Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Coșuri de fum și sisteme nemțești de evacuare a fumului la prețuri românești


Publicat

Un coș de fum de calitate este esențial dacă aștepți rezultate optime de funcționare de la un semineu pe lemne, o sobă sau o termocentrală. La extrema opusă, utilizarea unei soluții improprii sau a unei mentenanțe deficitare la nivelul sistemului de evacuare al fumului, reprezintă cauzele principale pentru coșurile de fum murdare, izolate precar sau predispuse la scurgeri nedorite de aer – toate acestea fiind situații nedorite, care pot fi evitate folosind soluții de calitate, proiectate cu atenție de către specialiști avizați, care vor garanta lucrarea prin utilizarea cu preponderență a materialelor de calitate verificată.

Acestea fiind spuse, se poate trage ușor concluzia, că este cel puțin neinspirat să investești o sumă considerabilă de bani într-un șemineu sau într-o soba semineu, fără să tratezi cu aceeași responsabilitate, investiția într-un sistem de evacuare potrivit pentru nevoile tale de încălzire. O astfel de soluție care să evacueze cu eficiență maximă fumul și gazele arse de la nivelul focarului este reprezentată de gama profesională de coșuri de fum propuse de renumitul brand nemțesc Hoch, disponibilă și în oferta profesioniștilor sibieni de la Pefoc.

Coșul de fum ceramic HOCH este un sistem modern de evacuare a gazelor, construit sub tutela renumitului producător HART Keramik din Germania, deținător al unei tradiții de peste 300 de ani în domeniul soluțiilor de evacuare profesională. Sistemul complet de coș de fum, include manta de beton ușoară, fiind potrivit tuturor tipurilor de combustibili: solizi, lichizi și gazoși (lemn, cărbuni, gaz, peleți sau bricheți). Coșurile de fum ceramice reprezintă unele dintre cele mai performante și trainice soluții de construcție pentru evacuarea gazelor în domeniul termic, ce se traduce prin siguranță, rezistență și confort. Sunt dispuse în triplu-strat, formate din tubulatură de șamotă la interior, termoizolație din vată bazaltică și manta prefabricată din beton ușor, la exterior.

În prezent, sistemele de coșuri de fum din ceramică au început să devină tot mai populare în rândul clienților, în detrimentul coșurilor de fum din cărămidă clasică. În favoarea soluțiilor ceramice, stau argumente precum: eficiența și economia pe termen lung, siguranța la operare și amprenta ecologică mult diminuată. Sistemele de coș fum ceramic Hoch includ elemente prefabricate care au rolul de a accelera și simplifica asamblarea, în comparație cu timpul și complexitatea necesare construcției unui coș de fum din cărămidă. Pe lângă avantajele legate de ușurința asamblării, merită să amintim și aspectele legate de siguranță. Nu de puține ori, coșurile din cărămidă eșuează să respecte cerințele și normele impuse prin legile de construcții în vigoare, aspecte pe care Hoch Chimney Systems însă, le respectă cu strictețe nemțească.

Un alt avantaj al sistemelor de coș de fum este amplitudinea largă, mai ușor de încorporat în aproape orice fațadă de casă. Coșurile din ceramică zidite, nu ruginesc, prezintă o rezistență ridicată la coroziune, abraziune și supra-încălzire, garantându-le astfel, o durată superioară de viață de până la 30 de ani, în condiții optime de funcționare. Construcția și montajul coșului se fac rapid și simplu la prețuri reduse, datorită elementelor prefabricate (beton semi-ușor, componente modulare, accesorii incluse în kit, instrucțiuni de montaj etc).

Însă, pentru a te putea bucura cu adevărat de toate avantajele coșurilor ceramice Hoch, construcția acestora trebuie să fie asigurată de o echipă profesionistă cu meșteri experimentați, așa cum sunt și cei care formează echipa Pefoc. Aceștia îți vor explica pe îndelete, care sunt criteriile întreținerii corecte al tandemului șemineu – coș de fum, astfel încât să te bucuri de randament maxim pentru o perioadă cât mai lungă de timp sau despre cum să alegi sistemul perfect adaptat nevoilor tale de încălzire în deplină siguranță, pentru căminul și familia ta.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Nou RECORD: 777 cazuri COVID-19 în România confirmate la 19.000 testări în ultimele 24 de ore. Numărul total de infectări 35.003

Publicat

Numărul total de cazuri confirmate COVID-19 în România a ajuns la  35.003, potrivit datelor transmise joi, 16 iulie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 777  cazuri noi, depistate în ultimele 24 de ore, după efectuarea a   de teste.

Vezi și ALBA: 7 infectări noi, în ultimele 24 de ore. Câte cazuri active sunt în județ și care este situația de la începutul epidemiei

Până miercuri, erau 34.226 (641 noi), 24.155 persoane externate (dintre care 22.049 de pacienți vindecați și 2.106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare); 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere; 1.952 decese (21 noi), 886.918 de teste prelucrate.

Vezi și Din ce localități din Alba provin cele șapte persoane confirmate în ultimele 24 de ore, cu noul coronavirus

Situația cazurilor noi vs. numărul testări din ultimele zile:

15 iulie – 641 cazuri noi după 18.440 teste (886.918 teste în total)

14 iulie – 637 cazuri noi după 14.237 teste (868.478 teste în total)

13 iulie – 413 cazuri noi după 6.655 teste (854.241 teste în total)

12 iulie – 456 cazuri noi după 8.633 teste (847.586 teste în total)

11 iulie – 698 cazuri noi după 14.610 teste (838.953 teste în total)

10 iulie – 592 cazuri noi după 14.680 teste (824.343 teste în total)

9 iulie – 614 cazuri noi după 13.179 teste (809.663 teste în total)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 16 iulie – sursă INSP:

Județ/cazuri înregistrate (în actualizare):

Grupul de Comunicare Strategică:

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Din ce localități din Alba provin cele șapte persoane confirmate în ultimele 24 de ore, cu noul coronavirus

Publicat

Cele șapte cazuri noi confirmate de DSP Alba, joi 16 iulie, sunt în mare parte contacți direcți ai unor persoane deja confirmate cu noul coronavirus. 

Noile cazuri sunt din următoarele localități:

Patru cazuri în Alba Iulia, două din Abrud și unul din Aiud.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 7 infectări noi, în ultimele 24 de ore. Câte cazuri active sunt în județ și care este situația de la începutul epidemiei

Reamintim că la nivelul județului sunt active 53 de cazuri, iar de la începutul pandemiei sunt înregistrate 518 cazuri până în prezent.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 7 infectări noi, în ultimele 24 de ore. Câte cazuri active sunt în județ și care este situația de la începutul epidemiei

Publicat

Au fost înregistrate 518 cazuri de COVID-19 în județul Alba, în total, potrivit datelor transmise joi, 16 iulie, de către Direcția de Sănătate Publică.

Numărul cazurilor noi este de 7 și al celor active de 53.

437 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 28 decese, de la începutul epidemiei.

VEZI ȘI: Din ce localități din Alba provin cele șapte persoane confirmate în ultimele 24 de ore, cu noul coronavirus

Miercuri, în Alba au fost prelucrate 525 de teste (355 la DSP și 170 la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 32.906.

PRECIZARE DSP Alba: Noile cazuri depistate sunt din 3 localități, unele dintre ele fiind contacti direcți ai unor persoane deja confirmate.

Până miercuri erau raportate 511 cazuri (0 noi, 46 active), 437 vindecări, 28 decese, 32.381 teste prelucrate (528 de teste în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scenariu sumbru în luna august: Guvernul prognozează până la 1.600 de noi cazuri zilnice de coronavirus

Publicat

transport roman coronavirus

COVID-19 ne lovește în plin în luna august. Cel puțin așa arată datele guvernului. Specialiștii se așteaptă ca de luna viitoare să avem până la 1.600 de cazuri noi zilnic.

„Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200 – 1.600 la jumătatea lunii august”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Potrivit notei de fundamentare, care trece în revistă infecțiile cu coronavirus în România de la izbucnirea epidemiei, evoluția cazurilor active a urmat un trend puternic ascendent de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii aprilie. Primul vârf a fost atins la data de 29 aprilie 2020, dată la care era înregistrat un număr de peste 8.200 de cazuri active, perioada imediat următoare fiind caracterizată de o pantă descendentă alungită, până la data de 2 iunie, când începe să se constate o ușoară creștere, care devine accentuată începând cu data de 16 iunie 2020 și continuă și în prezent.

„Acest trend puternic ascendent s-a înregistrat în urma măsurilor de relaxare, dar mai ales în urma suspendării legislației care reglementează măsura izolării/carantinei și absenței mecanismelor de control al interacțiunii interumane, inclusiv cu persoanele cunoscute ca fiind infectate”, se arată în documentul guvernului.

sursa: digi24.ro, g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate