Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Ce avantaje și ce dezavantaje au aspiratoarele verticale

Publicat

Aspiratoarele, aceste minunate electrocasnice mici care ne ajută să ne păstrăm casa curată și ordonată, sunt de multe feluri. Clasicul aspirator, tip sanie, cu sac sau fără sac, aspirator vertical, ba chiar și aspirator robot…

Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale, dar astăzi vom vorbi despre aspiratorul vertical.

Aspiratoarele verticale pot fi cu fir sau fără fir. Cele cu cablu au mai multă putere. Cele care nu au cablu sunt foarte ușor de manevrat și ne permit o libertate totală de mișcare fără a fi nevoie să ne gândim la priză, dar nu au la fel de multă putere de aspirație și, în plus, autonomia lor nu este foarte lungă.

Nu există îndoială că aspiratoarele verticale sunt din ce în ce mai populare, însă ce le face mai avantajoase și ce dezavantaje au? Vom vedea în cele ce urmează.

Avantajele unui aspirator vertical:

1. Prețul

Un aspirator vertical este, în medie, mai ieftin decât alte tipuri de aspiratoare. Din acest motiv, el tinde să fie mai popular în rândul persoanelor care dețin apartamente și case mai mici, mai ușor de curățat.

2. Performanţa

Majoritatea aspiratoarelor verticale noi sunt dotate cu perii motorizate, astfel că pot fi foarte bune atunci când le folosești pe covoare mai groase. Peria este de asemenea excelentă atunci când ai de-a face cu părul animalelor de companie, care poate provoca reacții alergice dacă nu este curățat la timp.

3. Versatilitatea

De asemenea, un aspirator vertical se comportă excelent pe mai multe suprafețe cu ușurință, făcând față fără probleme trecerii bruște de la covor la pardoseală dură. Majoritatea au un comutator de comandă care este acționat cu piciorul pentru a ridica sau a scade înălțimea, astfel încât acestea să poată face față diferitelor suprafețe fără mare efort. Unele dintre modelele mai scumpe au o funcție inteligentă automată, care detectează tipul de pardoseală și reglează înălțimea în consecință.

4. Accesoriile

În mod surprinzător, chiar și cel mai ieftin aspirator vertical de pe piață vine cu o serie de instrumente, inclusiv rulouri cu perii turbo, furtunuri, atașamente pentru tapițerie și chiar gheare pentru părul de animale de companie.

5. Ușurința în utilizare

Pentru cei cu probleme de spate, o poziție verticală ar fi o alegere bună. Design-ul unui aspirator vertical nu te va forța să te apleci. Mișcarea propriu-zisă a unui aspirator vertical este extrem de simplă: împingi și tragi de aspirator pe podea și treaba este gata. Nu vei trage după tine un recipient greu și nici un furtun lung. Unele aspiratoare verticale au funcții care te lasă să captezi murdăria și resturile adânc de sub mobilier.

6. Ușurința în depozitare

În cele din urmă, un aspirator vertical este, de asemenea, mai ușor de depozitat. Datorită designului elegant, cei mai mulți vor putea depozita cu ușurință un astfel de aspirator, care va ocupa mult mai puțin spațiu decât un aspirator convențional.

Dezavantajele unui aspirator vertical

1. Greutatea

În funcție de specificații și de funcțiile extra, unele aspiratoare verticale pot cântări până la 20 de kilograme. Dacă aspirarea este antrenamentul tău zilnic, atunci este excelent, dar pentru restul dintre noi, cu cât aspiratorul este mai ușor, cu atât mai bine, mai ales dacă trebuie să îl cari pe scări.

2. Zgomotul

Un aspirator vertical poate fi mai zgomotos decât un aspirator convențional, datorită designului mai subțire, care lasă mai puțin spațiu pentru izolare fonică. Aspiratoarele normale sunt mai voluminoase, cu o izolare fonică mai mare pentru a amortiza zgomotul.

Totuși, un aspirator vertical este subțire și este proiectat având în vedere depozitarea și nu atât de mult silențiozitatea. Cu toate acestea, nu toate aspiratoarele verticale sunt zgomotoase, depinde de la producător la producător. În plus, cele mai noi modele sunt mult mai puțin gălăgioase decât cele de acum 5-10 ani.

3. Manevrabilitatea

Cu excepția cazului în care ai un model extrem de manevrabil de aspirator vertical, într-o anumită etapă vei simți nevoia manevrabilității pe care o are furtunul unui aspirator normal. De aceea, o casă cu multă mobilă va fi un coșmar de curățat cu un aspirator vertical.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax