Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Descoperă Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia! Vino la UAB! Fii și tu studentul din inima Cetății!

Publicat

UAB_Admitere_septembrie

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își fundamentează activitatea pe o îndelungată tradiție a învățământului de rang universitar din Transilvania, fiind ea însăși un model de păstrare și de afirmare a identității naționale și a unității în diversitate a culturii române, în context european și universal.

Universitatea albaiuliană este o instituţie de învăţământ superior şi cercetare cu caracter public, de stat, înfiinţată în 1991, evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) cu calificativul maxim „Grad de încredere ridicat”. În anul 2013 a avut loc și evaluarea internațională a Universităţii, de către Asociaţia Universităţilor Europene (EUA), inclusă în Registrul European al Agenţiilor de Calitate (EQAR).

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este organizată, actualmente, în cinci facultăți: FACULTATEA DE ISTORIE ŞI FILOLOGIE, FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE, FACULTATEA DE ŞTIINŢE EXACTE ŞI INGINEREŞTI, FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE SOCIALE ŞI FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ. Toate programele de LICENȚĂ (învățământ de zi și învățământ la distanță), MASTERAT și DOCTORAT sunt acreditate, iar programele de licență recent înființate sunt autorizate, conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011.

afis_drept_update

În sesiunea de vară a Admiterii 2019, peste 1400 de candidați au devenit studenții Universității albaiuliene. În SESIUNEA DE TOAMNĂ A ADMITERII, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în perioada 9-19 SEPTEMBRIE 2019, ÎNSCRIEREA CANDIDAȚILOR pentru anul universitar 2019-2020, la 25 de programe de licență (123 locuri subvenționate, 527 locuri cu taxă și 161 locuri la învățământul la distanță) și 25 de programe de masterat (13 locuri subvenționate și 519 locuri cu taxă) din cadrul celor cinci facultăți, precum și pentru cele patru Școli Doctorale (în domeniile Istorie, Filologie, Contabilitate și Teologie). Pentru elevii care provin din licee situate în mediul rural, UAB scoate la concurs 40 de locuri / Universitate, special alocate, la programele de licență. Începând cu anul universitar 2019-2020, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia deschide un Centru de Învățământ la distanță pentru programul de licență Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva.

afis_economice_update

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este o instituție-simbol, cu un profil aparte în comunitatea regională, națională și europeană, orientată spre performanță și dinamism. În prezent, dotarea instituției, a laboratoarelor didactice şi de cercetare, a campusului universitar, în general, corespunde stadiului actual de dezvoltare a cunoaşterii ştiinţifice şi este comparabilă cu cea a universităţilor dezvoltate din Europa.

afis_exacte_update

Efortul investiţional sistematic prevăzut prin planurile strategice de dezvoltare a asigurat extinderea şi modernizarea spaţiilor de învăţământ, a serviciilor sociale şi culturale pentru studenţi şi cadre didactice, astfel încât Universitatea are în proprietate sau în administrare un număr de 16 clădiri destinate activităţilor de învăţare şi cercetare (multe dintre ele clădiri de patrimoniu național), 4 cămine studenţeşti la standarde europene (cu o capacitate totală de cazare de peste 800 de locuri; amenajările şi dotările standard ale fiecărui cămin: camere cu 3 locuri, mobilier ultramodern, grup sanitar propriu, frigider, TV, conexiune Internet în fiecare cameră; oficiu cu maşini de spălat automate, sală multifuncţională, săli de lectură, oficii dotate cu aragaz şi hote electrice), o Bibliotecă Universitară (care include un fond important de cărți și periodice, cinci sălide lectură specializate, cu acces liber la raft şi de o Bibliotecă virtuală), un restaurant studențesc și o sală de sport modernă.

afis_istorie_filo_update

Spaţiile de învăţământ sunt dotate cu aparatură de ultimă generație, au fost amenajate laboratoare computerizate multifuncţionale şi multimedia, amfiteatrele au în dotare tehnică de ultimă generaţie.

Este în derulare un amplu proces investiţional de construire a noi spaţii de învăţământ şi cercetare, dar și a unui nou cămin studențesc (investiție care se ridică la aproape 20.000.000 de lei).

În vederea asigurării mobilităților studențești internaționale, Universitatea a încheiat acorduri generale de colaborare şi parteneriate ERASMUS+ cu un număr de peste 190 de universităţi şi instituţii din întreaga lume (Austria, Australia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, China, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Lituania, Malaezia, Mexic, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Spania, Slovenia,Ungaria, Ucraina, Turcia ș.m.a.). UAB se plasează pe primul loc în România ca număr de mobilități internaționale ERASMUS+, fiind evidențiată ca model de bune practici pentru instituțiile din țară și din străinătate.

UAB este puternic implicată în derularea unor proiecte de anvergură, care vizează desfășurarea practicii profesionale și de specialitate pentru toate programele și domeniile de studiu, consilierea și orientarea profesională a studenților și a elevilor de liceu și facilitarea accesului pe piața muncii a studenților provenind din medii defavorizate (proiectele CNFIS-FDI Program integrativ de creștere a echității sociale pentru elevii și studenții din mediile defavorizate prin măsuri de facilitare a accesului la studii și a inserției pe piața muncii – PRO-ECHITATE și Program integrativ de creștere a echității sociale, acces la studii și pe piața muncii pentru liceeni, studenți și absolvenți prin dezvoltarea parteneriatelor și a serviciilor de consiliere în carieră), dezvoltarea spiritului antreprenorial al studenților (Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, înființată în anul 2017), corelarea permanentă a ofertei educaționale cu cerințele angajatorilor și consolidarea parteneriatelor dintre universitate și organizațiile economice publice și private(proiectul CNFIS-FDI Mecanisme și instrumente de corelare a ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – PRO-INSERT), creșterea capacității instituției de incluziune a studenților aflaţi în situaţii de risc și dezvoltarea unei strategii și a unui plan de îmbunătățire a echității în educație (proiectul CNFIS-FDI Program integrat de incluziune a studenților aflaţi în situaţii de risc și pentru creșterea echității la nivel instituțional – PRO-INTEGRA) și multe altele, recent finalizate sau aflate în derulare.

afis_teologie

De interes sunt și numeroasele activități științifice, socio-culturale și de divertisment (spectacole, excursii tematice, workshop-uri, dezbateri etc.) organizate în cadrul Ligii Studenților UAB, precum și implicarea studenților noștri în activități de voluntariat. În sprijinul studenților, Universitatea oferă un pachet important de burse: burse de merit (800 lei/lună), burse de ajutor social (600 lei/lună) și burse de performanță științifică (1000 lei/lună).

Îi invităm pe toți cei care doresc să afle – direct de la profesorii universitari și de la studenți – informații despre oportunitățile și importanța continuării studiilor după absolvirea liceului, despre domeniile și specializările pe care le puteți urma în facultate, despre sistemul de burse și despre felul în care trebuie să vă orientați în alegerea viitoarei profesii, să ne viziteze și să participe la activitățile interactive pe care le organizăm special pentru oaspeții noștri. Dragi candidați, am căutat informațiile care să vă ajute să alegeți corect viitoarea specializare și încercăm să vă răspundem la toate curiozitățile privind viața de student, cursurile, seminariile și laboratoarele pe care le-ați putea frecventa, profesiile pentru care v-ați putea pregăti și modul în care vă puteți înscrie pentru continuarea studiilor.
Important este să nu abandonați șansa de a vă pregăti pentru o carieră spre care aveți chemare și vocație și să înțelegeți că perfecționarea pregătirii prin studii după terminarea liceului este un pas obligatoriu în găsirea unui loc de muncă plăcut și stabil, care să vă aducă satisfacții depline.

Sali Admitere SEPT

Îi încredinţăm pe toţi cei care sunt studenţii sau viitorii noştri studenţi că vor găsi la UAB, în inima Cetăţii Alba Carolina, o frumoasă familie academică. Pentru a ne cunoaşte, vă invităm să ne treceţi pragul!

SESIUNEA DE TOAMNĂ a ADMITERII 2019 este organizată în perioada 9-27 septembrie 2019.

Programe de LICENȚĂ – locuri scoase la concurs:

https://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=80&l=r

Programe de MASTERAT – locuri scoase la concurs:

https://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=81&l=ro

Documentele necesare pentru înscriere – programe de licență:

https://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=5&l=ro

Documentele necesare pentru înscriere – programe de masterat:

https://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=14&l=ro

Prezentarea detaliată a programelor de licență:

https://admitere.uab.ro/upload/1_307_pliant_general_admitere_2019_v5_update_03.pdf

https://admitere.uab.ro/upload/82_184_revista_specializari_11_update_spec_noi_2018_web.pdf

Pentru detalii, vă invităm să consultați site-ul instituției: admitere.uab.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    marți, 10.09.2019 at 23:52

    De ce? Sa te umilească și sa te denigreze domnul profesor Teiusan?! Sa te cerți acasă cu familia doar pentru ca viitorul domn părinte are propriile frustrări. … Și îl tolerați și pe el și pe alții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax