Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Descoperă Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia! Vino la UAB! Fii și tu studentul din inima Cetății!


Publicat

UAB_Admitere_septembrie

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își fundamentează activitatea pe o îndelungată tradiție a învățământului de rang universitar din Transilvania, fiind ea însăși un model de păstrare și de afirmare a identității naționale și a unității în diversitate a culturii române, în context european și universal.

Universitatea albaiuliană este o instituţie de învăţământ superior şi cercetare cu caracter public, de stat, înfiinţată în 1991, evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) cu calificativul maxim „Grad de încredere ridicat”. În anul 2013 a avut loc și evaluarea internațională a Universităţii, de către Asociaţia Universităţilor Europene (EUA), inclusă în Registrul European al Agenţiilor de Calitate (EQAR).

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este organizată, actualmente, în cinci facultăți: FACULTATEA DE ISTORIE ŞI FILOLOGIE, FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE, FACULTATEA DE ŞTIINŢE EXACTE ŞI INGINEREŞTI, FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE SOCIALE ŞI FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ. Toate programele de LICENȚĂ (învățământ de zi și învățământ la distanță), MASTERAT și DOCTORAT sunt acreditate, iar programele de licență recent înființate sunt autorizate, conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011.

afis_drept_update

În sesiunea de vară a Admiterii 2019, peste 1400 de candidați au devenit studenții Universității albaiuliene. În SESIUNEA DE TOAMNĂ A ADMITERII, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în perioada 9-19 SEPTEMBRIE 2019, ÎNSCRIEREA CANDIDAȚILOR pentru anul universitar 2019-2020, la 25 de programe de licență (123 locuri subvenționate, 527 locuri cu taxă și 161 locuri la învățământul la distanță) și 25 de programe de masterat (13 locuri subvenționate și 519 locuri cu taxă) din cadrul celor cinci facultăți, precum și pentru cele patru Școli Doctorale (în domeniile Istorie, Filologie, Contabilitate și Teologie). Pentru elevii care provin din licee situate în mediul rural, UAB scoate la concurs 40 de locuri / Universitate, special alocate, la programele de licență. Începând cu anul universitar 2019-2020, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia deschide un Centru de Învățământ la distanță pentru programul de licență Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva.

afis_economice_update

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este o instituție-simbol, cu un profil aparte în comunitatea regională, națională și europeană, orientată spre performanță și dinamism. În prezent, dotarea instituției, a laboratoarelor didactice şi de cercetare, a campusului universitar, în general, corespunde stadiului actual de dezvoltare a cunoaşterii ştiinţifice şi este comparabilă cu cea a universităţilor dezvoltate din Europa.

afis_exacte_update

Efortul investiţional sistematic prevăzut prin planurile strategice de dezvoltare a asigurat extinderea şi modernizarea spaţiilor de învăţământ, a serviciilor sociale şi culturale pentru studenţi şi cadre didactice, astfel încât Universitatea are în proprietate sau în administrare un număr de 16 clădiri destinate activităţilor de învăţare şi cercetare (multe dintre ele clădiri de patrimoniu național), 4 cămine studenţeşti la standarde europene (cu o capacitate totală de cazare de peste 800 de locuri; amenajările şi dotările standard ale fiecărui cămin: camere cu 3 locuri, mobilier ultramodern, grup sanitar propriu, frigider, TV, conexiune Internet în fiecare cameră; oficiu cu maşini de spălat automate, sală multifuncţională, săli de lectură, oficii dotate cu aragaz şi hote electrice), o Bibliotecă Universitară (care include un fond important de cărți și periodice, cinci sălide lectură specializate, cu acces liber la raft şi de o Bibliotecă virtuală), un restaurant studențesc și o sală de sport modernă.

afis_istorie_filo_update

Spaţiile de învăţământ sunt dotate cu aparatură de ultimă generație, au fost amenajate laboratoare computerizate multifuncţionale şi multimedia, amfiteatrele au în dotare tehnică de ultimă generaţie.

Este în derulare un amplu proces investiţional de construire a noi spaţii de învăţământ şi cercetare, dar și a unui nou cămin studențesc (investiție care se ridică la aproape 20.000.000 de lei).

În vederea asigurării mobilităților studențești internaționale, Universitatea a încheiat acorduri generale de colaborare şi parteneriate ERASMUS+ cu un număr de peste 190 de universităţi şi instituţii din întreaga lume (Austria, Australia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, China, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Lituania, Malaezia, Mexic, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Spania, Slovenia,Ungaria, Ucraina, Turcia ș.m.a.). UAB se plasează pe primul loc în România ca număr de mobilități internaționale ERASMUS+, fiind evidențiată ca model de bune practici pentru instituțiile din țară și din străinătate.

UAB este puternic implicată în derularea unor proiecte de anvergură, care vizează desfășurarea practicii profesionale și de specialitate pentru toate programele și domeniile de studiu, consilierea și orientarea profesională a studenților și a elevilor de liceu și facilitarea accesului pe piața muncii a studenților provenind din medii defavorizate (proiectele CNFIS-FDI Program integrativ de creștere a echității sociale pentru elevii și studenții din mediile defavorizate prin măsuri de facilitare a accesului la studii și a inserției pe piața muncii – PRO-ECHITATE și Program integrativ de creștere a echității sociale, acces la studii și pe piața muncii pentru liceeni, studenți și absolvenți prin dezvoltarea parteneriatelor și a serviciilor de consiliere în carieră), dezvoltarea spiritului antreprenorial al studenților (Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, înființată în anul 2017), corelarea permanentă a ofertei educaționale cu cerințele angajatorilor și consolidarea parteneriatelor dintre universitate și organizațiile economice publice și private(proiectul CNFIS-FDI Mecanisme și instrumente de corelare a ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – PRO-INSERT), creșterea capacității instituției de incluziune a studenților aflaţi în situaţii de risc și dezvoltarea unei strategii și a unui plan de îmbunătățire a echității în educație (proiectul CNFIS-FDI Program integrat de incluziune a studenților aflaţi în situaţii de risc și pentru creșterea echității la nivel instituțional – PRO-INTEGRA) și multe altele, recent finalizate sau aflate în derulare.

afis_teologie

De interes sunt și numeroasele activități științifice, socio-culturale și de divertisment (spectacole, excursii tematice, workshop-uri, dezbateri etc.) organizate în cadrul Ligii Studenților UAB, precum și implicarea studenților noștri în activități de voluntariat. În sprijinul studenților, Universitatea oferă un pachet important de burse: burse de merit (800 lei/lună), burse de ajutor social (600 lei/lună) și burse de performanță științifică (1000 lei/lună).

Îi invităm pe toți cei care doresc să afle – direct de la profesorii universitari și de la studenți – informații despre oportunitățile și importanța continuării studiilor după absolvirea liceului, despre domeniile și specializările pe care le puteți urma în facultate, despre sistemul de burse și despre felul în care trebuie să vă orientați în alegerea viitoarei profesii, să ne viziteze și să participe la activitățile interactive pe care le organizăm special pentru oaspeții noștri. Dragi candidați, am căutat informațiile care să vă ajute să alegeți corect viitoarea specializare și încercăm să vă răspundem la toate curiozitățile privind viața de student, cursurile, seminariile și laboratoarele pe care le-ați putea frecventa, profesiile pentru care v-ați putea pregăti și modul în care vă puteți înscrie pentru continuarea studiilor.
Important este să nu abandonați șansa de a vă pregăti pentru o carieră spre care aveți chemare și vocație și să înțelegeți că perfecționarea pregătirii prin studii după terminarea liceului este un pas obligatoriu în găsirea unui loc de muncă plăcut și stabil, care să vă aducă satisfacții depline.

Sali Admitere SEPT

Îi încredinţăm pe toţi cei care sunt studenţii sau viitorii noştri studenţi că vor găsi la UAB, în inima Cetăţii Alba Carolina, o frumoasă familie academică. Pentru a ne cunoaşte, vă invităm să ne treceţi pragul!

SESIUNEA DE TOAMNĂ a ADMITERII 2019 este organizată în perioada 9-27 septembrie 2019.

Programe de LICENȚĂ – locuri scoase la concurs:

http://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=80&l=r

Programe de MASTERAT – locuri scoase la concurs:

http://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=81&l=ro

Documentele necesare pentru înscriere – programe de licență:

http://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=5&l=ro

Documentele necesare pentru înscriere – programe de masterat:

http://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=14&l=ro

Prezentarea detaliată a programelor de licență:

http://admitere.uab.ro/upload/1_307_pliant_general_admitere_2019_v5_update_03.pdf

http://admitere.uab.ro/upload/82_184_revista_specializari_11_update_spec_noi_2018_web.pdf

Pentru detalii, vă invităm să consultați site-ul instituției: admitere.uab.ro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. eu

  marți, 10.09.2019 at 23:52

  De ce? Sa te umilească și sa te denigreze domnul profesor Teiusan?! Sa te cerți acasă cu familia doar pentru ca viitorul domn părinte are propriile frustrări. … Și îl tolerați și pe el și pe alții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Zăpadă numai bună de schiat pe pârtiile din județul Alba. Peisaje superbe de iarnă, la Șureanu și în Apuseni

Publicat

A nins la Șureanu și în Apuseni și este zăpadă pentru schiat pe pârtiile din Alba. Administratorii Domeniului Schiabil Șureanu au anunțat că sezonul de schi va începe în 10 decembrie.

Imagini superbe cu peisaje de iarnă au fost postate pe rețelele de socializare.

Vezi HARTA: PÂRTIILE de SCHI din județul ALBA și din împrejurimi, sezonul 2021-2022. Tarife, program și acces

La Șureanu, pregătirile sunt în toi pentru noul sezon de schi. Este zăpadă din abundență și, din anunțul reprezentanților Domeniului Schiabil Șureanu, acesta se redeschide oficial vineri, 10 decembrie.

Și la Arieșeni este zăpadă, iar peisajele sunt superbe. Sunt vești bune pentru pasionații sporturilor de iarnă, dar și pentru cei care vor să petreacă un weekend cu aer curat la munte.

Ninsorile au cuprins aproape toată țara. Val de aer polar peste România

În ultimele ore a nins în mai multe zone din centrul și nord-vestul țării. Meteorologii au anunțat și condiții de formare a poleiului.

În staţiunile Parâng şi Straja din judeţul Hunedoara, iarna s-a instalat complet, spre bucuria turiştilor care şi-au prelungit vacanţa de 1 decembrie cu încă două zile, potrivit g4media.ro.

În Suceava, pe drumuri se circula în condiţii de iarnă.

În Caraş-Severin, localnicii din Padina Matei au dat jos de pe maşini un strat gros de zăpada.

Ningea şi pe Acoperişul Banatului, aşa cum este considerat Muntele Mic. Este o zonă superbă, iar domeniul schiabil are 4 pârtii.

Şi Mânăstirea Putna s-a îmbrăcat în haine albe, de sărbătoare.

Şi în Capitală a avut loc prima ninsoare, iar autorităţile sunt pregătite să intervină.

surse foto: Facebook (Pârtiile Domeniul Schiabil Șureanu și Vârtop Arieșeni)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Medalie de bronz pentru Andrei Dărămuș, pugilist legitimat la CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Box

Publicat

Andrei Dărămuș, pugilist legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de Box – Seniori, organizat la sfârșitul lunii noiembrie la Târgu Mureș.

După această medalie, Andrei Dărămuș ia în calcul să încheie o carieră de 22 de ani, timp în care a fost considerat unul dintre cei mai talentați luptători din Alba, fiind apreciat la nivel național. Acesta a reușit să câștige medalii importante după ce a abordat fiecare meci cu determinare și curaj.

La campionatul național, Andrei Dărămuș (33 de ani), a concurat la categoria de greutate 80 de kilograme. Andrei Dărămuș a câștigat primul meci, însă a doua luptă a fost oprită de către arbitru care a considerat că sportivul nostru nu mai poate continua.

Andrei Dărămuș a doar, însă, de altă părere: „Mi-am dorit mult medalia de aur, sunt dezamăgit și consider că meciul putea continua, iar eu puteam să câștig. Boxul este un sport de bărbați și meciul nu trebuia oprit deoarece eu eram apt. Asta este viața, acesta este sportul. Am fost foarte bine pregătit și sunt foarte dezamăgit de decizia arbitrului și de rezultat”, a spus Dărămuș.

Deși era anunțat ca ultim campionat, Andrei Dărămuș lasă o portiță deschisă în privința revenirii în ring deoarece îi este greu sa renunțe.

”Cei care vor să practice acest sport trebuie să aibă un antrenor bun, să fie disciplinați, muncitori, conștiincioși, să fie pregătiți să facă sacrificii, să fie dispuși să sară peste mese pentru a putea face cântarul, dar satisfacțiile pe care le aduce boxul merită! Munca și talentul contează fiecare în proporție de 50%. Este, de asemenea, un sport în care contează mult concentrarea, deoarece o clipă de neatenție, în ring, poate ruina multă muncă. Le transmit copiilor că pentru box e nevoie de curaj și determinare care, asociate cu seriozitatea, vor aduce rezultate”, a spus Andrei Dărămuș, care este și antrenor al CS Unirea Alba Iulia la box.

Pentru această competiție, Andrei Dărămuș a fost pregătit de către antrenorul Sorin Clonța.

„Îl felicit pe sportivul nostru și pe antrenorul său pentru acest rezultat la cea mai importantă competiție de profil din țară”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Patriarhia Română despre certificatul verde: Să nu fie obligatoriu. Participarea la slujbe răspunde nevoii de hrană spirituală

Publicat

Participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet, arată Patriarhia Română. Precizarea este în contextul discuțiilor referitoare la certificatul digital UE privind COVID-19.

Punctul de vedere a fost exprimat şi la întâlnirea cultelor religioase cu reprezentanţii Guvernului.

„După cum în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind COVID-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi, Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare, din următoarele motive:

aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel, participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”, subliniază Patriarhia Română, potrivit basilica.ro.

Un alt argument este acela că, prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia.

Patriarhia Română: luăm permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie

„Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării.

Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase”, potrivit punctului de vedere dat publicităţii de Cancelaria Sfântului Sinod.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj CURS pentru Alba Iulia, la comanda PSD: Pe cine ar vota albaiulienii dacă ar fi alegeri la primărie

Publicat

Dacă ar fi organizate alegeri în curând, USR, care are primar la Alba Iulia, ar mai obține doar 22% dintre voturi. PSD ar fi în preferințele votanților cu 30%. Este una dintre concluziile unui sondaj efectuat de CURS, la comanda PSD, la nivelul municipiului Alba Iulia. De asemenea, majoritatea respondenților s-au declarat nemulțumiți de activitatea primarului și a Consiliului Local.

Chiar dacă este un sondaj comandat de PSD, acesta poate reflecta o stare generală de nemulțumire a populației față de măsurile luate de administrația URS-PNL care deține majoritatea în Consiliul Local și conduce primăria.

Potrivit sondajului, majoritatea respondenților (66%) sunt de părere că localitatea Alba Iulia se îndreaptă mai degrabă într-o direcție greșită, iar doar 28% cred că direcția este bună.

De asemenea, majoritatea (55%) spun că sunt nemulțumiți de activitatea actualului primar al municipiului Alba Iulia, iar doar 21% spun că sunt mulțumiți.

Și de activitatea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, majoritatea respondenților sunt nemulțumiți – 58%. La polul opus, 18% se declară mulțumiți.

În ceea ce privește calitățile pe care ar trebui să le aibă primarul ideal, cea mai important a fost ca acesta să fie cinstit (86%), urmată de să fie aproape de oameni (77%), să fie patriot (73%) și gospodar (72%).

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 30% ar vota cu PSD, 22% cu PNL, 19% cu USR, 17% AUR, 3% PMP sau UDMR, 2% cu Pro România, 1% cu ALDE și 3% ar alege altă variantă.

Date sondaj

 • Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul Alba Iulia, în vârstă 18 ani şi peste
 • Volumul eşantionului: 875 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste
 • Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat
 • Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%
 • Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted TelephoneInterviewing)
 • Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS
 • Datele sunt ponderate în funcție de vârstă
 • Perioada de realizare: 23 – 26 noiembrie, 2021

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate