Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Câte feluri de monitoare PC există și care e diferența dintre cele multimedia și cele pentru gaming

Publicat

Când vine vorba de monitoare pentru PC, nu mai există un singur răspuns, ca acum câțiva ani. Explozia industriei de gaming și creșterea sa accelerată a dus și la apariția ecranelor special concepute pentru gaming și marketate ca atare. Astfel, dacă dorești să-ți cumperi un monitor PC, trebuie să știi foarte clar, dinainte, pentru ce o să-l folosești. Pentru că ai opțiunea unui monitor PC pentru gaming sau a unui monitor PC multimedia. Care sunt, însă, diferențele dintre acestea?

Pentru început, trebuie spus că orice monitor PC poate fi folosit pentru aproape orice. Acestea fiind zise, adăugăm că fiecare dintre ele are tehnologii și proprietăți diferite, în funcție de nevoile consumatorilor.

Monitor PC – oferte

Monitoarele multimedia sunt cele astfel promovate către consumatorii obișnuiți, pentru task-uri zilnice, precum statul pe Internet sau privitul la filme și video-uri pe Youtube. Sunt suficient de bune pentru majoritatea utilizatorilor și, în ziua de azi, au timpi suficient de buni de răspuns și o calitate a imaginii pe care și cei mai mulți dintre gameri le vor aprecia.

Monitoarele PC pentru gaming sunt cele promovate astfel pentru gameri prin prisma avantajelor pe care le pot aduce acestora în jocuri. Au timpi de răspuns mai rapizi și rate de refresh mai rapide. Toate astea în dauna calității imaginii, comparativ cu monitoarele multimedia. Acestea pot fi folosite și pentru multimedia, însă, dacă diferența (nu foarte mare) de calitate a imaginii nu te deranjează.

Pe lângă acestea, există și monitoare PC profesionale, create special pentru editorii de imagini și editorii video. Acestea au cea mai bună reproducere a culorilor. Sunt mai bune pentru multimedia și gaming decât majoritatea monitoarelor multimedia, dar vor costa, cum e și normal, sensibil mai mult.

Monitor PC – oferte

Așadar, când vine vorba de un monitor PC, trebuie să îți fie foarte clar ce anume dorești să faci cu el, câți bani ești dispus să investești într-unul și la ce ești dispus să renunți în favoarea căror avantaje. În mod normal, prețul acestor monitoare, în ordine crescătoare, este următorul: monitor PC multimedia – monitor PC gaming – monitor PC profesional, dar în fiecare dintre cele trei clase vei găsi vârfuri de gamă la prețuri ridicate, precum și variante low-budget.

În fine. Până la urmă, e o alegere personală, care trebuie încadrată, totodată, într-un buget de care dispui. Dar acum știi care e diferența dintre diferitele tipuri de monitoare, ce avantaje au fiecare și, mai ales, ce dezavantaje, așa că sunt sigur că vei alege în deplină cunoștință de cauză varianta cea mai potrivită pentru tine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax