Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Ambient Alba împlinește 7 ani. Vezi cum a evoluat centrul comercial de la apariția pe piața românească

Publicat

În fiecare toamnă, în data de 23 septembrie, Ambient Alba trăiește emoția aniversării. Ambient, unul dintre liderii pieței autohtone de comerț cu materiale de construcții, finisaje și amenajări interioare inaugura în urmă cu 7 ani la Alba magazinul de pe str. Al. I. Cuza, nr. 26 ca un modern și elegant centru comercial care oferă soluții complete pentru proiectele de construire sau renovare a casei.

Cu mai bine de 40.000 de produse de la peste 1000 de furnizori, având un showroom de ceramică și mobilier de 5000 mp care oferă concepte integrate de design pentru amenajări interioare, Ambient s-a impus în scurt timp drept unul dintre cele mai puternice centre comerciale în domeniul construcțiilor din oraș. În cei 7 ani de la deschiderea magazinului, Ambient a fost mereu pregătit în a oferi clienților săi cele mai bune soluții pentru construcții și pentru amenajarea spațiului interior.

„Profesionalismul echipei, calitatea serviciilor și multitudinea avantajelor oferite de programul Ambient Total ne vor ajuta să oferim în continuare soluţii ideale pentru amenajarea sau renovarea întregii locuințe” spune Ovidiu Şeulean, Manager Centru Comercial Ambient Alba.

De asemenea, marile companii de construcții, firmele de execuție mici și mijlocii și meșterii specializați găsesc în Ambient un partener de încredere care le oferă condiții comerciale avantajoase și servicii logistice de calitate.

Prin Programul „Ambient Total”, Ambient oferă cel mai avantajos pachet pentru construirea şi renovarea locuinţei: discount la materialele de construcţii, recomandare de meşteri specializaţi pe fiecare fază a proiectului, showroom-uri ca sursă de inspirație, transport gratuit şi mai ales, consilieri de vânzări specializaţi.

Ambient – 19 ani de succes

3 februarie 1993 Înfiinţare, capital integral românesc.

1995 Sunt deschise primele 7 magazine proprii, în Sibiu. Magazinele comercializau materiale pentru finisaje, instalații și produse pentru amenajarea locuinței.

1997 În Sibiu se deschide primul depozit de materiale pentru construcții într-un spațiu propriu.

1998 Relansare sub brandul Universal Ambient.

2000 Universal Ambient se extinde în afara Sibiului prin participare directă sau prin franciză. Primul magazin se deschide la Cluj-Napoca.

2002 Ambient inaugurează, la Sibiu, primul centru comercial integrat orientat către client, specializat în materiale de construcţii, finisaje şi amenajări din Romania. Purtând numele Casa Ambient şi lansând astfel sloganul „Casa casei tale”, centrul comercial dă startul unui tip nou de comerţ în România.

2003 – 2004 Are loc inaugurarea centrelor comerciale Casa Ambient din: Bistrița, Mediaș, Sighişoara.

2004 Este înfiinţată Ambient Logistic Sibiu, care centralizează activitatea logistică necesară reţelei de centre comerciale şi puncte de distribuţie.

2005 Ambient adoptă o nouă identitate vizuală care răspunde mai bine anvergurii afacerii şi direcţiei strategice. Are loc inaugurarea centrelor comerciale din Alba Iulia şi Cluj Napoca.

2006 Sunt inaugurate centre comerciale de materiale de construcții, finisaje și amenajări la Târgu Mureș, Deva, Baia Mare și Gheorgheni.

2007 Ambient devine partener oficial al Programului „Sibiu Capitală Culturală Europeană”, parteneriat care semnifică implicarea Ambient în programul cultural desfășurat pe tot parcursul anului.

2008 Ambient devine societate pe acțiuni. Ambient SA consolidează afacerea de bază, având capacitatea să asigure proceduri interne unitare şi eficiente, o vizibilitate crescută, standardizare şi replicabilitate.

2008 Demarează procesul de transformare organizaţională, care are drept scop crearea a două business units, Retail şi Distribuţie, adresate celor două segmente principale de clienţi.

2008 Are loc deschiderea centrului comercial din Râmnicu Vâlcea.

Iunie 2009 – august 2010 Are loc un proces de planificare a afacerii pe termen lung. Consolidarea afacerii Ambient. Cele două unităţi de business sunt Retail – reţeaua de 12 centre comerciale adresate clienţilor finali şi Distribuţie – reţeaua de vânzări către clienţii contractuali.

Martie 2011– se pun bazele unui parteneriat cu CNM Astra

2011 – se inaugurează showroom-ul “Galeria cu Idei” în Ambient Alba Iulia, Baia Mare, Bistriţa, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş şi Râmnicu Vâlcea.

Mai 2012 – se inaugurează Centrul Comercial Ambient Brașov.

Iulie 2012 – se inaugurează Casa Demonstrativă în Ambient Cluj.

Despre Ambient

Ambient este o companie cu capital integral românesc şi a cărei principală activitate este comercializarea materialelor de construcţii, finisaje şi amenajări interioare. Înfiinţat în 1993, Ambient a inaugurat primul DIY din România, în aprilie 2002, la Sibiu. Ambient acoperă întreg centrul ţării cu o reţea de 14 centre comerciale şi 2 depozite logistice. Pentru familiile care construiesc şi renovează, ca şi pentru companiile de construcţii, Ambient este partenerul care se implică direct în soluţionarea dificultăţilor specifice proiectelor acestora. Mai multe detalii despre Ambient sunt disponibile la adresa www.ambient.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax