Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Comunicat de presă PSD Alba: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, sprijină proiectele de infrastructură ale PSD Alba

Publicat

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, social-democratul Sorin Grindeanu, a efectuat miercuri, 5 iunie, o vizită de lucru în județul Alba, pentru a analiza situația proiectelor de infrastructură care primesc finanțare guvernamentală sau care vor fi bugetate în următoarea perioadă.

Cu această ocazie, ministrul Grindeanu a vizitat Terminal Intermodal Decea, a inspectat mai multe proiecte de infrastructură din Alba Iulia și a efectuat o vizită de lucru la Nodul rutier Cugir. Acesta a adus și o veste bună pentru cugireni: zilele trecute, la Ministerul Transporturilor, a fost avizat proiectul care vizează conectarea orașului Cugir la autostradă, solicitat de fostul subprefect, Corneliu Mureșan și consilierul local din Cugir, Andrei Sărmășan. 

Printre proiectele de infrastructură pe care ministrul Sorin Grindeanu le susține se numără Centura de Nord a municipiului Alba Iulia, un proiect esențial care va face legătura între giratoriul aflat în zona nodului Alba Iulia Nord al Autostrăzii A10 și drumul național DN 74, la Șard, aproape de poalele Munților Apuseni. Investiția va duce la fluidizarea traficului din Alba Iulia și degrevarea orașului de sute de mașini nevoite să-l tranziteze.

De asemenea, Centura de Vest a municipiului Sebeș reprezintă o altă prioritate pentru ministrul PSD Transporturilor, având în vedere beneficiile pe care le aduce comunității locale. O altă inițiativă importantă, aprobată recent, sprijinită de ministrul Grindeanu este conectarea orașului Cugir la autostradă, un proiect extrem de necesar pentru dezvoltarea economică a orașului. De asemenea, repararea și consolidarea drumurilor din zona Apusenilor, în special DN 74A, sunt proiecte prioritare pentru îmbunătățirea mobilității, siguranței rutiere și dezvoltării turistice.

„M-am bucurat astăzi să vizitez Terminalul Intermodal de la Decea, din județul Alba. O investiție privată, realizată de partenerii noștri emiratezi în parteneriat cu autoritățile locale. O investiție care se anunță a fi un succes pe plan regional, cu o valoare care depășește 20 de milioane de euro. Terminalul va deservi companiile cu activitate de producție și comercianții din județele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureş și Sibiu și va conecta, prin transport feroviar sau rutier, parcul logistic de Marea Neagră, prin Portul Constanţa, iar în vest, către alte porturi din Europa!

O investiție ce îmi doresc să fie doar una dintr-un lung șir pentru județul Alba și pentru care este nevoie de o echipă închegată și competentă! O echipă cu experiență în administrație precum cea a lui Aurel Mărginean, candidat pentru primăria Miraslău, cu o viziune bine conturată din perspectiva mediului de afaceri cum este cazul lui Voicu Vușcan, candidat la primăria Alba Iulia! O echipă coordonată de doi tineri cu expertiză şi care merită toată încrederea și voturi în 9 iunie: Corneliu Mureșan, fost subprefect, actual candidat la președinția Consiliului Județean Alba și europarlamentarul Victor Negrescu”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Sprijinul oferit de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru județul Alba și #NoulPSDAlba confirmă faptul că noi putem să dezvoltăm județul mai repede și mai bine decât ceilalți competitori electorali. Împreună cu prim-vicepreședintele PSD am vizitat terminalul intermodal de la Decea, cel mai mare din Transilvania, care va sta la baza proiectului de dezvoltare economică pe care ne-am propus să îl realizăm pentru județul nostru.

Fără sprijinul ministrului Transporturilor și implicarea unor colegi din PSD Alba, acest terminal nu ar fi existat în județul Alba la Mirăslău, în apropiere de Aiud și Ocna Mureș. Totodată, ministrul Grindeanu susține proiectele noastre de dezvoltare ale infrastructurii din Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Ocna Mureș și Cugir și mă bucur că prin eforturile sale sunt avute în plan investiții importante în drumurile naționale care deservesc Munții Apuseni.

Îi mulțumesc domnului Grindeanu pentru prietenia și susținerea sa pentru dezvoltarea zonei noastre!”, a transmis coordonatorul județean al PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu.

„De 20 de ani, actuala conducerea a Consiliului Județean Alba nu reușește să urnească proiectele mari de infrastructură din județ precum accesul la autostradă pentru orașul Cugir sau Centura de Nord a municipiului Alba Iulia. În ambele cazuri, proiectele sunt vitale pentru dezvoltarea economică a celor două comunități. L-am invitat în Alba pe colegul meu Sorin Grindeanu, ministrul social democrat al Transporturilor, pentru a discuta serios despre aceste proiecte.

Din 10 iunie, voi fi la Ministerul Transporturilor pentru a pune bazele unui parteneriat puternic Consiliul Județean Alba – Guvern, care va urgenta implementarea celor două proiecte, dar și a altor investiții importante pentru comunitățile din Alba. Acesta e un alt motiv pentru care e nevoie de un schimb de generații Consiliul Județean, astfel încât Alba să nu mai piardă încă patru ani cu o administrație de dreapta, care nu poate să treacă de la vorbe la fapte, de la planuri pe hârtie la proiecte implementate”, a spus Corneliu Mureșan, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba.

”Șoseaua de centură preluată de la CNAIR la oraș, ca să putem dezvolta o zonă economică în Alba Iulia, și sprijin pentru proiectele mari, cum ar fi centura de nord. Acestea sunt lucrurile pe care i le-am cerut domnului ministru Sorin Grindeanu și pentru care Alba Iulia va beneficia de tot sprijinul acestuia.

Știu că unii vor spune că e ușor să vii din București și să promiți chestii, însă vă asigur că fără un parteneriat solid cu Guvernul, fără sprijin de la bugetul de stat, e aproape imposibil ca în Alba Iulia să implementăm proiecte de anvergură”, a spus Voicu Vușcan, candidatul PSD la Primăria Alba Iulia.

PSD a sprijinit mereu infrastructura rutieră din România. Județul Alba se află pe locul 3 în țară la numărul de kilometri de autostradă. Majoritatea construcțiilor de autostrăzi au fost începute și derulate pe timpul guvernării PSD. Județul Alba are 98 de kilometri de autostradă, fiind străbătut de A10 și A1. Investițiile în autostrăzi și în infrastructura județului nu au venit doar în beneficiul oamenilor, ci au ajutat și firmele locale să prospere. Alba este datorită acestor investiții unul dintre cele mai bine conectate județe ale României.

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația Județeană Alba / Executat de S.C. Independent S.R.L. Cod mandatar financiar coordonator: 21240002

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax