Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Din 20 martie, lanţul de restaurante cu specific grecesc „Spartan” ajunge şi la Alba Iulia, în Alba Mall

Publicat

Specialităţile Spartan sunt inspirate din bucătăria grecească însă modul de prepare este unul propriu, iar gama largă de ingrediente duce la o combinaţie unică de gusturi.

Meniul Spartan are la bază două tipuri de carne, de pui și o combinație între porc, vită şi oaie. Majoritatea produselor conțin sosuri preparate în restaurant, carne rotisată, salate, legume și cartofi prăjiți. Pentru desert, lanțul vinde îngheţată, plăcinte şi prăjituri.

În ceea ce priveşte specialităţile Restaurantului Spartan, souvlaki-ul Spartan nu aminteşte deloc de tradiţionalele frigărui. În schimb, această delicatesă se serveşte pe farfurie cu carne rotisată, cartofi prăjiţi, ceapă roşie, salată şi castraveciori muraţi. Sosurile reci și proaspete, ca cel de măsline cu zeamă de gogoșari murați, usturoi cu lapte bătut, dulce-acrişor cu castravecior murați, şi topping-ul tzatziki, reprezintă alegerea ideală pentru acest preparat.

Spre deosebire de lipia clasică, maeştrii bucătari Spartan folosesc lipia-pită şi turta-pită, două sortimente uşor crocante ce sunt folosite la gyrosul clasic, cheese gyro şi Leonidas pita.

De asemenea, carnea Spartan reprezintă unul din elementele cheie, deoarece nu se limitează doar la pui. Mai precis, specialităţile Spartan pot conţine, după preferinţă, şi carne de viţel, berbecuţ şi purcel.

Pentru mai multe specialitati nu vă rămâne decât să le treceţi pragul pentru a vedea ce combinaţii de gusturi puteţi găsi.

Scurt istoric al restaurantelor Spartan

Restaurantul Spartan este unul dintre cele mai mari lanţuri de restaurante de tip fast-food din România cu produse care au la bază carne rotisată, vânzând cu prioritate gyros și souvlaki. În martie 2018, Spartan Restaurant deținea 36 de restaurante alături de societățile francizate. Produsele se prepară în lipii sau turte coapte și sunt servite cu sosuri. Specificul este parțial grecesc și se reflectă în modalitatea de prăjire a cărnurilor, coacerea produselor de panificație tip pita și împachetarea ingredientelor în lipie. Produsul de bază, „souvlaki”, nu este identic cu cel din Grecia, având o rețetă si procedură proprie de preparare.

Primul restaurant Spartan a fost inaugurat în Iulius Mall Suceava în august 2012. Succesul acestuia a contribuit la deschiderea unei noi locații în Uvertura Mall Botoșani, urmând ca din 2014 să fie deschise publicului locații francizate în Timişoara, Bucureşti, Cluj și în principalele orașe ale țării. Cu prilejul inaugurării celei de-a patra locație francizată din Timișoara, imaginea brandului Spartan devine triplul campion mondial Kickboxing Remy Bonjaski. Spartan susține și alte ramuri sportive, fiind sponsorul oficial al echipei de fotbal Foresta Suceava dar are și contracte de finanțare cu Poli Timișoara și UTA Arad. Sportivii K1 ca frații Stoica precum și campioni naționali la culturism și box sunt susținuți de către lanțul de restaurante Spartan.

În anul 2018 lanțul își anunță ieșirea pe piața europeană având ca target Londra și Budapesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax