Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Comunicat de presă: Silviu Ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând Zlanta oraș frumos, modern, european

Publicat

”Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31 (treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările  spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate.

Din ce în ce mai mulți oameni consideră Zlatna drept oraș model în România, de management public performant, dezvoltare durabilă, bune practici, accesare și folosire a fondurilor europene. Planul Ponoran pentru Zlatna, lansat în anul 2004, a fost un vis cutezător devenit astăzi realitate. Munca și viziunea lui Ponoran își arată roadele peste tot în oraș și în satele aparținătoare.

Renașterea Zlatnei din poluare, mizerie și ruine dovedește că și în România se poate!  Dovedește că omul sfințește locul. Prin competență, implicare, viziune și curaj.  Prin multă muncă făcută cu tenacitate. Prin credință și dragoste de țară.

Primarul Silviu Ponoran este zilnic, de dimineața pănă seara, pe numeroasele șantiere din Zlatna. Se muncește intens la finalizarea noului spital care o să fie modern, bine pus la punct și independent energetic.

Au fost demarate lucrările la șoseaua de centură a orașului și la stația de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. La noua Casă de cultură din Zlatna au fost finalizate lucrările de montare a acoperișului și peste câteva zile se va inaugura la Zlatna cea mai lungă alee prietonală suspendată din România (peste 2 km, dotată pe toată lungimea cu balustradă!).

Pe lângă baza sportivă existentă în Zlatna, care cuprinde stadionul Minaur, hotel și ștrand, Ponoran  construiește acum în partea de est a orașului o nouă bază sportivă care va cuprinde teren de fotbal cu nocturnă și tribune, vestiare  și un teren sintetic pentru hanbal și fotbal.

Pentru că în Zlatna a crescut natalitatea și au început să se mute familii din alte orașe ale țării, Ponoran și admirabila lui echipă din Primărie vor construi și o creșă care va întregi condițiile foarte bune din domeniul educației. (Toate unitațile de învățământ din Zlatna au fost modernizate la standarde europene, Liceul și Școala Gimnazială fiind dotate inclusiv cu lifturi!).

În Zlatna se construiesc și 6 staţii de încărcare a vehiculelor electrice. În partea de vest a orașului, pe lângă  DN 74,  se amenajează o pistă pentru biciclete.

Fața orașului se schimbă spectaculos și capătă culoare și prin lucrările ample de modernizare termică și estetică a mai multor  blocuri de locuințe.

Zlatna redevine frumoasă ca în vremurile când marele poet german Martin Opitz i-a dedicat un superb poem cu titlul “Zlatna sau Despre cumpăna dorului.”

Poate mai importantă decât enumarea altor proiecte care le realizează în ritm susținut Primăria Zlatna, este o scurtă dezvăluire a eforturilor nevăzute și prea puțin știute din spatele acestui așa zis “miracol zlatnean”:

Primarul Silviu Ponoran a fost nevoit să facă (cu cereri, proiecte și  documente de aprobat),  peste 700 (șapte sute!  de drumuri – totalizând  peste 500.000 de km, mai mult decât 12 ocoale ale  pământului – la diferite ministere și instituții din București.

A dus nenumărate lupte cu birocrația și cu incompetența și a trebuit să caute prin Tribunale dreptate pentru el și mai ales pentru orașul Zlatna.

În România, țara unde valoarea este rareori răsplătită, Ponoran a primit distincții și premii dar – în stilul mioritic românesc – a avut  și are parte și de multe opreliști, lovituri și bețe în roate.

A îndurat  nedreptăți, trădări și invidii răuvoitoare, dar întotdeauna a avut puterea de a ierta, de a lupta și de a merge cu mare nădejde și optimism mai departe, în condițiile în care mulți în locul lui ar fi renunțat.

Renașterea Zlatnei, “miracolul zlătnean” și realizările lui remarcabile, Ponoran le pune pe seama  ajutorului rânduit și primit de la Bunul Dumnezeu și nu vrea să facă nici un alt comentariu.

Dealtfel, cuvintele ar fi de prisos. Pentru că la Zlatna, orașul în care Eroul Național  Avram Iancu a făcut 4 ani de școală, pentru Omul și Primarul Silviu Ponoran FAPTELE VORBESC!” Horia Pătrțuț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax