Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

(P.E) Comunicat PNL Alba Iulia: Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR

Publicat

Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR

20 de grădinițe, școli și licee din oraș sunt modernizate și dotate de administrația locală, cu finanțarea de peste 85 de milioane de lei, fonduri europene, nerambursabile

Finanțările obținute de administrația locală albaiuliană, de peste 85 de milioane de lei, bani nerambursabili, schimbă diametral calitatea actului educațional din unitățile de învățământ preuniversitar din Alba Iulia. Fondurile europene accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență permit, astăzi, investiții majore, fără precedent, atât în dotări de înaltă calitate: mobilier și materiale didactice, inclusiv digitale, cât și în modernizarea și eficientizarea energetică a 20 de grădinițe, școli și licee din oraș.

O nouă gădiniță, de 160 de locuri, este în curs de construire în incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa“

Grădinița Nr.16, a cărei construcție va fi finalizată în acest an, va deservi trei cartiere -Ampoi 1, Ampoi 2 și Ampoi 3-, și va avea o suprafață desfășurată de 2417mp. Valoarea proiectului este de 18.8 milioae de lei, din 5 milioane de lei sunt finanțare nerambursabilă, pe Programul Operațional Regional. În acest moment, lucrările sunt executate în proporție de 70%.

65 de milioane de lei pentru confort și economie de curent și energie termică. Lucrările au început deja la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” și Grădinița „Scufița Roșie”

Pentru creșterea eficienței energetice a 7 clădiri de învățământ din Alba Iulia, administrația locală are la dispoziție circa 65 de milioane de lei, bani care se investesc, punctual, în funcție de nevoile fiecărei unități școlare, preponderente fiind lucrările de termoizolație, schimbarea sistemelor de iluminat ori de încălzire cu unele mai eficiente, prietenoase cu mediul și, nu în cele din urmă, mai economice. De altfel, obiectivul principal pentru care s-au acordat fondurile europene privește tocmai creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie pentru încălzire între 30 – 60%.

Lucrările sunt în curs deja la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, începând cu corpul A al clădirii, urmând a se interveni și asupra corpurilor B, E și F, precum și la Grădinița „Scufița Roșie”. De același tip de lucrări se vor bucura și Grădinița cu Program Prelungit nr.11, Grădinița cu Program Prelungit nr. 12, precum și Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” și Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”.

Peste 21 de milioane de lei pentru dotarea și digitizarea a 20 de unități de învățământ din Alba Iulia: mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

Cea mai mare investiție în dotarea școlilor din Alba Iulia este astăzi o realitate ca urmare a finanțării obținute de administrația locală în urma accesării fondurilor nerambursabile accesibile prin același Plan de Redresare și Reziliență.

Practic, în aceeași perioadă s-au depus și câștigat atât proiectele privind reabilitarea energetică, cât și cele prin intermediul cărora s-a avut în vedere modernizarea, la nivel de dotări și digitalizare, a școlilor din Alba Iulia.

Nu mai puțin de 21 de milioane de lei se vor materializa în mobilier și aparatură pentru a echipa sălile și laboratoarele următoarelor unități de învățământ: Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Colegiul „Horia, Cloșca și Crișan”, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel”, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș”, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 13, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, Grădinița cu Program Prelungit nr. 8, Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie”, Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr. 12, Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 și Palatul Copiilor Alba Iulia.

„Infrastructura educațională din Alba Iulia a reprezentat o prioritate pentru mine, încă din prima zi a mandatului de primar. Nevoile le cunoșteam deja, provocarea a fost să obținem finanțările necesare, și am reușit! Astfel, dincolo de unitățile nou create sau în curs de realizare, creșe și grădinițe, cele peste 85 de milioane de lei, fonduri europene accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, reprezintă cea mai mare investiție în modernizarea și dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Alba Iulia, realizată vreodată la nivelul municipiului.”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Continuăm! Facem din Alba Iulia un loc mai bun. Împreună!

#construimPREZENTUL

#respectPentruVIITOR

Comandat de PNL Filiala Alba, realizat de SC INDEPENDENT SRL, cod unic mandatar financiar 2124005

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 14.05.2024 at 20:42

    Mai tăceţi mă din gură, că precedentul tot voi l-aţi creat, prin nultăţile pe care le-aţi promovat în posturi de deczie.

  2. codru

    marți, 14.05.2024 at 22:02

    spunwti cati copii mai sunt in oras acum fata de anii anteriori. nici 50 la suta,clasa declarata cu 15-20 copii fata de trecut sa aiba profesorii catedre. asta e nivelul de trai, locurile de munca care lipsesc din oras… povesti, laude, trambite, cine citeste chiar va crede

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax