Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Coșuri de fum și sisteme nemțești de evacuare a fumului la prețuri românești

Publicat

Un coș de fum de calitate este esențial dacă aștepți rezultate optime de funcționare de la un semineu pe lemne, o sobă sau o termocentrală. La extrema opusă, utilizarea unei soluții improprii sau a unei mentenanțe deficitare la nivelul sistemului de evacuare al fumului, reprezintă cauzele principale pentru coșurile de fum murdare, izolate precar sau predispuse la scurgeri nedorite de aer – toate acestea fiind situații nedorite, care pot fi evitate folosind soluții de calitate, proiectate cu atenție de către specialiști avizați, care vor garanta lucrarea prin utilizarea cu preponderență a materialelor de calitate verificată.

Acestea fiind spuse, se poate trage ușor concluzia, că este cel puțin neinspirat să investești o sumă considerabilă de bani într-un șemineu sau într-o soba semineu, fără să tratezi cu aceeași responsabilitate, investiția într-un sistem de evacuare potrivit pentru nevoile tale de încălzire. O astfel de soluție care să evacueze cu eficiență maximă fumul și gazele arse de la nivelul focarului este reprezentată de gama profesională de coșuri de fum propuse de renumitul brand nemțesc Hoch, disponibilă și în oferta profesioniștilor sibieni de la Pefoc.

Coșul de fum ceramic HOCH este un sistem modern de evacuare a gazelor, construit sub tutela renumitului producător HART Keramik din Germania, deținător al unei tradiții de peste 300 de ani în domeniul soluțiilor de evacuare profesională. Sistemul complet de coș de fum, include manta de beton ușoară, fiind potrivit tuturor tipurilor de combustibili: solizi, lichizi și gazoși (lemn, cărbuni, gaz, peleți sau bricheți). Coșurile de fum ceramice reprezintă unele dintre cele mai performante și trainice soluții de construcție pentru evacuarea gazelor în domeniul termic, ce se traduce prin siguranță, rezistență și confort. Sunt dispuse în triplu-strat, formate din tubulatură de șamotă la interior, termoizolație din vată bazaltică și manta prefabricată din beton ușor, la exterior.

În prezent, sistemele de coșuri de fum din ceramică au început să devină tot mai populare în rândul clienților, în detrimentul coșurilor de fum din cărămidă clasică. În favoarea soluțiilor ceramice, stau argumente precum: eficiența și economia pe termen lung, siguranța la operare și amprenta ecologică mult diminuată. Sistemele de coș fum ceramic Hoch includ elemente prefabricate care au rolul de a accelera și simplifica asamblarea, în comparație cu timpul și complexitatea necesare construcției unui coș de fum din cărămidă. Pe lângă avantajele legate de ușurința asamblării, merită să amintim și aspectele legate de siguranță. Nu de puține ori, coșurile din cărămidă eșuează să respecte cerințele și normele impuse prin legile de construcții în vigoare, aspecte pe care Hoch Chimney Systems însă, le respectă cu strictețe nemțească.

Un alt avantaj al sistemelor de coș de fum este amplitudinea largă, mai ușor de încorporat în aproape orice fațadă de casă. Coșurile din ceramică zidite, nu ruginesc, prezintă o rezistență ridicată la coroziune, abraziune și supra-încălzire, garantându-le astfel, o durată superioară de viață de până la 30 de ani, în condiții optime de funcționare. Construcția și montajul coșului se fac rapid și simplu la prețuri reduse, datorită elementelor prefabricate (beton semi-ușor, componente modulare, accesorii incluse în kit, instrucțiuni de montaj etc).

Însă, pentru a te putea bucura cu adevărat de toate avantajele coșurilor ceramice Hoch, construcția acestora trebuie să fie asigurată de o echipă profesionistă cu meșteri experimentați, așa cum sunt și cei care formează echipa Pefoc. Aceștia îți vor explica pe îndelete, care sunt criteriile întreținerii corecte al tandemului șemineu – coș de fum, astfel încât să te bucuri de randament maxim pentru o perioadă cât mai lungă de timp sau despre cum să alegi sistemul perfect adaptat nevoilor tale de încălzire în deplină siguranță, pentru căminul și familia ta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax