Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Comunicat de presă PNL Alba: Ioan Iancu Popa – 34 de ani de experiență și rezultate clare!

Publicat

Primul mandat de primar l-am început imediat după revoluție și după cum vă imaginați, provocările au fost multe pe toate planurile. Dar am învățat din mers și am făcut tot ce trebuie făcut, la rând. Important este să începi!

  • Am pornit la drum, împărțind pământurile cum se spunea atunci și am fost fruntașii județului;
  • M-am bătut și am reușit să aduc aduc gazul și mai târziu apa și canalizarea;
  • Am construit o rețea complexă de kilometrii întregi de diguri de apărare împortiva inundaților căci eram zonă inundabilă;
  • Am făcut asfaltări la drumuri pricipale și secundare, am făcut rigole și șanțuri și accese și spații verzi;
  • Am transformat clădiri dezafectate în locuințe sociale și am construit locuințe sociale de la zero;
  • Am pus fundația unui cartier nou în satul Totoi prin 24 de locuri de case pe care le-am dat cu folosință gratuită și care acum este o zonă magnifică care are drumuri și utilități și accese;
  • Am fost una din primele comune din județ cu întabulările finalizate gratuit;
  • Am avut cel mai mare procent de creștere al populației la ultimul recensământ  din Județul Alba.

Bineînțeles că am pornit cu lucrurile de bază, cu prioritățile și acum putem spune mândri că modernizăm și îmbunătățim și privim mai înainte în viitor.

  •  Avem deja un iluminat bine pus la punct dar acum îl modernizam prin înlocuirea lămpilor clasice cu lămpi LED;
  • Ne-am dotat mereu școlile să fie în vârf și am fost printre primii cu table cu tehnologie touchscreen în fiecare sală de clasă;
  • După ultimele investiții făcute, cred că suntem comuna cu cele mai frumoase parcuri de recreere – locuri de joacă și fitness în aer liber din Județul Alba.
  •  Cum este și firesc, avem capele mortuare noi și moderne în fiecare sat al comunei (ultima o finalizăm în curând).
  • Avem dotări deosebite ca să ne putem gospodari singuri pe orice anotimp în intervenții pe teren și întreținere – tractoare, excavatoare, mașini de îngrijit spații verzi;
  •  Avem voluntari pregătiți ISU pentru intervenții rapide și avem echipamente specializate pentru intervenții – motopompă de mare capacitate și bărci și echipamente de protecție;
  •  Am făcut și investiții moderne și verzi într-un parc fotovoltaic și stații de încărcare pentru mașinile electrice.
  •  Avem o zona deosebită de petrecere a timpului liber pe marginea Mureșului – la ponton – cu zonă de relaxare, de luat masa, de făcut grătare.
  •  Avem un proiect deosebit de voluntariat – Comuna mea curată – cu implicarea comunității – angajați ai primăriei, profesori și elevi, voluntari și locuitori, beneficiari de ajutor social, în care lucrăm împreună cot la cot, pentru ÎNTREȚINEREA CURĂȚENIEI pe străzile din satele noastre si pe malurile Mureșului si a tuturor locurilor ce necesită asta.

Bineînțeles că pentru a le face pe toate de mai sus a fost nevoie de bani si am învățat singuri să-i luăm din Fonduri Europene și Guvernamentale și am atras peste 15 milioane de euro NERAMBURSABILI.

Avem oameni deosebiți la Primărie care fac lucruri mărețe, consilieri locali mereu atenți în satele lor, profesori și preoți și medici, fiecare buni în ceea ce fac și parte din familia noastră. Si am avut mereu parteneri deosebiți și care ne-au sprijinit de fiecare dată la Consiliul Județean și între parlamentarii si europarlamentarii noștri. Și le mulțumesc tuturor.

Cu toate cele de mai sus,  cea mai importantă ”realizare” este că de 34 de ani am privilegiul să cunosc fiecare colț al satelor noastre frumoase.

De 34 de ani sunt bucuros că mă pot dedica trup și suflet semenilor mei  pentru a face din comunitatea noastră un exemplu de bunăstare, liniște, civilizație, și creștere pe toate planurile. Și-am reușit să aducem în satele noastre dezvoltare și condiții demne de timpurile în care trăim.

De 34 de ani, știu și înțeleg în fiecare zi că sunt primarul tuturor, că trebuie să fiu om pentru fiecare om din comună indiferent că m-au votat sau nu.

Și bineînțeles că trebuie să ai o înțelegere clară a problemelor și a situațiilor existente din localități, trebuie să le faci pe toate la timpul lor, trebuie să te lupți ca lucrurile să se întâmple de multe ori, trebuie să fii prezent, trebuie să știi mereu ce se întâmplă și cum poți face mai bine în comuna ta. Este nevoie de sacrificiu personal și să fii dedicat!

Am crezut și cred în muncă continuă, în situații la care trebuie să te adaptezi, pe care trebuie să le gestionezi bine și atent – cu atât mai mult cu cât ESTI RESPONSABIL pentru fiecare locuitor.

Trebuie să crezi și să fii cinstit și corect.

Cât despre proiectele noastre de viitor pentru comuna Sântimbru, toate sunt deosebite și continuă drumul de dezvoltare al satelor noastre și pentru care locuitorii noștri ne-au onorat și ne onorează cu încrederea lor de fiecare dată.

Doamne ajută!

Ioan Iancu Popa,

Primarul comunei Sântimbru

Comandat de: PNL Filiala Alba. Distribuit de SC Independent SRL. Cod unic mandatar financiar: 21240015

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax