Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Cum ai grijă de electrocasnice pe termen lung?

Publicat

Cu toții știm cât de important este să avem electrocasnice eficiente și de încredere în casa noastră. Cu toții ne dorim ca acestea să funcționeze perfect pentru o lungă perioadă de timp. Bineînțeles, dacă aceste produse sunt de calitate, ne așteptăm, în mod firesc și pe deplin justificat, ca acestea să fie și longevive. Asta nu înseamnă, însă, că nu trebuie să avem grijă de ele atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. În același mod precum în cazul hainelor noastre preferate, pe care le curățăm cu grijă pentru a ne bucura cât mai mult timp de ele, trebuie să procedăm și când vine vorba de electrocasnice.

De ce este util să curățăm și să îngrijim în permanență electrocasnicele pe care le avem la dispoziție? Este foarte simplu: pentru că ne asigurăm că acestea vor fi funcționale în continuare, pentru o lungă perioadă de timp, economisind astfel resursele financiare pe care ar trebui să le alocăm înlocuirii lor. Tu cât de multă atenție acorzi acestui aspect?

Să luăm, spre exemplu, cazul unui fier de călcat. Acest mic electrocasnic ce a devenit indispensabil în orice gospodărie este și unul dintre cele mai eficiente produse pe care le-am putea avea la îndemână acasă. Nu putem să ieșim cu hainele șifonate sau să ne chinuim să le aranjăm ore în șir pentru a arăta cât de cât decent, nu-i așa? Eficiența și longevitatea unui fier de călcat depind, în primul rând, de calitatea acestuia. Astăzi avem la dispoziție atât de multe modele de fiare de călcat, încât ar fi păcat să optăm pentru un model nu foarte performant. Cu cât un fier de călcat generează o cantitate cât mai mare de aburi și cu cât are mai multe programe disponibile de călcat pentru diferite tipuri de țesături, cu atât îl considerăm mai eficient. Bineînțeles, și funcțiile moderne de curățare ne garantează că ne vom putea bucura de fierul nostru de călcat pentru o lungă durată de timp.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul tuturor celorlalte electrocasnice, există mici acțiuni pe care trebuie să le întreprindem periodic pentru a ne menține fierul de călcat în stare optimă. De exemplu, să îl curățăm. Deși pare a fi o sarcină dificilă, în realitate este foarte simplu. Poți să cureți un fier de călcat cu ingrediente pe care le ai, cu siguranță, acasă. Sarea, oțetul, pasta de dinți și bicarbonatul de sodiu sunt astfel de ingrediente. Cel mai important de reținut este că trebuie să cureți periodic talpa fierului de călcat, pentru a îndepărta în mod eficient urmele de arsură care se pot întipări pe hainele tale. Suprafața talpei trebuie să fie mereu lucioasă și fină pentru ca acțiunea fierului de călcat să poată fi îndeplinită la capacitate maximă.

Cu cât ai mai multă grijă față de electrocasnicele tale, cu atât te asiguri mai mult că te vei bucura de ele pe termen lung. Chiar dacă achiziționăm produse de calitate, reține că trebuie să avem grijă de ele în mod constant pentru ca investiția făcută să fie cât mai profitabilă!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax