Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Comunicat PNL Alba: Comuna Lopadea Nouă are în implementare proiecte de peste 50 milioane lei

Publicat

După ce s-au finalizat lucrările la drumurile pe PNDL Ciuguzel-Ocnișoara-Odverem, canalizarea parțială pe PNDL Lopadea și Ciuguzel, avem în implementare aducțiunea de gaz metan, la care finanțarea este asigurată, proiectul executat, avizele și autorizația de construcție obținută și contractul de concesiune semnat luna aceasta cu SC DELGRAZ.

Totodată, mai avem proiecte de drumuri finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în 3 sate: Beța, Băgau și Asânip, unde se realizează lucrări de modernizare a străzilor de mare amploare, presupunând rigole, trotuare acces la proprietate și carosabil asfaltat. Se vor executa rigole și accese și pe drumul județean.

Întrucât anul trecut am executat 2 tronsoane la Băgau, în cursul acestui an avem cuprinse lucrări de acces și rigole în Lopadea Nouă, apoi vom continua cu cele începute și puse în așteptarea finalizării lucrărilor la canalizare.

În cursul anului trecut am achiziționat prin fonduri europene un tractor, remorcă și cositoare, dorim să  continuăm achizițiile cu perie de curățat asfaltul și alte accesorii necesare.

Avem în derulare construcția unui pod în Lopadea Nouă și vom continua cu modernizarea podurilor și a văi care traversează satul Lopadea.

La Asânip continuăm asfaltarea tuturor străzilor, accese, trotuare și poduri.

La Ciuguzel suntem la finalizarea lucrărilor de refacerea carosabilului și execuția pistelor de biciclete, iar după realizarea aducțiunii de gaz metan vom construi rigole, accese și trotuare, finalizarea canalizării și infrastructurii străzilor.

La Lopadea Nouă finalizăm canalizarea, refacem toate străzile, continuând  cu rigole și accese in proprietăți. Amenajăm zona din fața magazinului sătesc. Totodată, am depus un proiect PNRR de renovare integrală privind dispensarul uman.

În ceea ce privește învățământul, am implementat un proiect privind digitalizarea în toate școlile din comună: dotarea cu table inteligente, proiectoare, laptopuri, mobilier și vom face demersuri pentru înființarea unei grădinițe cu program prelungit.

La Băgau avem în desfășurare, după realizarea canalizării, modernizarea străzilor, acceselor, rigole și trotuare, pe care le vom realiza în paralel și după aducțiunea de gaz, în așa manieră încât unde lucrările de refacere sunt avansate să găsim soluții, iar unde este executată lucrarea de modernizare să finalizăm aducțiunea de gaz apoi modernizarea infrastructurii.

La Beța avem în lucru modernizarea străzilor, realizarea de accese, rigole, iar după finalizarea cu aducțiunea de gaz, realizam refacerea drumului comunal.

La Ocnișoara, în aceste zile  se va preda amplasamentul pentru construcția Băilor Sărate, realizate de către Consiliul Județean Alba. Tot aici se apropie de finalizare construcția unui locaș de cult, realizat de un om de afaceri din zonă.

La Odverem, un sat liniștit frumos, o oază de bine la fel ca Ocnișoara, avem în lucru împreună cu localnicii un monument al eroilor.

Am reușit realizarea a două terenuri sintetice în Lopadea și Ciuguzel. Avem 4 terenuri de sport naturale, la Lopadea Nouă cu vestiar și tribună, pe care le întreținem periodic. Avem 2 echipe de fotbal în Lopadea Nouă și Băgau, pe care le sprijinim anual. S-au construit 6 capele, la care am contribuit și noi cu sume de la bugetul local.

În ceea ce privește cultura, avem 4 cămine culturale cu toate dotările, scenă profesională, sonorizare

Ne dorim continuitatea a ceea ce avem în implementare și suntem deschiși cetățenilor pentru sugestii, propuneri și programarea de noi proiecte.

Marian Indreiu,

Primarul comunei Lopadea Nouă

Comandat de: PNL Filiala Alba. Distribuit de SC Independent SRL. Cod unic mandatar financiar: 21240015

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax