Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Comunicat PNL Alba Iulia: După lumină, apa și canalizarea ajung pe 15 străzi din cartierul Orizont!

Publicat

În câteva luni, tot cartierul va fi legat la rețeaua de apă și canalizare, printr-o investiție de 4.500.000 de lei, fonduri nerambursabile prin Programul „Anghel Saligny”, inițiat de către Partidul Național Liberal.

În ultimii 10 ani, cartierul Orizont, din Alba Iulia, s-a extins în ritm susținut, devenind una dintre cele mai mari zone rezidențiale din oraș. Începând cu 2020, administrația locală condusă de primarul Gabriel Pleșa a început să recupereze decalajul, făcând o prioritate din dezvoltarea edilitară a Orizontului, începând cu extinderea rețelei de energie electrică, urmată de cea a iluminatului public, iar cea mai recentă investiție, cea care va lega nu mai puțin de 15 străzi la rețeaua de apă și canal a orașului, este în curs de finalizare.

Se vor putea apoi demara lucrări de asfaltare, amenajare de trotuare, rigole și sistematizare a scurgerii apelor pluviale.

Cu peste 2.000.000 de lei, fonduri europene nerambursabile și de la bugetul local, s-a făcut lumină în Orizont

Pentru a scoate cartierul din beznă, s-au obținut circa 1.300.000 de lei, fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Astfel, administrația locală a reușit să valorifice oportunitatea dată de Fondul European de Dezvoltare Regională administrațiilor publice, cea de a trece la un iluminat public inteligent și econom, iar în cazul Orizontului, asta a însemnat extinderea lui pe 18 artere.

În urma acestei investiții, pe străzile Orizont 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 16, 18, 21, 23, 24, 25, 26 și Azur (parțial) s-a amenajat o rețea electrică subterană, de 5 kilometri, care alimentează 103 stâlpi de iluminat, dotați cu corpuri LED, controlate prin telegestiune.

În cadrul aceluiași proiect, pe străzile Cavnic, Parâng și Uranus s-au înlocuit corpurile vechi de iluminat cu unele ce folosesc aceeași tehnologie LED.

Dincolo de introducerea iluminatului public în cartierul Orizont, de obținerea finanțării europene, nerambursabile, administrația albaiuliană a trebuit, și a și reușit, în parteneriat cu Electrica, să extindă rețeaua de energie electrică pe străzile: Orizont 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 16, 18, 21, 23, 24, 25, 26 și Uranus. Investiția, de circa 1.500.000 de lei, a fost recepționată cu doar câteva luni înainte de cea privind iluminatul public, astfel că, în același an, în Orizont s-a făcut lumină și înăuntru, și în afară, „pe curat”.

Noțiunea de curent pe organizare de șantier a dispărut, la fel corvoada prelungirilor anuale a acestui „statut” pe care majoritatea proprietarilor de case din zonă îl depășiseră de ani buni.

Cu o investiție de 4.500.000 de lei, în câteva luni, cartierul Orizont va fi legat la rețeaua de apă și canalizare a orașului

În luna noiembrie a anului trecut, în cartierul Orizont au început lucrările de introducere a rețelei de canalizare și apă, ca urmare a câștigării unui proiect depus spre finanțare de administrația albaiuliană, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, inițiat de către PNL. Gradul de realizare a investiției de circa 4.500.000 de lei a depășit deja 80%, astfel că, astăzi, fiecare dintre străzile Orizont 3, 4, 6, 9, 10, 16, 21, 23, 24, 25, 26, Azur, Zenit, Albatros și Uranus are canalizarea realizată.

Urmează branșamentele, racordurile, iar potrivit reprezentanților companiei care se ocupă de lucrări, acestea vor fi gata cu mult înainte de termenul prevăzut în contract, respectiv în câteva luni. Indicatorii prevăzuți a fi atinși sunt: 3,8 km rețea de canalizare, 3,3 km rețea de apă, 24 hidranți, 27 cămine de vane, 27 cămine de apometru și o stație de pompare.

Declarația Primarului Gabriel Pleșa

„Mă bucur că reușim, în sfârșit, la nivel de administrație locală, să ne spălăm păcatele față de sutele de albaiulieni din cartierul Orizont, care au așteptat, nepermis de mult, după utilitățile minimale: apă, canalizare și curent!

Dintre ei, pe cheltuiala proprie, pentru care numai ei știu cât au strâns cureaua, unii și-au adus deja apa și curentul în case. Legat de Orizont, poziția mea cred că a fost mereu una clară, nu să căutăm vreun vinovat, ci să luăm o stare de fapt cu multe semne de întrebare și s-o transformăm în normalitate.

Îi asigur pe toți locuitorii acestui cartier important din Alba Iulia că investițiile în Orizont nu se încheie acum! Găsim soluții și pentru asfaltările post canalizare, dar și pentru amenajarea de obiective de petrecere a timpului liber, și nu numai, pe care le vom anunța în curând. Am demonstrat, în 4 ani, că se poate! Am toate motivele și experiența necesară să nu mă opresc aici!”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Biroul de presă al PNL Alba Iulia

Comandat de PNL Filiala Alba, realizat de SC INDEPENDENT SRL, cod unic mandatar financiar 2124005

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gabi

    luni, 20.05.2024 at 09:54

    Strada Posada e tot in Orizont, si nu se aude nimic despre ea. Noi mai asteptam pana la urmatoarea campanie elctorala?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax