognoza meteo – vremea: săptămâna 29 august – 5 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.

Temperaturi: maxime între 25 și 30 de grade (mai cald în sud-vest)

Precipitații: ploi în 22 august în sudul Transilvaniei

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Ministerul Finanțelor anunță o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur. Care sunt dobânzile

Publicat

bani crestere finante

Începând de luni, 8 august, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturitate de 1 an și dobândă anuală de 8,25%, anunță Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Interesul românilor pentru titlurile de stat Tezaur s-a menținut la un nivel ridicat și în luna iulie, suma investită fiind de 1,49 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 08 – 26 august 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, între 08 – 29 august 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 08 – 26 august 2022 în mediul urban și 08 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați GhidTezaur online și Tezaur online;

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja effectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HOROSCOP 8-14 august: Săptămâna va aduce liniștirea lucrurilor și lecții pentru cei rebeli. Care este ziua cea mai „electrizantă”

Publicat

Este săptămâna care va aduce liniștirea lucrurilor și lecții pentru cei rebeli. Va scoate la suprafață tendința de a dramatiza la unii și va ”învăța minte” pe cei cărora le place să tragă de timp.

Cei care nu sunt hotărâți și cei care nu știu să iubească au și ei lecții în acest interval! 

Pe 11 August, una dintre cele mai ”electrice” zile ale săptămânii, vom simți cu toții mari schimbări. Și de energie și de stare și de pofte. Luna plină în Vărsător va răscoli această axă: Leu – Taur – Scorpion – Vărsător, iar următoarele 2 săptămâni vor fi pline de decizii.

Femeile vor fi mult mai orgolioase sau mai agresive, începând cu aceeași dată și tot ele vor încerca să domine.

Manifestările artistice, spectacolele vor fi bine cotate și vor reveni între plăcerile noastre pentru următoarele 3 -4 săptămâni.

Horoscop 8-14 august: Berbec

Luna ta plină va fi despre maturizarea proiectelor tale și de coerența ta în împlinirea scopurilor pe care ți le-ai propus de ceva vreme.

Nu pierde timpul doar la distracție sau cu prietenii, ci vezi mai atent ce dorești de la viitorul tău. Posibilă cotitură importantă!

Horoscop 8-14 august: Taur

horoscop taur

Multă încordare și multe confruntări pentru tine în această săptămână. Fii atent la evoluția ta și fă mai multe pentru a evolua.

Ieșirea din confort va fi premiată, iar rigiditatea îți va aduce lecții mari. Familia are nevoie de tine.

Horoscop 8-14 august: Gemeni

horoscop gemeni

Veți fi mai mulțumiți de calitatea dialogurilor voastre și mai deschiși în vorbire. Multe satisfacții își vor face loc în mintea voastra.

Pentru cei care au tras de timp în privința unui drum, se va produce o schimbare majoră!

Horoscop 8-14 august: Rac

horoscop rac

Soluțiile la probleme nu vor întârzia să apară. Pentru următoarele 2 săptămâni vei ieși din multe încercări!

Atenție să nu fii mână largă la cheltuieli și adună-te să poți rezolva cât mai repede ceea ce îți doreai să rezolvi de luni bune sau de ani!

Horoscop 8-14 august: Leu

horoscop leu

Astrele sunt prietenele tale în această perioadă. Doar nu dramatiza și evită despărțirile, mai ales dacă orgoliul te împinge.

Vrei să pui la punct viața de cuplu și să dai o lecție persoanei iubite. Vezi totuși să nu fii prea acid!

Horoscop 8-14 august: Fecioară

horoscop fecioara

Dacă ai avut unele probleme de sănătate în ultima perioadă, ele încep să se stingă și îți recapeți forma.

Dar peste toate este momentul în care trebuie să îți refaci bateriile și să te încarci bine cu energie pozitivă!

Horoscop 8-14 august: Balanță

horoscop balanta

Luna plină îți va face curat în viața emoțională. Probabil că vrei să îți alegi mai cu atenție prietenii.

În plus, pentru tine distracția se încheie și trebuie să te apuci serios de treabă! Ai de ales!

Horoscop 8-14 august: Scorpion

horoscop scorpion

Lecții de personalitate și multe de adus la zi și pentru tine. Vrei să fii mai respectat și vrei mai multă onoare.

Dar pentru asta trebuie să ieși de pe fundul lacului la suprafață și să te expui la lumină, să fii la propriu și la figurat în ”lumina reflectoarelor”!

Horoscop 8-14 august: Săgetător

horoscop sagetator

Ai stat prea relaxat în sinea ta și ai lăsat de azi pe mâine cam multe. Trebuie să pui punctul pe ”i” în mai multe discuții și să iei atitudine.

Nu renunța încă la vacanță! Drumurile sunt cele mai bune prietene pentru tine!

Horoscop 8-14 august: Capricorn

horoscop capricorn

Investițiile și cheltuielile te trag de mânecă. Trebuie să lași banii să circule și să îți dai voie să ieși din zgârcenie!

Ai de făcut multe plăți întârziate și nicicum nu trebuie să mai tragi de timp.

Horoscop 8-14 august: Vărsător

horoscop varsator

Multe îți vor fi potrivnice și ai senzația că ești copleșit de reproșuri și de nemulțumiți! Posibil să fie undeva la mijloc dreptatea și să trebuiască să te schimbi cu adevărat!

Sau dacă nu vrei să te schimbi, măcar să evoluezi! Luna plină te muștruluiește bine tocmai pentru a te pune la transformări!

Horoscop 8-14 august: Pești

horoscop pesti

Dacă poți să ieși din tiparele trecutului, atunci luna plină va fi prietena ta. Fie ai o perioadă de recentrare și de revenire, fie o perioadă de probleme de sănătate!

Ai nevoie să ieși și tu din ”trasul de timp” pentru a te proteja de autosabotaj, mai ales!

Horoscop realizat pentru cititorii Alba24, de astrolog Maria Sârbu

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE FOTO INCENDIU la Bistra. Un bărbat, scos din flăcări de polițiști. Focul a mistuit o casă, o anexă și un adăpost de animale

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 15:40, în localitatea Bistra – Valea Dobrii. Flăcările au mistuit o locuință, o anexă și un adăpost de animale.

Până la momentul sosirii pompierilor, un bărbat de aprox. 50 de ani a fost scos din flăcări de polițiști. Acesta a suferit arsuri de gradul 2, respectiv gradul 3 pe 35% din suprafața corpului.

UPDATE, ora 21:15 – Potrivit ISU Alba, incendiul este lichidat.

Forțele prezente la locul producerii evenimentului încă lucrează la înlăturarea efectelor negative produse de incendiu.

Au ars:

  • o casă de locuit – aprox. 70mp;
  • un adăpost de animale – aprox. 40 mp;
  • o anexă gospodăreasca- aprox. 20mp.

Până la momentul ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării, o victimă de sex masculin, aprox. 50 ani, a fost extrasă din locuință, de către echipajul IPJ prezent la fața locului.

Victima a suferit arsuri de gradul 2, respectiv gradul 3 pe aprox. 35% suprafața corpului.

UPDATE, ora 16:15 – Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă la o casă de locuit și o anexă gospodărească. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești și la nivelul acoperișului locuinței.

La momentul de față se lucrează la localizarea incendiului.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Bistra – Valea Dobrii.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax