Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Cele mai mari două probleme pentru Samsung sunt externe


Publicat

Chiar dacă Samsung nu a fost lipsit de probleme la nivel intern, cele mai mari probleme vin din exterior. Ritmul actual al lansărilor de telefoane mobile vârf de gamă este amețitor, iar simpla oprire a cercetării și dezvoltării, chiar și pentru o perioadă scurtă, ar duce la pierderi de ordinul miliardelor de dolari.

Competitorii Samsung cunosc acest lucru și depun toate eforturile pentru a detrona Samsung din topul celui mai mare producător de telefoane mobile din lume. Pe lângă problemele interne, provocările pe care Samsung Galaxy S9, cel mai recent vârf de gamă al coreenilor, le are de înfruntat sunt de atât de ordin legal, cât și de ordin al încasărilor.

Disputa de ani întregi cu Apple

E o rivalitate ce se suprapune peste cea a lui Messi și Ronaldo. Ambii apreciați, ambii cu milioane de fani care sunt în stare să comenteze ore în șir pentru a demonstra supremația favoritului.

Ambele modele sunt foarte bune, iar alegerea oricăruia dintre ele n-am putea să o considerăm o greșeală. Bătălia celor de la Samsung este atât de aprigă, încât procesul în care cele două brand-uri își caută dreptatea pare să se fi încheiat după aproape 7 ani. Pentru Samsung, bătălia pare a fi pierdută, fiind acum obligați să plătească celor de la Apple $539 milioane pentru încălcarea de brevete.

De cealaltă parte, Samsung câștigă la capitolul imagine prin campaniile publicitare prin care își arată avantajele față de modelele oferite de Apple. Chiar și fără aceste comparații, Samsung Galaxy S9 este apreciat pentru ecranul superb, procesorul Exynos foarte performant, precum și pentru una dintre cele mai bune camere foto de pe piață.

Samsung are probleme cu popularitatea în China

Pe lângă faptul că Samsung trebuie să convingă simpatizanții Apple de supremația modelelor pe care le oferă, coreenii se văd nevoiți să investească în publicitate pentru a lua fața competiției chinezești.

Problema este că producătorii chinezi de telefoane mobile nu stau nicio clipă locului, fiind în stare să lanseze noi modele în doar câteva săptămâni. Plus că în China termenul de „proprietate intelectuală” nu are o însemnătate atât de mare.

De aceea vedem telefoane noi precum Xiaomi Mi 8, un smartphone cu ultima generație de procesor Qualcomm Snapdragon 845, un design aproape identic cu cel al iPhone X și un preț la mai mult de jumătate față de un Samsung S9. Cu asemenea date, este modelul Xiaomi de două ori mai slab decât un Samsung Galaxy S9? Cu siguranță că nu (raportul calitate / preț crește și scade exponențial față de orice punct de referință). Însă asemenea prețuri, $360 pentru cea mai accesibilă variantă Xiaomi Mi 8, mută atenția de la miile de ore investite în crearea unui Samsung Galaxy S9.

Din fericire, Samsung ține aproape armele despre care știe că sunt mai bune decât ale celorlalți competitori: ecranele OLED. Dacă această componentă este crucială în alegerea următorului smartphone, alături de procesoarele Exynos rapide și camera foto excelentă, atunci telefoanele Samsung, în frunte cu Samsung Galaxy S9 sunt cea mai bună opțiune pentru tine.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

Coronacriza/ Alba încă rezistă, județele vecine încep să clacheze: zeci de cazuri de infecție, decedați și haos medical

Publicat

Potrivit ultimelor date oficiale privind pandemia de COVID-19 din România, județul Alba, cu 11 cazuri de infecție, pare să reziste deocamdată atacului noului virus.

Județele vecine nu sunt însă la fel de norocoase, unele dintre ele fiind adevărate focare, cu cazuri care se înmulțesc de la o zi la alta și, din păcate, cu decese. În plus, în unele dintre ele epidemia a generat și haos în sistemul medical.

În acest moment, în Alba sunt înregistrate 11 cazuri de infecție, dintre care două persoane s-au vindecat, 1.322 de persoane se află în izolare, 300 de persoane în carantină și nu a avut loc niciun deces.

Județul nostru este într-o situație bună și din punctul de vedere al personalului medical, care nici nu s-a infectat și nici nu s-a speriat de boala ce începe să facă tot mai multe victime în țară, chiar dacă se confruntă cu aceleași probleme pe care le au colegii din județele vecine: echipament și aparatură medicală insuficiente.

În semn de mulțumire și probabil pentru a le menține cu moralul ridicat, joi seara, după confirmarea ultimelor 4 cazuri de coronavirus, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba a transmis următorul mesaj:

”Avem nevoie de EROI, aceștia sunt cadrele medicale, eu sunt un simplu economist, fără mari valente, dar îmi dau toată suflarea pentru a-mi face meseria. Nu am pretenții pentru mine, am pretenții pentru populația județului. Nu am depus jurământul lui Hipocrate, am depus în schimb un jurământ la investirea în funcție pe care am de gând să îl respect cât timp sunt în viață. Acum este momentul să demonstrăm cu toții valorile morale, educația și curajul cu care suntem înzestrați!!! În special cei din linia I!”.

În Hunedoara, după ultimele date publicate de Instutul Național de Sănătate Publică (INSP), sunt confirmate 100 de cazuri de coronavirus, nicio persoană nu a fost declarată până în acest moment vindecată și sunt 2.477 de persoane în izolare, iar alte 228 sunt puse în carantină. De asemenea, județul are și 10 persoane decedate.

În acest județ, pare că medicii și ceilalți angajați din spitale nu s-au simțit pregătiți să lupte cu mâinile aproape goale cu valul de infecții care a venit peste ei. O parte s-au contaminat (5 medici, 9 asistenți medicali, o îngrijitoare  și un angajat auxiliar, toți din Spitalul Județean de Urgență Deva), iar altă parte au intrat în concediu sau chiar au demisionat în bloc, cum este cazul secției ATI a spitalului din Orăștie, care a rămas și fără medic șef, și fără asistenți.

În acest moment, SJU Deva este în carantină, iar managerul a fost suspendat din funcție de către prefect.

Aradul este un alt județ vecin care înregistrează un număr mare de persoane infectate – 110, nicio persoană vindecată, 1.260 de persoane aflate în izolare și 202 în carantină. Și în acest județ au fost înregistrate 10 decese până în prezent.

Numărul mare de cazuri a adus și aici un cutremur în sistemul medical lipsit de măști, mănuși, costume de izolare și dezinfectanți: nu mai puțin de 40 de medici și asistente de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au demisionat, iar alți 127 de angajați ai unității și-au luat concediu medical.

Tot aici sunt infectați deja cu coronavirus 9 medici, 5 asistenți medicali, o infirmieră și 9 angajați auxiliari, iar situația îl îngrijorează și pe ministrul Sănătății, Nelu Tătar, care a declarat că dacă nu se iau măsuri, focarul de infecție poate ajunge la nivelul Sucevei (unde sunt peste 700 de cazuri și 34 de morți):

„Este o transmitere locală, nu la nivelul Sucevei, dar dacă nu se iau măsuri poate ajunge la nivelul Sucevei. Avem o apropiere și de punctele de trecere de la Nădlac. Acolo avem un aflux important, în care cei care intră, la un moment dat, acuzând fenomene sunt duși la spitalul din Arad. Afluxul este mai mare, dar dacă este foarte bine controlat putem stăpâni și menține ritmul pe care îl avem acum”, a declarat ministrul.

Și Clujul înregistrează deja un număr mare de persoane infectate – 105. Aici 8 persoane au fost declarate vindecate și sunt 4.462 de oameni izolați, iar alți 251 sunt în carantină. De asemenea și acest județ a înregistrat 2 decedați.

Cadrele medicale din acest județ par hotărâte să rămână pe poziții, să se descurce cu echipamentul pe care îl au și să lupte pentru a salva viețile bolnavilor. Din personalul spitalelor, până în prezent au fost contaminați cu coronavirus 3 angajați auxiliari.

În Sibiu, numărul cazurilor de infecție înregistrate a ajuns la 22. În izolare sunt 2.590 de persoane, 359 în carantină, iar 3 oameni au murit.

Din punct de vedere medical, au fost probleme și la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, unde un asistent infectat cu coronavirus și-a trimis în izolare 9 colegi de la secțua ATI, pentru că nu a anunțat că a intrat în contact cu o familie revenită din Germania. De asemenea, pentru un bolnav tratat la Nefrologie s-a primit rezultat pozitiv la COVID-19, după deces, iar medicul și asistentele care l-au tratat sunt și ei în izolare la domiciliu.

În Bihor numărul pacienților infectați este puțin mai mic – 39, dintre care doi au fost declarați vindecați, dar are 2.797 de persoane în izolare și 202 în carantină. Nu a fost înregistrat până în prezent niciun deces.

Aici epidemia a afectat Spitalul din Aleșd, unde 20 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu după ce au tratat un pacient care avea simptome de pneumonie și nu a spus că a intrat în contact cu o rudă confirmată pozitiv cu coronavirus.

În județul Mureș sunt, până acum, 38 de pacienți infectați dintre care unul declarat vindecat. Mai sunt 3.820 de persoane în izolare, 262 în carantină și a fost înregistrat un deces.

Potrivit ultimei informări transmise de Grupul pentru Comunicare strategică, aici nu sunt cadre medicale infectate cu COVID-19, însă prefectul l-a suspendat din funcție pe managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, pe perioada stării de urgenţă, pentru că a tergiversat amenajarea spațiilor pentru bolnavii de coronavirus și nu a repartizat bine cadrele medicale.

Situația județului Vâlcea este oarecum asemănătoare cu cea înregistrală în Alba, deocamdată sunt doar 7 oameni infectați. Potrivit datelor oficiale, aici sunt 1.550 de persoane în izolare și 297 în carantină și nu s-a înregistrat niciun deces.

Tot la fel ca în Alba, sistemul medical de aici încă rezistă, oficial nu sunt angajați din spital infectați și, deocamdată, nici cadre medicale care să renunțe la lupta cu epidemia.

Conform celui mai recent bilanț, în România numărul persoanelor confirmate ca infectate cu noul coronavirus a ajuns joi, 2 aprilie 2020, la 2.738, iar cel al deceselor la 115. Pe teritoriul țării, în carantină instituționalizată sunt 15.407 de persoane și alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală, iar până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste pentru depistarea noului coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Municipal Sebeș preia doar urgențele minore, în următoarele 14 zile. Singura secție fără restricții este Maternitatea

Publicat

Spitalul municipal Sebeș va funcționa, în următoarea perioadă, cu restricții impuse de măsurile luate de autorități pentru limitarea extinderii pandemiei de coronavirus, a anunțat viceprimarul orașului, Adrian Bogdan.

Astfel, pentru o perioadă de 14 zile, au fost suspendate internările pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgențe și pot fi reprogramate, precum și consultațiile programate/ programabile în structurile ambulatoriului.

Potrivit viceprimarului, unitatea medicală va prelua în continuare urgențele minore, care necesită supraveghere de specialitate, iar urgențele majore vor fi direcționate spre Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Singura secție a spitalului care va funcționa fără restricții este maternitatea, care rămâne deschisă cu program normal. De altfel, aici au fost înregistrate 17 nașteri, în ultimele 10 zile.

Edilul mai precizează că pacienții care solicită eliberarea de rețete, certificate medicale etc. pot lua legătura cu medicii specialiști, iar prin sistem on-line beneficiază de acestea.

Ca orice spital din țară, în această perioadă și Spitalul Municipal Sebeș are nevoie de donații pentru a-și putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții, iar cei  care vor să ajute o pot face în contul anunțat de viceprimarul Adrian Bogdan: RO39RNCB0011131414900001, care aparține Asociației Spital Sf. Sofia Sebeș.

FOTO: Facebook/ Adrian Bogdan

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Record negativ în România: 21 de decese din cauza COVID-10, raportate joi seara. Bilanțul a ajuns la 115 persoane

Publicat

coronavirus

Până joi, la ora 19:20, în România au fost înregistrate oficial 107 de decese din cauza noului coronavirus.

UPDATE: Până la ora 22:00 au fost raportate un număr total de 115 decese.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ultimele decese au fost raportate în municipiul București și județele Teleorman, Bistrița Năsăud, Bacău, Dâmbovița, Hunedoara, Suceava, Arad, Ilfov și Sibiu.

Ultimele cazuri de decese din cauza coronavirus, raportate prin Grupul de Comunicare Strategică:

Deces 95

Bărbat, 75 ani, Mun. Bucuresti. Recoltat pentru COVID-19 în data de 26.03.2020, confirmat în 27.03.2020 cand este si internat în Spitalul V. Babeș. Data decesului 1.04.2020. Comorbiditati: transplant renal, insuficienta Renala Cronica –in dializa, HTA, Diabet zaharat tip II.

Deces 96

Bărbat, 72 ani, Mun. Bucuresti. Probele pentru COVID-19 s-au recoltat în data de 26.03.2020 când pacientul a fost internat în Spitalul V Babeș București, confirmat în 26.03.2020. Data decesului 2.04.2020. Comorbiditati: Insuficienta renala cronica- in dializa, HTA.

Deces 97

Bărbat, 42 ani, jud Teleorman, internat în data de 30.03.2020 în Spitalul Municipal Roșiori de Vede unde s-au recoltat probe pentru diagnostic. Pacientul s-a întors cu familia din Marea Britanie în 29.03.2020 și era simptomatic. În 30.03.2020 a fost transferat în Spitalul V. Babes din București. Confirmat în data de 1.04.2020. Decedat in 2.04.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat, Boală renală, Obezitate.

Deces 98

Bărbat, 87 ani, jud Bistrița Năsăud. Internat in 31.03.2020 in SJU Bistrita-Sectia Boli Infecțioase cu diagnosticul Bronhopneumonie (clinic si radiologic), Insuficiență respiratorie acută, Suspect COVID-19. Recoltat pentru COVID-19 în 31.03.2020. Rezultat pozitiv in 1.04.2020. Decedat in 1.04.2020. Comorbiditati: Cardiopatie ischemică. HTA. Demența cronică. Ateroscleroza generalizata. Boala renala cronica std IV.

Deces 99

Bărbat, 67 ani, jud. Bacău. Internat cu sindrom respirator acut sever în 27.03.2020 Spital Mun. Onești. Recoltat în 27.03.2020 pentru COVID-19, rezultat pozitiv în 28.03.2020. Transfer în ATI Boli Infecțioase Bacău în 29.03.2020. Decedat în 2.04.2020. Comorbiditati: Alcoolism cronic, tulburari psihice, demența.

Deces 100

Bărbat, 56 ani, jud Dâmbovița. Acest caz face parte din focarul clinicii private unde se realizează proceduri de dializă, contact cu alt caz pozitiv.
A fost investigat pentru COVID -19 în data de 25.03.2020 și confirmat în 26.03.2020. Internat în SJU Targoviste-Boli Infecțioase. Decedat în data de 2.04.2020. Comorbiditati: Insuficiență renală cronică -in dializă, miocardita.

Deces 101

Femeie, 68 ani, jud Hunedoara. Internată în Spitalul Petroșani cu diagnosticul Infarct miocardic acut, Arsuri gr II/III, în data 30.03.2020. În aceiași zi s-au recoltat probe pentru COVID-19. Confirmată în 2.04.2020. Decedată în 1.04.2020.

Deces 102

Bărbat, 83 ani, jud Suceava. Pacient internat in Secția de Medicină internă a SJU Suceava din 14.03.2020 cu diagnosticul Infarct cerebral, hemiplegie, Fibrilație atrială, Cardiopatie Ischemica Cronica, HTA. Recoltare probe COVID-19 în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat în 1.04.2020.

Deces 103

Bărbat, 77 ani , jud Arad. Internat în Secția de Pneumoftiziologie SCJU Arad.
Decedat în 26.03.2020. A fost confirmat în data de 30.03.2020 Comorbiditati: Diabet zaharat tip II, HTA, Insuficienta Renala Cronica Std III.

Deces 104

Femeie, 54 ani, jud Arad. Internată în SCJU Arad -ATI în 28.03.2020 cu Insuficiență respiratorie acuta.Bronhopneumonie bilaterala. Recoltat pentru COVID-19 în 28.03.2020. Confirmat în 30.03.2020. Decedat in 30.03.2020. Comorbiditati:HTA

Deces 105

Bărbat, 59 ani, jud Ilfov. Face parte dintre pacienții dializați la clinica privata din București, care a fost contact cu alt caz pozitiv. A fost investigat în 25.03.03.2020 și confirmat pentru COVID -19 în 26.03.2020. Internat în 27.03.2020 în INBI Matei Bals din 29.03. 2020 in ATI. Decedat în 2.04.2020.
Comorbiditati: Insuficiență renală cronica –dializa, diabet zaharat, Boala cardiovasculara

Deces 106

Bărbat, 61 ani, jud Arad. Internat în SCJU- ATI Arad in 25.03.2020, cu Insuficiență respiratorie acută, recoltat pentru COVID-19 in 25.03.2020, confirmat în 27.03.2020, decedat în 29.03.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat tip II, HTA, Insuficienta Renala Cronica Std III.

Deces 107

Bărbat, 81 ani, jud Bistrița Năsăud. Internat în SCJU- ATI Bistrița cu Insuficiență respiratorie acută severă, Bronhopneumonie, intubat și ventilat mecanic, în 31.03.2020 recoltat pentru COVID-19 în 31.03.2020, confirmat în 2.04.2020, decedat în 2.04.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat insulinodependent, Amputatie picior drept

Deces 108

Bărbat, 64 ani, jud Arad. Internat în SJU Arad-Boli Infecțioase cu Insuficiență respiratorie acută, s-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 28.03.2020 si a decedat în aceiasi zi. Rezultat pozitiv in data de 31.03.2020. Comorbiditati: HTA gr II, Obezitate gr.II.

Deces 109

Femeie, 83 ani, jud. Vrancea. A decedat acasă în data de 31.03.2020. Probe pentru COVID-19 recoltate la necropsie, în data de 1.04.2020, rezultat pozitiv în data de 2.04.2020. Are contact cu caz confirmat. Comorbiditati: Diabet zaharat, HTA.

Deces 110

Bărbat, 77 ani, jud Galați. Internat în Spitalul de BI Galați în data de 30.03.2020 și recoltat în aceiași zi. Contact cu caz confirmat COVID-19. Decedat în 1.04.2020. Rezultat pozitiv pentru COVID-19 în data de 2.04.2020. Comorbiditati: HTA

Deces 111

Femeie 77 ani, jud Sibiu. Internat în SCJ Sibiu-ATI in data de 26.03.2020. Decedat în 28.03.2020. S-au recoltat probe necroptice în data de 28.03.2020. Rezultat pozitiv pentru COVID-19 în data de 1.04.2020.
Comorbiditati: HTA, CIC, Boala Renala Cronica.

Deces 112

Bărbat, 81 ani, jud Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 21.03.2020 în Secția medicală cu dg. Bronhopneumonie nespecifica. Recoltat pentru COVID-19 în 23.03.2020. Rezultat pozitiv în 25.03.2020. Decedat în 30.03.2020.

Deces 113

Bărbat, 34 ani, jud Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 26.03.2020 în secția Nefrologie cu dg. Boala renală std final. Recoltat pentru COVID-19 în 27.03.2020. Rezultat pozitiv în 2.04.2020. Decedat în 28.03.2020.

Deces 114

Bărbat, 71 ani, jud Suceava. Internat în SJU Suceava în data de 26.03.2020 în secția Nefrologie cu dg. Boala renală std final. Recoltat pentru COVID-19 în 27.03.2020. Rezultat pozitiv in 2.04.2020. Decedat în 28.03.2020.

Deces 115

Femeie, 53 ani, jud Caraș Severin. Internată în SJ Reșița în data de 25.03.2020, rezultat pozitiv în 26.03.2020. Contact cu fiica intoarsa din Dubai. Fara boli cronice asociate. Deces în data de 02.04.2020.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pacient infectat cu COVID-19, VINDECAT la Alba Iulia. Va rămâne o perioadă în autoizolare la domiciliu

Publicat

Un bărbat, din județul Alba, diagnosticat cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), a fost declarat vindecat, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Pacientul, în vârstă de 60 de ani, a fost internat în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă, și va fi externat în cursul zilei de astăzi, după ce rezultatele a două teste consecutive, examinate în 1 și 2 aprilie, au fost negative.

Citește și PATRU noi cazuri de infecție cu coronavirus, confirmate OFICIAL în Alba. Numărul îmbolnăvirilor în județ a ajuns la 11

Pacientul a urmat tratamentul de specialitate administrat de personalul SJU Alba Iulia timp de de 6 zile, având o evoluție favorabilă.

Acesta a fost al doilea pacient confirmat cu COVID-19, internat la SJU Alba Iulia, și declarat vindecat. Primul caz vindecat de COVID-19 a fost o femeie în vârstă de 36 de ani.

Pentru siguranță, bărbatul va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu și va fi monitorizat de către specialiștii DSP Alba.

Pentru prevenirea contaminării și răspândirii îmbolnăvirilor, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia transmite tuturor locuitorilor județului Alba să respecte, cu strictețe, toate indicațiile autorităților de sănătate publică și autorităților implicate în combaterea pandemiei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate