Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Cele mai mari două probleme pentru Samsung sunt externe

Publicat

Chiar dacă Samsung nu a fost lipsit de probleme la nivel intern, cele mai mari probleme vin din exterior. Ritmul actual al lansărilor de telefoane mobile vârf de gamă este amețitor, iar simpla oprire a cercetării și dezvoltării, chiar și pentru o perioadă scurtă, ar duce la pierderi de ordinul miliardelor de dolari.

Competitorii Samsung cunosc acest lucru și depun toate eforturile pentru a detrona Samsung din topul celui mai mare producător de telefoane mobile din lume. Pe lângă problemele interne, provocările pe care Samsung Galaxy S9, cel mai recent vârf de gamă al coreenilor, le are de înfruntat sunt de atât de ordin legal, cât și de ordin al încasărilor.

Disputa de ani întregi cu Apple

E o rivalitate ce se suprapune peste cea a lui Messi și Ronaldo. Ambii apreciați, ambii cu milioane de fani care sunt în stare să comenteze ore în șir pentru a demonstra supremația favoritului.

Ambele modele sunt foarte bune, iar alegerea oricăruia dintre ele n-am putea să o considerăm o greșeală. Bătălia celor de la Samsung este atât de aprigă, încât procesul în care cele două brand-uri își caută dreptatea pare să se fi încheiat după aproape 7 ani. Pentru Samsung, bătălia pare a fi pierdută, fiind acum obligați să plătească celor de la Apple $539 milioane pentru încălcarea de brevete.

De cealaltă parte, Samsung câștigă la capitolul imagine prin campaniile publicitare prin care își arată avantajele față de modelele oferite de Apple. Chiar și fără aceste comparații, Samsung Galaxy S9 este apreciat pentru ecranul superb, procesorul Exynos foarte performant, precum și pentru una dintre cele mai bune camere foto de pe piață.

Samsung are probleme cu popularitatea în China

Pe lângă faptul că Samsung trebuie să convingă simpatizanții Apple de supremația modelelor pe care le oferă, coreenii se văd nevoiți să investească în publicitate pentru a lua fața competiției chinezești.

Problema este că producătorii chinezi de telefoane mobile nu stau nicio clipă locului, fiind în stare să lanseze noi modele în doar câteva săptămâni. Plus că în China termenul de „proprietate intelectuală” nu are o însemnătate atât de mare.

De aceea vedem telefoane noi precum Xiaomi Mi 8, un smartphone cu ultima generație de procesor Qualcomm Snapdragon 845, un design aproape identic cu cel al iPhone X și un preț la mai mult de jumătate față de un Samsung S9. Cu asemenea date, este modelul Xiaomi de două ori mai slab decât un Samsung Galaxy S9? Cu siguranță că nu (raportul calitate / preț crește și scade exponențial față de orice punct de referință). Însă asemenea prețuri, $360 pentru cea mai accesibilă variantă Xiaomi Mi 8, mută atenția de la miile de ore investite în crearea unui Samsung Galaxy S9.

Din fericire, Samsung ține aproape armele despre care știe că sunt mai bune decât ale celorlalți competitori: ecranele OLED. Dacă această componentă este crucială în alegerea următorului smartphone, alături de procesoarele Exynos rapide și camera foto excelentă, atunci telefoanele Samsung, în frunte cu Samsung Galaxy S9 sunt cea mai bună opțiune pentru tine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax