Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Comunicat de presă. Ioan Dîrzu-PSD ALBA: „Klaus Iohannis a recunoscut abuzurile lui Laura Codruța Kovesi”

Publicat

Într-un comunicat de presă referitor la revocarea lui Laura Codruța Koveși de la conducerea DNA, deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, declară că prin acțiunea făcută, președintele României: „a recunoscut abuzurile doamnei Laura Codruța Kovesi și ale unor procurori DNA, odată ce a acceptat decizia CCR și a revocat-o pe doamna Koveși din funcția de procuror-șef.”

„Klaus Iohannis a recunoscut abuzurile doamnei Laura Codruța Kovesi și ale unor procurori DNA, odată ce a acceptat decizia CCR nr. 358/2018 și a revocat-o pe doamna Koveși din funcția de procuror-șef.

Domnul Iohannis recunoaște astfel și raportul de evaluare al activității DNA întocmit de ministrul Justiției, precum și multiplele sesizări privind abaterile disciplinare instrumentate de către Inspecția Judiciară.

Revocarea doamnei Koveși a fost un gest normal de respectare a caracterului general și obligatoriu al oricărei decizii emise de Curtea Constituțională.

Președintele României a înțeles că se află în situația obiectivă de a fi suspendat pentru nenominalizarea unui candidat pentru funcția de director SIE și pentru nerespectarea cu intenție a unei decizii a CCR și și-a îndreptat conduita.

DNA, la fel ca oricare instituție din România, nu trebuie să însemne o persoană, cu atât mai puțin o persoană despre care s-a dovedit că a avut de-a lungul carierei afinități pentru PDL, actualul PNL, și care a înțeles să-și exercite funcția print-o prigoană exclusiv politică împotriva oponenților politici ai PDL-ului și ai lui Traian Băsescu.

Foarte multe persoane și instituții au suferit din cauza protecției pe care DNA o asigură pentru PDL-iștii mascați acum în național liberali.

România nu poate continua cu o luptă anticorupție arbitrară, politizată, abuzivă și leneșă pe alocuri. Avem nevoie de procurori cu adevărat independenți, fără partipriuri politice și care să nu transforme unitățile de parchet în propria feudă.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Joe

    luni, 09.07.2018 at 15:33

    Eu am inteles ca a fost fortat prin decizia CCR.
    A si afirmat de atatea ori ca nu este de acord cu aceasta decizie.

    Dar na.. psd-istii si tentativele lor penale de manipulare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax