Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Creștere de 11% a pieței smartphone-urilor prevăzută pentru anul 2021

Publicat

Pandemia a efectat din punct de vedere economic o mulțime de sectoare și domenii. În 2020, vânzarile de smartphone-uri au scăzut considerabil, punând sub semnul întrebării evoluția pieței pentru următorii ani. Cu toate acestea, pentru anul 2021 se prevede o creștere de 11%, datorată în special tehnologiei 5G.

Compania americană Gartner este cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante companii de consultață și cercetare în IT. A fost fondată în 1979, iar de atunci continuă să reprezinte o sursă de încredere în ceea ce privește datele și statisticile din acest domeniu. Aceasta oferă consultanță unui număr de peste 14,000 de companii din peste 100 de țări. Conform Gartner, în anul 2021, ne putem aștepta la o creștere de 11 procente față de anul trecut.

În 2020, conform Gartner, vânzările au scăzut cu 12.5%. Samsung a înregistrat o scădere de 14.6%, dar acest lucru nu a împiedicat compania din a își păstra locul ca numărul 1 în vânzarea de smartphone-uri. Companii precum Xiaomi, OPPO și Vivo au reprezentat competiție acerbă pentru Samsung, în special datorită strategiilor de marketing mult mai agresive și a prețurilor mult mai mici. Singurele companii ce au înregistrat o creștere în anul 2020 au fost Apple și Xiaomi.

Huawei P30 Pro – oferte emag

Compania Huawei a înregistrat cel mai mare declin în vânzări anul trecut, fapt ce a determinat-o să își piardă poziția ca a doua companie din lume, în detrimentul companiei americane Apple. Faptul că Google a interzis utilizarea produselor sale pe smartphone-urile Huawei a avut un impact destul de important în ceea ce privește performanța vânzărilor companiei. Huawei deținea 15.6% din piața vânzărilor de smartphone-uri în 2019, iar în 2020, a deținut doar 13.5%.

Creșterea de 11% din 2021 se va datora, conform Gartner, disponibilității mult mai mari a smartphone-urilor cu tehnologie 5G. Varietatea telefoanelor 5G este mult mai mare acum, iar prețurile lor au scăzut considerabil față de momentul în care au fost lansate. Gartner prevede că vânzarea telefoanelor cu conectivitate 5G va reprezenta 35% din totalul smartphone-urilor vândute în acest an.

În februarie 2019, au fost vândute aproximativ 16,700 de telefoane cu tehnologie 5G. În februarie 2020, numărul a crescut considerabil, fiind vândute aproximativ 213,200 de unități. În februarie 2021, numărul a fost de 538,500, aproape dublu față de anul trecut.

La nivel global, ca și comparație, au fost vândute aproximativ 1,540,655 unități în luna februarie în 2019. În februarie 2020, numărul a scăzut, fiind de 1,378,719 unități, iar în februarie 2021, numărul a crescut până la 1,535,358. De aceea, Gartner speculează că vânzările din 2021 vor fi apropiate celor din 2019.

Piața de telefoane mobile

pare să își revină conform primelor date din 2021. În prima parte a anului, se așteaptă ca livrările să fie cu 50% mai mari față de anul trecut, ajungând la 340 de milioane de unități. Motivul pentru această creștere este noua serie iPhone 12 a companiei Apple și a brand-urilor competitoare ce acaparează din ce în ce mai mult cota de piață a Huawei.

Este de așteptat ca vânzările companiei Apple să atingă 60 de milioane de unități în prima parte a acestui an, deși chiar în ultima parte a anului trecut au atins peste 90 de milioane. E de așteptat ca compania americană să fie numărul 1 în vânzări pentru această perioadă de 6 luni, cu o creștere de 38% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe de-altă parte, compania sud-coreeană Samsung va ieși cel mai probabil tot pe locul doi în această perioadă, cu livrări între 60 și 65 de milioane de unități. Xiaomi e de așteptat să iasă pe locul 3 în aceste 6 luni, cu un număr de 90 de milioane de unități livrate, cu 80% mai mare față de aceeași perioadă a nului trecut.

În același timp, e de așteptat ca compania chineză Huawei să livreze mai puțin de 20 de milioane de unități, ajungând pe locul 6 la nivel global. Mai mult de-atât, este de așteptat ca producția de smartphone-uri 5G va ajunge la 600 de milioane de unități în 2021, ceea ce este mai mult decât dublu față de anul trecut. Huawei, Apple și Samsung au fost companiile cu cele mai mari vânzări de smartphone-uri 5G, combinate însumând 70% din cota de piață a telefoanelor 5G.

Pare că tehnologia 5G și noile modele de smartphone-uri cu specificații din ce în ce mai performante contribuie la creșterea vânzărilor, mai ales acum când prețurile acestora par să scadă. Este posibil ca și factorul psihologic să influențeze aceste vânzări. Dacă la începutul pandemiei oamenii erau mai înclinați să salveze bani, acum că aceștia s-au obișnuit cu nou stil de viață, par să fie mai relaxați în ceea ce privește achiziția de noi device-uri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax