Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) De ce avem nevoie de anvelope vară și care sunt caracteristicile lor?

Publicat

Anvelopele de vară sunt cea mai bună alegere pentru mașina ta în lunile călduroase și sunt chiar obligatorii. După cum ți-ar fi spus mecanicul tău de încredere, acestea au un comportament mai bun pe drum și rezultă într-un consum mai mic. Dar, mai presus de toate, vă oferă mai multă siguranță atunci când temperaturile asfaltului sunt foarte ridicate, deoarece se adaptează mai bine la căldură. Iată tot ce trebuie să știi despre anvelope vară.

Anvelope vară: când sunt recomandate?

Aceste tipuri de anvelope sunt întotdeauna recomandabile în zonele în care este foarte cald. Cu alte cuvinte, sunt concepute pentru acele teritorii în care oscilația termică dintre vară și iarnă este foarte pronunțată. Dacă, pe de altă parte, locuiți într-o zonă în care variația termică dintre cele două sezoane este mică, este posibil să nu aveți nevoie de utilizarea unor anvelope de vară sau de iarnă, de ce nu.

În sens strict economic, anvelopele de iarnă suferă cea mai mare uzură în lunile calde, aceasta fiind cu până la 15% mai mare decât în ​​mod normal. Când vine vorba despre anvelope vară, acestea suferă o uzură mai mică atunci când temperaturile sunt în jur de 25° C. Astfel, vă pot ajuta să economisiți bani. Adaptabilitatea acestor anvelope la căldură se datorează propriilor caracteristici prezentate mai jos.

1. Consum mai mic

Roțile de vară au o rezistență mai mică la rulare. Adică alunecă mai bine pe drum. Aceasta înseamnă că veți consuma mai puțin combustibil și că circulația vehiculului dumneavoastră va fi mai silențioasă.

2. Profil gros și canale orizontale

În ceea ce privește aspectul lor fizic, puteți distinge anvelopele de vară prin profilul lor, care are o structură mai groasă și închisă. În plus, au caneluri orizontale proeminente.

3. Capacitate mai bună de evacuare a apei

Una dintre cele mai temute circumstanțe ale oricărui șofer este așa-numita acvaplanare, constând în faptul că suprafața de rulare a roților nu poate absorbi apa de pe drum și face ca vehiculul să alunece pe ea. Ei bine, anvelopele de vară au performanțe mai bune decât anvelopele de iarnă în cazul în care ți se întâmplă acest lucru.

4. Cantitate mai mică de cauciuc natural

Anvelopele adaptate la vară, pe de altă parte, au mai puțină cauciuc natural în compoziția lor. Prin urmare, acestea sunt mai puțin utile pentru iarnă. Dacă temperaturile scad, se întăresc și își pierd unele dintre calitățile lor.

Cum să alegi anvelopele de vară?

Practic toate mărcile de anvelope produc și anvelope vară, așa că poți găsi anvelope de vară Continental, dar și Dunlop, Pirelli, Insa Turbo sau Goodyear. De asemenea, trebuie să știți că există anvelope pentru toate anotimpurile. Nu suferă la fel de mult în cazul schimbărilor de temperatură, dar ar trebui să rețineți că iarna prezintă cu până la 15% mai multă uzură, iar vara cu 10% decât cele special produse pentru acest sezon.

Având în vedere varietatea largă de oferte de pe piață, cel mai bine este să vă puneți în mâinile profesioniștilor. Aceștia vă vor sfătui cu privire la tipul de anvelope vara potrivite pentru caracteristicile vehiculului dumneavoastră și regiunea în care trăiți, dar și în funcție de drumurile pe care le circulați.

De ce avem nevoie de anvelope vară?

Anvelopele de vară oferă performanțe mai bune în toate perioadele cu luni mai calde. Au un compus relativ dur, care se înmoaie la temperaturi mai mari pentru a se putea adapta la drumurile uscate sau umede.

Anvelopele de vară au mai puține șuruburi decât anvelopele de iarnă, dar au bare de rulare special concepute pentru a minimiza acvaplanarea. Acestea asigură o mai mare aderență atât longitudinală, cât și laterală la temperaturi calde, asigurând multă aderență pe drumurile umede sau uscate.

Deși anvelopele de vară pot face față majorității condițiilor meteorologice, acestea nu sunt potrivite pentru climă mai dură și mai rece. Au un compus din cauciuc mai dur cu cauciuc natural mai puțin decât anvelopele de iarnă, iar acesta începe să se întărească și poate deveni fragil la sub 7 grade Celsius. Acestea fiind spuse, sunt concepute pentru a se adapta la temperaturi mai ridicate, specifice perioadelor de vară. Aceasta înseamnă că anvelopele de vară au frecare mai mică și, prin urmare, sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, după cum spunem și mai sus.

Anvelopele de vară tind să aibă un model simplu de rulare în formă de bloc, oferind o amprentă mare pe drum. Acest lucru asigură o manevrabilitate excelentă și are un impact masiv asupra distanței de frânare.

Trebuie să respectați legislația în vigoare și să utilizați anvelopele specifice tipului de vreme. De asemenea, trebuie să le verificați periodic pentru a vă asigura că nu sunt prea uzate, tocite, că nu sunt dezumflate sau sparte, întrucât aceste lucruri vă pot pune viața în pericol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax