Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Comunicat PNL Traian Pandor: Voi continua să promovez o administrație locală eficientă, corectă şi orientată către cetățeni

Publicat

Stimaţi cetăţeni ai oraşului Baia de Arieş,

Sper că acest mesaj vă găsește sănătoși și bine. În calitate de primar al oraşului nostru, vreau să profit de această ocazie pentru a vă împărtăși câteva gânduri despre proiectele pe care le-am început şi direcția în care dorim să ne îndreptăm împreună.

În primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru sprijinul și răbdarea dumneavoastră în această perioadă provocatoare.

În ceea ce privește proiectele în desfășurare, sunt încântat să vă informez că am făcut progrese semnificative în mai multe domenii:

Modernizarea infrastructurii rutiere este în plină desfășurare, – prin proiectul „Modernizare străzi in Oraşul Baia de Arieş, jud. Alba, respectiv:   – 9 Mai, Amurgului, Avram Iancu, Bazinelor, Fântânilor, Izvoarelor, Minerilor, Primăverii, Stadionului, Transformatorului, Prunilor şi Uzinei”;

Modernizarea infrastructurii de apa şi canalizare este în faza finală prin proiectul -„Extindere şi reabilitare reţele de apă şi apă uzată în oraşul Baia de Arieş” şi se lucrează intens la proiectul „ Staţie de epurare oraş Baia de Arieş”.

Educația rămâne o prioritate pentru administrația locală. Am alocat fonduri suplimentare pentru școală și pentru dotarea acesteia cu echipamente moderne. Se lucrează  la implementarea unor programe educaționale menite să sprijine dezvoltarea copiilor noștri și să le ofere cele mai bune șanse pentru viitor. Am făcut aceasta prin proiectele:

„Eficientizare energetică a Liceului ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, județul Alba”

„Dotare cu Materiale şi Echipamente didactice a Atelierului de practică a Liceului „Dr. Lazăr Chirilă Baia de Arieş”;

„ Echipamente digitale, Materiale şi Echipamente didactice pentru dotarea Liceului Dr. Lazăr Chirilă Baia de Arieş”.

O atenţie deosebită este acordată Sănătăţii – direcţie în care am terminat cu bine întocmirea studiilor tehnice necesare obținerii finanţării pentru un „Centru comunitar integrat” –Centru de permanenţă, Cabinete medicale ambulatorii”.

Nici sportul si recreerea nu au fost mai prejos, susţinând echipa de fotbal din resursele modeste de care dispunem şi realizând proiectul „Modernizare baza sportivă, Baia de Arieş”.

Pentru dezvoltarea turistică şi creşterea atractivităţii zonei se întocmesc studiile tehnice necesare obţinerii finanţării pentru:

„Conservarea / restaurarea bisericii istorice de lemn, „Pogorârea Sfântului Duh” din Satul Sartăş

„ Realizare drum Baia de Arieş – Ponor-Transapuseana –pentru punerea în valoare a frumuseţilor din zonă şi mărirea gradului de accesibilitate a zonei.

Un alt aspect important este siguranța comunității noastre. Împreună cu Poliția oraşului vom intensifica patrulările și vom instala noi camere de supraveghere în zonele cu risc ridicat.

O importanţă deosebită voi acorda „Renovării energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale- blocuri de locuinţe”, direcţie în care am realizat primii paşi prin definitivarea documentaţiilor tehnice. Şe urmăreşte apariţia unei linii de finanţare pentru a depune aceste documentaţii.

Vom continua modernizarea infrastructurii de transport prin proiectul „Modernizare drumuri vicinale şi străzi în oraşul Baia de Arieş, judeţul Alba, respectiv DV nr. 1 şi nr. 2 Muncelu, DV nr. 2 Cioara de Sus, DV nr. 1 şi nr. 2 Sartăş, strada Hărmăneasa”- 6,120 km, care este în faza de licitaţie.

Doresc să vă comunic faptul că toate aceste proiecte sunt sau se vor realiza doar prin fonduri nerambursabile, bugetul local modest, acoperind cu greu cofinanţarea care trebuie asigurată la fiecare proiect. Ştim ca fiecare doreşte să fie realizate cât mai repede proiectele, dar legislaţia şi documentele tehnice stufoase întârzie punerea în operă a acestora.

În interesul unei transparenţe totale, punem la dispoziţie, în vederea consultării, pentru orice persoană interesată, toate actele privind proiectele enumerate.

Mă voi asigura că obiectivele şi strategia de investiții sunt un prim pas pentru dezvoltarea oraşului. Infrastructura modernă poate stimula creşterea economică prin crearea de locuri de muncă, facilitarea comerțului, turismului şi altor sectoare. O infrastructură bine dezvoltată poate spori competitivitatea, atrăgând investiții.

În concluzie, investițiile sunt esențiale pentru dezvoltarea economică și socială a unei localităţi și pot aduce beneficii semnificative pe termen lung atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri și comunitatea locală.

Doresc totodată să vă aduc la cunoștință implicarea activă și colaborarea strânsă dintre primăria oraşului nostru și Consiliul Județean Alba. În calitate de primar, alături de președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, lucrăm îndeaproape pentru a asigura dezvoltarea comunității noastre.

În încheiere, vreau să subliniez că vocea dumneavoastră contează. Vă încurajez să participați activ la viața comunității, la ședințele consiliului local, să ne transmiteți sugestiile și preocupările dumneavoastră. Împreună, putem construi un oraş mai bun și mai prosper pentru toţi.

Voi continua să promovez o administrație locală eficientă, corectă şi orientată către cetățeni, având ca obiectiv principal bunăstarea și dezvoltarea comunității noastre.

Vă mulțumesc încă o dată pentru încrederea acordată. Am început împreună, ştim ce trebuie făcut, SĂ CONTINUĂM ÎMPREUNĂ.

Sunt onorat să vă servesc și voi continua să lucrez neobosit pentru binele nostru comun.

Cu respect și apreciere,

TRAIAN PANDOR

Comandat de: PNL Filiala Alba. Distribuit de SC Independent SRL. Cod unic mandatar financiar: 21240015

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax